Silná menštruácia po 2. dávke očkovania

15. júl 2021

Ahojte, mali ste niektora velmi silnu menstruaciu po ockovani? Ja som tyzden po 2.davke pfizeru. Menstruaciu som mala dostat uz pred tyzdnom. Zacala vcera ale dnes naozaj velmi silno krvacam. Tolko zrazenin a krvi som este nevidela :((( Kazdu chvilu som na zachode :(

1aduliatko1
15. júl 2021

včera som tu o tom 1x čítala, že to ženám posunulo menzes...mne ani jedna dávka toto nespôsobila (klop klop)

kamka277
15. júl 2021

Ja som mala rovnaky problém po prvej dávke Astry. Veľmi silné dlhé krvácanie vyše dvoch týždňov...Bola som na gyn. a lekárka mi povedala, ze to s očkovaním nesúvisí, ale hormonálnymi zmenami po 40-tke...Neverila som velmi tomu. Nasadila mi krátku liečbu, ktorá krvácanie zastavila. Po druhej dávke ockovania sa to už našťastie nezopakovalo.

henrikir
15. júl 2021

Sice po inej vakcine, ale tiez som mala odlisny priebeh. Prisla mi skorej ako mala a potom nemala konca. Krvacanie naopak nebolo silne, uplne slabucke.

benit
15. júl 2021

Kolegyna tak po 1.davke moderny, potom po 2 tyzdnoch mimo cyklu a aj po 2.davke. znama ma problemy uz 3 mesiace, jej aj lekar povesal, ze ma viac zien takto. Nech mi nikto nepovie, ze to naraz zenam pridu hormonalne zmeny. Zahadne vsetkym po ockovani. Dovtedy boli ok.

simona92101
15. júl 2021

U mna takisto po 2 davke neskutocne bolesti krizov a nekonecna silna menstruacia..

kiki68
15. júl 2021

Mne to do par hodin spustilo menzes, prvy po kojeni po roku. Ale nic tragicke. Dva dni a zase odislo. Bez bolesti.

mondolina
15. júl 2021

nie nemala som žiadne takéto príznaky.

motylik21
15. júl 2021

V jednej FB skupine som to riešila aj ja- u mňa bol cyklus skrateny, ale predĺžené krvácanie. Dostala som odpovede, že "ide o zaznamenaný NÚ. Ano, dochádza ku krátkodobým zmenam v cykle, moze to byt hocico - dlhsi/kratší cyklus, silnejšie/slabšie krvacanie... Uplne rovnako, ako zene môže zmeniť cyklus aj bežná choroba, psychická nepohoda alebo velky stres...Môže a nemusí to byt z ockovania, ku zmenam v cykle dochádza z rôznych pricin" a "pri ockovani sa nastartuje imunitny system, ten zvysi okrem ineho aj tvorbu estrogenu u zeny...co je bezne pri imunitnej zatazi zeny, preto mozu niektore zeny pocitovat docasne nejake zmeny v cykle."

bzucabzz
9. apr 2024

Baby ja velmi odporucam trstinovú melasu na doplnenie ŽELEZA. Nie na krvacanie. Ked ste silne anemicke a beriete železo v tabletkách tak to zase nie je dobré na pečeň, zaťažuje ju to. Ak chcete vitamin doplnok v tabletkách tak hladajte železo S POSTUPNYM UVOLNOVANIM. To je miernejsie na tu pečeň. Inak k tej melase, je plna vitaminov a mineralov, ma vysoky obsah železa a chuti otrasne 😀 bohužiaľ, akoby ste lízali kovoú tyč. Ale stoji to za to. Ja ju konzumujem tak, ze si ju dam do kaše (čajovú lyžičku) alebo priamo do pusy a rýchlo zapijem čajom. Chceli mi robiť transfúziu krvi, také nízke hladiny železa som mala práve vďaka silnej a dlhej menštruácii. A melasa mi neskutočne pomohla (nebrala som mimo menej žiadne tabletky). Okrem toho je ešte aj železité víno, pije sa to po malých dúškach (max 2 štamrpliky denne, viac nie), to je velmi chutné 🙂 a mimo toho v strave viac listovej zeleniny, špenátu a cvikle. Aj čerstvo odštavena cviklova šťava s jablkovou alebo mrkva + jablko + cvikla je tiez chutna kombinácia. Tolko na doplnenie železa.
Drzim palce.