icon

Silnejšia menštruácia po 30 rokoch: Príčiny a riešenia

ace123
10. dec 2024

Ahojte, posledné 2 až 3 roky som si všimla, že mám občas silnejšiu menštruáciu (cca každý 2. až 3. mesiac) čiže musím byť na Ibalgine aj 24 hodín teda 4 tabletky. Bolia ma kríže, niekedy aj panvová kosť a kŕče ak nemám liek na bolesť sú dosť silné a neviem fungovať. Nepamätám žeby som potrebovala kedysi toľko liekov na bolesť počas prvých dní m. Starnem či čím to je? :D na preventívky chodím a nič výnimočné mi nenašiel. Na bolesť som sa na gyn. zatiaľ nesťažovala tak neviem či mám resp to má zmysel.

stellarstar
10. dec 2024

Koľko máš rokov? Ja odkedy som v perimenopauze ( 45 r ) mam každý druhý treti ms silnú ms, možno to bude hormonálnymi zmenami

kuriatkocervene
10. dec 2024

@ace123 Starnutie môže ovplyvniť zmenu menštruačných bolestí a tiež aj hormonálne zmeny. V niektorých prípadoch môže byť tento nárast bolesti spojený so zníženou hladinou progesterónu alebo vysokého estrogénu. To môže viesť k silnejšiemu krvácaniu a intenzívnejším bolestiam.

ace123
autor
10. dec 2024

@stellarstar ešte len 32. Uff ale to ma nenapadlo teda. Moja mama mala menopauzu už v 40. Sú na to nejaké testy?

paulinkaa2
10. dec 2024

@ace123 skus miesto ibalginu, Panadol Femina. To mi poradila kamoška, jedna tableta a môžem aj "lietať" 😀

lin_a
10. dec 2024

Mozes zajst ku gynekologicke a spomenut jej to, pravdepodobne ti urobi hormonalny profil (na beznej preventivke sa to neodhali).

ace123
autor
10. dec 2024

@lin_a asi to skusim, diky za napad

stellarstar
10. dec 2024

@ace123 áno je na to domáci test sú tam 2 ks vyzera ako test na TT. Kúpiš už v lekárňach

grof_monte_christo
10. dec 2024

@ace123 Mávaš aj skrátený cyklus?

kiki68
10. dec 2024

Ano, starnes. Telo sa meni proste. Vacsinou je dobre otehotniet okolo tej 30 a niekedy sa to moze menit k lepsiemu.

ace123
autor
10. dec 2024

@grof_monte_christo to zatial nie.

grof_monte_christo
10. dec 2024

@ace123 Tak ešte nebudeš v perimenopauze.