icon

Skúsenosti s Ashwagandhou pri hormonálnych zmenách

mysicka36
18. feb 2026

žienky, blýžim sa do veku prechodu. Začínam pociťovať hormonálne zmeny. Zvažujem kúpiť si výživový doplnok Ašvagandu. Viem, že sa má brať dlhodobo, aby boli citeľné účinky.
Ako vám tento doplnok pomohol? Máte nejaké tipy na konkrétnu značku, ktorá je cenovo najlepšia? Ďakujem

anonym_b85a4a
18. feb 2026

Ahoj ja užívam ešte len týždeň, ale účinok som zaznamela už po prvej dávke. Ja som si ju kupovala hlavne kvôli spánku. Užívam ju večer. Do pol hodiny idú na mňa driemoty, hlava sa vypne, stíši. Ale musím si hneď ľahnúť, aby som zaspala. Ráno sa budím vyspatá, oddýchnutá. A to už niekoľko rokov zaspávam medzi 3-5 ráno. Užíva ju aj syn 14r. má dobré výsledky aj pri deťom s úzkosťami, problémami s učením. Ja som hľadala kvalitu, objednala som na zdravý svet. https://www.zdravysvet.sk/p/lipozomalna-ashwaga...

mysicka36
autor
18. feb 2026

Ďakujem, aj so spánkom mám problém, budím sa aj 6x v noci. A to je tak rozsekaný spánok 😒.

mysicka36
autor
18. feb 2026

Čítam si o nej a toto ma prekvapilo:

SPRÁVNE UŽÍVANIE ASHWAGANDHY:
Pred použitím pretrepať. Jednu dávku - 2x denne 5ml ráno a dopoludnia (1 čajovú lyžičku 2x denne), nie neskoršie poobede a večer, lebo by ste boli príliš svieži a mali by ste problém zaspať večer ) dajte do 1dcl, napr. džúsu, vody, čaju a vypite. Nepite čistý koncentrát.

Tak som zmätená 😀 ráno alebo večer?

zavana
18. feb 2026

Ma sa brat dlhodobo a zaroven nema. 😀 Musis si dat potom proste prestavku, lebo to nie je uplne dobre pre organizmus. Ja som ju uzivala nejaky cas, ale teda nepocitovala som nijaku zmenu, tak neviem. Ale zase je mozne, ze som ju brala kratko. Neviem posudit, no 😀

anonym_417d05
18. feb 2026

Užívala som to a mala som problémy, dám pozornosti, kto by ju nemal užívať:
– tehotné ženy – môže stimulovať maternicu a zvyšovať riziko potratu
– dojčiace ženy
– osoby s autoimunitnými ochoreniami (napr. lupus, reumatoidná artritída, roztrúsená skleróza, autoimunitný tyreotitída, autoimunitná gastritída, psoriáza ) – môže stimulovať imunitný systém a vzplanutie ochorenia
– pacienti s poruchami štítnej žľazy – môže zvyšovať hladiny hormónov štítnej žľazy
– osoby užívajúce sedatíva alebo lieky na úzkosť
– pacienti užívajúci imunosupresíva
– osoby s nízkym krvným tlakom alebo užívajúce antihypertenzíva – môže tlak ďalej znižovať
– diabetici na liečbe – môže znižovať hladinu cukru v krvi
– osoby s ochorením pečene – boli popísané zriedkavé prípady hepatotoxicity
Mne osobne sa zhoršilo primárne ochorenie.

mysicka36
autor
18. feb 2026

Ja z tohto nič nemám. Naopak mám dlhodobo lieky na vysoký tlak. Skúsim jedno balenie a uvidím čo to spraví.

viestta
18. feb 2026
@mysicka36

Ja z tohto nič nemám. Naopak mám dlhodobo lieky na vysoký tlak. Skúsim jedno balenie a uvidím čo to spraví.

@mysicka36 "alebo užívajúce antihypertenzíva" to su lieky na vysoky tlak

anonym_417d05
18. feb 2026
@mysicka36

@mysicka36 Výživový doplnok Ashwagandh môže niesť riziko zníženia farmakologického účinku betablokátorov používaných na liečbu hypertenzie. Kombinácia sa veľmi neodporúča.

mysicka36
autor
18. feb 2026

Ďakujem za info.