icon

Skúsenosti s cystami na vaječníkoch a snahou o dieťa

maja7801
22. jan 2025

Ahojte ,po návšteve gyn.mi zistil cysty na vaječníkoch.S manželom sa snažime vyše pol roka o 2 dieťa.Nedarí sa.Ovuláciu sledujem od zač cyklu a doteraz ju nemám,mám 4 dni pred MS.Odporúčil mi brať Inofolic combi premium a Gynex kvapky beriem sama od seba po dobrých recenziách.Je niečo čo by ešte mohlo pomôcť? Alebo su tú ženy ktoré majú to iste?

kiki68
22. jan 2025

A nebolo by dobre odstranit cysty, nastimulovat vajecniky mechanicky a hned po par tyzdnoch skusat?

earlgrey
22. jan 2025

Mala som cystu ale aj nadváhu, vybrali cystu, schudla som...a hneď otehotnela...

maja7801
autor
22. jan 2025

@earlgrey no zrejme by mi navrhol operaciu ale zrejme sa daju vyliečiť inofolicom

earlgrey
22. jan 2025

@maja7801 Akože neviem, len keď chceš dieťa, tak operácia je istejšia, rýchlejšie zotavenie atď. ale tak je to na tebe 😉

ki__
22. jan 2025

@earlgrey mne napríklad lekár povedal, že keďže som mladá a plánujem mať dieťa, operáciu mi nespraví. Keďže je tam veľké riziko, že dieťa už nebudem môcť mať.
Brala som indonal plus ďalšie 3 vitamíny. Vypísal ma na PN a mala som prísny kludovy režim.

earlgrey
23. jan 2025

@ki__ Ja som tiež bola mladá, keď som bola na operácii, ale tak ja som bola v zahraničí a tam sa lekári asi neboja 😉

ki__
23. jan 2025

@earlgrey Pán doktor má za sebou stovky operácii a roky skúseností, nemyslím že problém bol vtom že by sa bál. Možno u vás to riziko nebolo. A možno ich to len nezaujímalo.
Ale tvrdiť, že operácia je istejšia, pričom nepoznáte jej zdravotný stav, je dosť odvážne.

earlgrey
23. jan 2025

@ki__ No áno, je to odvážne...Tak nech si to vykonzultune s lekárom 😉