Skúsenosti s HPV očkovaním - výhody a vedľajšie účinky
Ahojte, prosím nemá tu nejaká žena skúsenosť s očkovaním proti HPV? Zaujímalo by ma či sú po očkovaní nejaké nežiadúce účinky a či to naozaj pomáha zabrániť vírusu aby vás napadol. Ja mám skúsenosti s HPV a bolo mi to odporučené, že aby som sa s tým opätovne nestretla, mala by som sa dať zaočkovať, avšak stále váham. Za každú jednu odpoveď ďakujem.
Neziaduce ucinky ziadne, su to 3 davky (Gardasil 9). Od vtedy je u mna aj liquid base cytologia negativna na HPV. Urcite dam zaockovat aj deti, odporuca sa toto ockovanie aj chlapcom. Napr v Australii je toto ockovanie medzi povinnymi a temer sa u nich nevyskytuje rakovina krcka maternice.
Pozri na neziaduce ucinky, ci si ochotna to riziko podstupit -https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/gardas...
Som očkovaná a žiadne vedľajšie účinky som nemala, bolo mi doporučené po konizacii po opatovnych zlých výsledkoch rovnako ako tehotenstvo. To dokonca od onkogynekologa. A pomohlo. Pred tehu som skoro šla opäť na operáciu a už počas tehotenstva v prvom trimestri nič a po pôrode tiež. Drží sa to už 3 roky. Tento rok ma čaká posledná kontrola na onkogynekologii
dcera ma reakciu po ockovani extremny opuch ale inak nic vsetko bolo ok. a za mna vyhoda je jednoznacna...
ja som sa dala zaockovat, bolelo ma len miesto vpichu, inak nic...ja mam rizikovy typ hpv, po ockovani sa zlepsil nalez a dokonca vysledky z lbc cytologie vychadzaju opakovane ako negativne na hpv, takze ja nemozme povedat vobec nic zle, podla mna som sa rozhodla spravne dat sa zaockovat
@veronika_sk000 ja mam rovnaku skusenost,suhlasim 🙂 tiez po zistení vírusu zaočkovaná a prekonaná postupne plus PHVirin čínske huby pravidelne 🙂
Pozri na neziaduce ucinky, ci si ochotna to riziko podstupit -https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/gardas...
@renatka100 kolegynina dcera mala velky pasovy herpes ako nasledok ockovania
@renatka100 kolegynina dcera mala velky pasovy herpes ako nasledok ockovania
@jamidea 12 ročná? a je to potvrdené, že to bolo z očkovania?

ja som sa dala zaockovat, bolelo ma len miesto vpichu, inak nic...ja mam rizikovy typ hpv, po ockovani sa zlepsil nalez a dokonca vysledky z lbc cytologie vychadzaju opakovane ako negativne na hpv, takze ja nemozme povedat vobec nic zle, podla mna som sa rozhodla spravne dat sa zaockovat