Skúsenosti s hysterektómiou a plastikou pošvovej steny
Ahojte dievčatá. Chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti. Onedlho mám 47 rokov. Čaká ma hysterektómia a plastika pošvovej steny. Mam pokles vnútorných orgánov. Maternica už začína vyliezť. Cvičenie nepomohlo. Kedy ste sa rozhodli pre tento zákrok? Vaše skúsenosti, pocity? Mám predtým obrovský strach a rešpekt. Ďakujem
@mirkava mam iba HSK spravenu bez plastiky, z ineho dovodu ako uvadzas... bolo to bolestive... cakala som , ze to bude ako po sekcii, len som zabudla ze telo je o 10 rokov starsie a aj horsie sa zotavovalo... mne robili klasicky cez brucho, kamoske kompletnu , ale laparoskopicky.. mna bolelo brucho, ju spodok... ale da sa to zvladnut
@mirkava mam iba HSK spravenu bez plastiky, z ineho dovodu ako uvadzas... bolo to bolestive... cakala som , ze to bude ako po sekcii, len som zabudla ze telo je o 10 rokov starsie a aj horsie sa zotavovalo... mne robili klasicky cez brucho, kamoske kompletnu , ale laparoskopicky.. mna bolelo brucho, ju spodok... ale da sa to zvladnut
@anonym_42c0d6 ako dlho ti trvalo zotavenie?
Mam za sebou hysterektomiu zo zdravotnych dovodov, op mi zbabrali a 5x ma reoperovali, rok som sa davala dokopy. Viac tu https://www.modrykonik.sk/blog/emjee/article/novorocna-hruska-o4fjn5/
@anonym_42c0d6 ako dlho ti trvalo zotavenie?
@mirkava kym som prisla z nemocnice, bola som schopna fungovat. normalne som v ten den isla k priatelovi ... a v nemocnici to bolo sice peklo , ale kazdym dnom lepsie... pytala som lieky aj mojej spolubyvajucej... ta mala o 6 rokov viac, zoperovana pomaly od hlavy az po paty a bola fit... ja som si siahla na dno svojich sil.... ale dala som to a zakrok rozhodne nelutujem
Mam za sebou hysterektomiu zo zdravotnych dovodov, op mi zbabrali a 5x ma reoperovali, rok som sa davala dokopy. Viac tu
@emjee toto sa aj zle citalo...
@mirkava a hysteroktomiu budú robiť z iného dôvodu ako je prolaps? Mne robili uteropexiu- je to chirurgická fixacia maternice.....potom je ešte možnosť dať sieťku a až v najzávažnejších prípadoch sa robí plastika....
@ada_alica hysteroktomiu budú robiť z dôvodu prolapsu. Pravdupovediac som si myslela ze sieťka = plastika. Asi mi to Dr. zle vysvetlil. Fixácia maternice je to priviazanie maternice, resp. zachytenie. Vraj to robia mladším ženám, ktoré ešte chcú mať deti.
@mirkava áno zachytenie, ja mám 45 deti už neplánujem a práveže mi povedal,že doporučuje sterilizáciu lebo po tomto zákroku už nesmiem otehotnieť..... Sieťku mi nedoporucoval kvôli tomu,že sa zvykne pretrhnúť alebo že komfort ženy je znížený po zakroku a nedá sa ísť zo sieťky do pásky ale naopak je to možné a samozrejme pred každou operáciou má človek rešpekt, ja som už mala 7. V poradí, bolesť by som prirovnala menstruacnym bolestiam, prvé dni bol problém zakaslat, zasmiať sa a chodiť.....ale výsledok stojí za to

mojej mame robili hysterektomiu zo zdravotných dôvodov +- keď bola v tvojom veku, ale pokiaľ viem, nerobili jej plastiku. Z toho čo hovorila bola rekonvalescencia trochu bolestivá, ale už má kľud niekoľko rokov (okrem toho má strašne nízky prah bolesti). Má jazvu ako po cisárskom reze. Ver lekárom a držím palce nech sa operácia podarí ☺