icon

Skúsenosti s konizáciou v celkovej anestéze. Ako prebieha?

mamicka7227
Včera o 17:18

Ahojte, zajtra idem na konizaciu v celkovej anestéze a hrozne sa bojím, veľmi by mi pomohlo, keby ste sa niekto podelili o skúsenosť, kto to zažil, aký je to pocit zrazu zaspať a zobudiť sa. Možno prídem niekomu divná, ale je to prvý krát a mám dosť katastrofické scenáre v hlave, pritom je to 30 minút. Aké to je, ihneď viete rozmýšľať, či ste úplne mimo po zobudeni? Ďakujem každému za odpoved

stellarstar
•
Včera o 17:26

To ani nezbadáš že si preč

anonym_93bf7c
•
Včera o 17:30

zaspíš ani nevieš kedy a ako. Zobudí ťa sestrička. Ako keby si sa ráno zobudila, len budeš unavenejšia. Chvíľku ti bude trvať než budeš uplne hore. To je celé. Denne takto prebiehajú rôzne zákroky. Nič špeciálne. Dobre to bude.

ariannazara
•
Včera o 17:40

Konecne sa dobre vyspjs 😂

anonym_3d4995
•
Včera o 17:58

@mamicka7227 ludia maju ovela vaznejsie operacie

mamicka7227
autor
•
Včera o 18:11
@anonym_93bf7c

zaspíš ani nevieš kedy a ako. Zobudí ťa sestrička. Ako keby si sa ráno zobudila, len budeš unavenejšia. Chvíľku ti bude trvať než budeš uplne hore. To je celé. Denne takto prebiehajú rôzne zákroky. Nič špeciálne. Dobre to bude.

@anonym_93bf7c ďakujem za inteligentnu odpoveď, toto mi dosť pomohlo...nevedela som si predstaviť úplne ten pocit a ľudia väčšinou narozprávajú kadejaké hlúposti, tak som mala strach

mamicka7227
autor
•
Včera o 18:16
@anonym_3d4995

@mamicka7227 ludia maju ovela vaznejsie operacie

@anonym_3d4995 v každom prípade, aj ja som už mala závažnejšie zdravotne problemy, ale strach z prvej narkozy je prirodzený

anonym_93bf7c
•
Včera o 18:34
@mamicka7227

@anonym_93bf7c ďakujem za inteligentnu odpoveď, toto mi dosť pomohlo...nevedela som si predstaviť úplne ten pocit a ľudia väčšinou narozprávajú kadejaké hlúposti, tak som mala strach

@mamicka7227 zaspis tak, ako ked vecer zaspavas, ze odrazu a spis. Je to kratka narkoza. Zobudis sa tiez dobre, vdaka tomu, ze je to kratko. Chapem, ze je to prvy krat, chces vediet vopred co ta caka. Zobudis sa vo svojej posteli, budes oblecena, zakryta a sestricka ta bude pekne budit a pocka aby vedela, ze si ok.

mamicka7227
autor
•
Včera o 18:36
@anonym_93bf7c

@mamicka7227 zaspis tak, ako ked vecer zaspavas, ze odrazu a spis. Je to kratka narkoza. Zobudis sa tiez dobre, vdaka tomu, ze je to kratko. Chapem, ze je to prvy krat, chces vediet vopred co ta caka. Zobudis sa vo svojej posteli, budes oblecena, zakryta a sestricka ta bude pekne budit a pocka aby vedela, ze si ok.

@anonym_93bf7c Ďakujem naozaj si mi pomohla, až sa už teším, že to budem mať za sebou túto skúsenosť 🙂

anonym_3d4995
•
Včera o 18:39
@mamicka7227

@anonym_3d4995 v každom prípade, aj ja som už mala závažnejšie zdravotne problemy, ale strach z prvej narkozy je prirodzený

@mamicka7227 ja viem...ja som mala prvu operaciu ako 12 rocna ale teda ako dieta som to ozaj inac prezivala nez teraz, uz som mala polozakrok na kolonoskopii a tiez ma asi caka operacia, a bojim sa...ja na margo 30tich minut...tolko mi trvala kolono gastro a vsetko som prespala..po zobudeni som bola otapena a celkovo ten den som bola unavena a sucho v ustach...

stellarstar
•
Včera o 18:41
@mamicka7227

@anonym_93bf7c Ďakujem naozaj si mi pomohla, až sa už teším, že to budem mať za sebou túto skúsenosť 🙂

@mamicka7227 alenpozor ak sa zobudíš môže byť že ti bude zle. Ja som mala kolaps na posteli

marca12
•
Včera o 18:47

@mamicka7227 Nicoho sa neboj,tak dobre si pospis a oddychnes. To ani nevies ako zaspis a zobudis sa prirodzene.

anonym_ac495d
•
Včera o 18:52

Mala som cez 10 narkoz ( aj konizaciu) a vsetky v pohode. Zaspis tak rychlo, ze si budes zelat aj doma tak rychlo zaspavat😃 najhoršie pre mna na vsetkych narkozach bolo, ze ta prebudia skor ako tvoje telo chce 😃 niekomu byva zle po narkoze, aj zvracaju. Ja som vzdy bola ok, len tlak nižší tak motanice trocha.
Držím palce, nech sa tešíš, ze ti zle odstránia a ty sa troska lepsie vyspis🫠

anonym_c62181
•
Včera o 19:43

Zaspis, 20 minút operácia, o chvíľku sa preberies. Niektorí ľudia majú NU z anestézie, ale ani ja, ani nikto z rodiny nikdy nemal. Ja som bola na jednodňovej op, o 13 domov a o 16 ľahučké kocikovanie bábätka - samozrejme bez záťaže, dvíhania. Vela zdravia a prajem dobre výsledky.

anonym_e9ead4
•
Včera o 20:03
@mamicka7227

@mamicka7227 ja ti rozumiem. Aj ja som mala nedávno 1 narkózu. V deň príjmu som mala veľmi zlý tlak od nervov. Nikto neriešil, že sa bojím. Ani sestrička nebola vôbec nápomocná. Pri odchode domov ti ešte s odvrátenou tvárou oznamia a nemať sex 6t. Tým chcem povedať iba naučené frázy a tam to končí. Ráno ti dajú liek, možno 1 infúziu, potom ťa presunú na operáciu ty sa ešte uložíš na zákrok a potom ani nevieš, že kedy zaspí. Zobudíš na prebudzačke. Potom ťa zoberú na izbu. Držím palce.

2691
•
Včera o 20:05

@mamicka7227 ahoj, ja som to absolvovala kedysi v lokálne anestézii.Ale to veru nebolo nejaké príjemné.

mamicka7227
autor
•
Včera o 20:24
@anonym_3d4995

@mamicka7227 ja viem...ja som mala prvu operaciu ako 12 rocna ale teda ako dieta som to ozaj inac prezivala nez teraz, uz som mala polozakrok na kolonoskopii a tiez ma asi caka operacia, a bojim sa...ja na margo 30tich minut...tolko mi trvala kolono gastro a vsetko som prespala..po zobudeni som bola otapena a celkovo ten den som bola unavena a sucho v ustach...

@anonym_3d4995 ja ten komentár chápem, práveže aj aj nad tým som.sa zamyslela, že nie je operácia ako operácia, ani sa akoby neľutujem ani nič, len no strach má veľké oči, ja mám stres aj keď mi znamienko idú odrezať😀

mamicka7227
autor
•
Včera o 20:27
@anonym_e9ead4

@mamicka7227 ja ti rozumiem. Aj ja som mala nedávno 1 narkózu. V deň príjmu som mala veľmi zlý tlak od nervov. Nikto neriešil, že sa bojím. Ani sestrička nebola vôbec nápomocná. Pri odchode domov ti ešte s odvrátenou tvárou oznamia a nemať sex 6t. Tým chcem povedať iba naučené frázy a tam to končí. Ráno ti dajú liek, možno 1 infúziu, potom ťa presunú na operáciu ty sa ešte uložíš na zákrok a potom ani nevieš, že kedy zaspí. Zobudíš na prebudzačke. Potom ťa zoberú na izbu. Držím palce.

@anonym_e9ead4 ou, tak to je nepríjemné, tie sestričky musia byť veľmi vyhorene, keď sa takto správajú, veď preco konizacia je maximálne intímny zákrok, i keď to nie je operácia srdca, ale aj tak

anonym_b30e71
•
Včera o 20:28

ja som bola na konizacii v celkovej anesteze asi 2 roky dozadu v CAR. predtym som ako dieta absolvovala jednu celkovu, kedy som dostala tabletku a po nej mi zacali lietat vtaciky z obrazov na izbe tancovat zaluzie a, ze som sa smiala mi hovorila spolupacientka. nedavno som mala 3 kratkodobe a znova celkovu pre akutnu sekciu. Pri tych kratkodobych to bola celkom pohoda, po podani narkozy som len zacitila v krku trochu tepla a potom tazobu tela a hned ma vyplo. a zobudila som sa na izbe, ze by som si este pospala, lebo kazdu chvilu chodila sestricka a kontrolovala tlak a pytala sa, ako sa citim. po konizacii som bola trochu unavena, u mna nakoniec nebol potrebny hlboky operacny zasah, tak aj zotavovanie bolo v pohode. po tej so sekciou som bola skoro 24 hodin dost zachripnuta, ze som skoro nemala hlas. to by ma zaujimalo, ze ake hluposti ti narozpravali 🧐

mamicka7227
autor
•
Včera o 20:32
@anonym_b30e71

ja som bola na konizacii v celkovej anesteze asi 2 roky dozadu v CAR. predtym som ako dieta absolvovala jednu celkovu, kedy som dostala tabletku a po nej mi zacali lietat vtaciky z obrazov na izbe tancovat zaluzie a, ze som sa smiala mi hovorila spolupacientka. nedavno som mala 3 kratkodobe a znova celkovu pre akutnu sekciu. Pri tych kratkodobych to bola celkom pohoda, po podani narkozy som len zacitila v krku trochu tepla a potom tazobu tela a hned ma vyplo. a zobudila som sa na izbe, ze by som si este pospala, lebo kazdu chvilu chodila sestricka a kontrolovala tlak a pytala sa, ako sa citim. po konizacii som bola trochu unavena, u mna nakoniec nebol potrebny hlboky operacny zasah, tak aj zotavovanie bolo v pohode. po tej so sekciou som bola skoro 24 hodin dost zachripnuta, ze som skoro nemala hlas. to by ma zaujimalo, ze ake hluposti ti narozpravali 🧐

@anonym_b30e71 to s tými vtáčikmi znie desivo, snáď mne nedajú takú tabletku ako tebe, ale v tej chvíli to musela byť celkom zábava...paradoxne tesne pred operáciou😀

anonym_b30e71
•
Včera o 20:44
@mamicka7227

@anonym_b30e71 to s tými vtáčikmi znie desivo, snáď mne nedajú takú tabletku ako tebe, ale v tej chvíli to musela byť celkom zábava...paradoxne tesne pred operáciou😀

@mamicka7227 nebolo to desive, skor zabavne 😁 ani neviem, ci teraz davaju tabletkove. tie vsetky ostatne isli do zily. neboj, zvladnes to 😊 ja som mala ovela viac strach pred sekciou, to mi este pomedzi kontrakcie nevedeli napichnut epiduralnu, ci spinalnu anestezu, tak som musela ist do celkovej, este mi aj telo reagovalo na porod, ze mnou triaslo, odkedy som prisla do nemocnice. tak som zazila par veci, o ktorych som len citala