icon

Skúsenosti s liekom Gluckophase 850 na PCOS?

5. júl 2024

Ahojte
Aké máte skúsenosti s týmto liekom kôli zvýšeným n
Mužským hormónom?
Robili vam problém?

anna777115
5. júl 2024

Ano, metformin sa bežne uživa pri metabolickom syndrome. Zozačiatku možu vzniknuť hnačky a zaživacie tažkosti, ale organizmus postupne nabehne na to liečivo a malo by to zmierniť, ako nežiaduce vlastnosti lieku, tak aj problemy so syndromom polycistickych vaječnikov. Ake máš davkovanie, lebo ja beriem metfagamu 500 3×denne, čiže 1500mg.

autor
5. júl 2024

@anna777115 mám brať 2* denne 850mg.
Metfogamma mi nerobila dobre mala som hrozne hnačky, vracanie.
Tento podľa lekára by sa mal lepšie vstrebať
Bojím sa to brať keďže musím chodiť do práce

autor
5. júl 2024

@anna777115 za ako dlho ste si zvykli na tieto lieky vy?

anna777115
5. júl 2024

Ja, beriem metfaghamu uz 5 rokov. Dva, tri mesiace trvalo kym ju začalo telo tolerovat. Drží, mi hlavne mennštruačny cyklus a celkovo sa lepšie citim . Najidealnejšie by bola hormonalna antikoncepcia , ale nemožem užívať, kvoli zvýšenym pečenovým testom.

autor
5. júl 2024

@anna777115 fíha až dva tri mesiace? No to je veľmi dlhá doba.
Reálne si neviem predstaviť žeby takéto stavy hnačky,zvracanie som mala mať dva mesiace. 🙈
Antiku nechcem keďže sa snažím o bábo

anna777115
5. júl 2024

Ja, som nezvracala, len hnačkovala a prišla som na to , že to bolo váčšinou po nejakom sacharidovom(sladkom), jedle, kedže metformin upravuje aj inzulinovu rezistenciu. A inač, nabehla mi krasne aj ovulácia, ale to až po nejakych dvoch rokoch uživania. Poradim, ti ešte na ovuláciu a poilnenie vaječnikov šhatavari uživať.

autor
5. júl 2024

@anna777115 áno ja celkovo nejem veľa sladkého,resp. Skoro nič kôli sibu( syndróm bakteriálneho prerastania čreva). Som veľmi poctivá čo sa týka stravy.
No rozmýšľam či začnem dnes prvou tabletku na večer. Veľmi sa bojin že ma to bude dlho držať v utorok mám ísť do práce.
Ďakujem za tip, určite pozriem. Máte aj konkrétne eshop z ktorého ste to objednávali?

anna777115
5. júl 2024

Ja, pozeram cez vyhladavač a najlacnejšie kupujem, nech má minimalne 500mg.

autor
5. júl 2024

@anna777115 ďakujem veľmi pekne. Ste milA.

taktotedanie
6. júl 2024

Je aj XR forma vobec si nemusis zvykat na hnacky a bolesti brucha, XR forma toto nesposobuje

autor
6. júl 2024

@taktotedanie vie mi to lekár predpísať? Je to dostupné aj na Slovensku?
Ani tento liek bohužiaľ neviem tolerovať, robí mi veľké problémy.

taktotedanie
6. júl 2024

Ano vie to predpisat lekar , povedz ze mas hnacky netolerujes a chces XR fotmu
Bezne dostupne na SR

autor
6. júl 2024

@taktotedanie ďakujem skúsim.
Prvý krát o Tom počujem

taktotedanie
6. júl 2024

Bezne to predpisuju