Skúsenosti s magnetickou rezonanciou prsníkov po mamografii
ahojte,
zacal sa mi kolotoc vysetreni, na mamografii nasli lozisko o velkosti do 2 cm, na sone nie je vidno ze nic, sono bolo robene 2krat a eraz ma vysielaju na MR. prosim o skusenosti na mamografii som bola prvykrat
bola som na MR prsníkov v Dunajskej Strede. Čo potrebuješ vedieť?
@anonym_autor ale čo potrebuješ vedieť, ako prebieha MR?
Pozri pod tvojou témou, koľko je už existujúcich.
@anonym_autor pred vysetrenim ti vsetko podrobne vysvetlia. nie je to vobec bolestive, len jlucne. a niektore mavaju taky zly pociy (klaustrofobocky) mozes si predyum dat nieco na ukludnernie, ak chces...ale vtedy chod na vysetrenie s doprovodom
bola som na MR prsníkov v Dunajskej Strede. Čo potrebuješ vedieť?
@anonym_259244 a vsetko bolo ok?
MR prsníkov sa robí práve v takých prípadoch, aby sa potvrdilo alebo vylúčilo, čo mamografia zachytila. Je oveľa presnejšia a dokáže rozlíšiť, či ide o skutočné ložisko, cystu, žľazové tkanivo alebo len tieň. To, že na USG nič nevidno, býva pomerne časté, tkanivo prsníka, najmä u mladších žien alebo pri hustej fertilnej žľaze, vie ultrazvuk prekryť. Väčšina takýchto nálezov sa nakoniec ukáže ako nezhubná zmena napr. fibroadenóm alebo cysta. MR ti dá jasnejšiu odpoveď a podľa výsledku sa potom rozhodne, či treba biopsiu alebo len sledovanie. Ja som tiež sledovaná na pol ročnej báze.
@anonym_autor Ja som bola na MRI chrbtice, nie je až tak hlučné, dá sa to vydržať, žiadne lieky na ukľudňovanie netreba, keď mi dopredu povedali, že to bude vydávať zvuky, tak som bola na to pripravená.
@anonym_autor niekto ma vysledky OK, niekto nema vysledky OK.
u teba mamografocke vysetrenie nieco odhalilo a lekar si to potrebuje potvrdit...alebio vyvratit. preto ta poslal na doplnujuce vysetrnie.
zbytocne sa zaujimas, kto mal ake vysledky.
chapem, ze si v strese, kazda by bola...ale pockaj na vysledky MR a potom bides vediet, co dalej
MR prsníkov sa robí práve v takých prípadoch, aby sa potvrdilo alebo vylúčilo, čo mamografia zachytila. Je oveľa presnejšia a dokáže rozlíšiť, či ide o skutočné ložisko, cystu, žľazové tkanivo alebo len tieň. To, že na USG nič nevidno, býva pomerne časté, tkanivo prsníka, najmä u mladších žien alebo pri hustej fertilnej žľaze, vie ultrazvuk prekryť. Väčšina takýchto nálezov sa nakoniec ukáže ako nezhubná zmena napr. fibroadenóm alebo cysta. MR ti dá jasnejšiu odpoveď a podľa výsledku sa potom rozhodne, či treba biopsiu alebo len sledovanie. Ja som tiež sledovaná na pol ročnej báze.
@billy_jean dakujem presne toto som potrebovala vediet, mamograf zachytil nieco neidentifikovatelne, na usg nic vobec ze nic nie je vidno a tak ma vysielaju expresne na MR tento tyzden a neviem, co mam od toho cakat.
@anonym_autor Ja som bola na MRI chrbtice, nie je až tak hlučné, dá sa to vydržať, žiadne lieky na ukľudňovanie netreba, keď mi dopredu povedali, že to bude vydávať zvuky, tak som bola na to pripravená.
@petronelag ja dufam, ze vydrzim lezat, tunel by mal byt otvoreny
@anonym_autor to das, proste sa zatnes a vydzis 🙂
drzim palce, urcite bude vsekto v potriadku
@anonym_autor to das, proste sa zatnes a vydzis 🙂
drzim palce, urcite bude vsekto v potriadku
@nyusika dakujem za povzbudenie
@anonym_autor niekto ma vysledky OK, niekto nema vysledky OK.
u teba mamografocke vysetrenie nieco odhalilo a lekar si to potrebuje potvrdit...alebio vyvratit. preto ta poslal na doplnujuce vysetrnie.
zbytocne sa zaujimas, kto mal ake vysledky.
chapem, ze si v strese, kazda by bola...ale pockaj na vysledky MR a potom bides vediet, co dalej
@nyusika mna ani nezaujimaju uplne niekoho vysledky ale ci je to standardne ist na MR po nejasnej mamografii
@nyusika mna ani nezaujimaju uplne niekoho vysledky ale ci je to standardne ist na MR po nejasnej mamografii
@anonym_autor ano, je. pokial je to nutne kvoli potvrdeniu vysledku z mmg
pytala si sa kocky, ci mala v poriadku vysledok - preto som napsiala, ze je to jedno, kto mal ake vysledky, dolezite su tvoje 🙂
@anonym_autor tunel je otvorený, samozrejme. Ale prosím ťa, zatvor si oči hneď ako si ľahneš, ešte vonku, aby si nevidela ako vchádzaš do tunela a neotváraj.
Takto to zvládneš úplne v pohode.
@anonym_autor tunel je otvorený, samozrejme. Ale prosím ťa, zatvor si oči hneď ako si ľahneš, ešte vonku, aby si nevidela ako vchádzaš do tunela a neotváraj.
Takto to zvládneš úplne v pohode.
@martul a nevies ci pri mrku prsnikov ides do tunela cela alebo ostane hlava vonku?
@anonym_autor robili mi hrudník a bola som vnútri celá, ten tunel je dosť ,, hlboký " nebola šanca aby bola hlava vonku . Pozri si obrázky na nete
@martul a zvladla si to v pohode? Dali ti aj kontrastnu latku? Zle ti nebolo?
@anonym_autor v mojom prípade bolo všetko v poriadku
@anonym_autor v mojom prípade bolo všetko v poriadku
@janulienka78 super !!!
@anonym_autor robili mi hrudník a bola som vnútri celá, ten tunel je dosť ,, hlboký " nebola šanca aby bola hlava vonku . Pozri si obrázky na nete
@martul
nestresuj zbytocne dopredu samu seba...je to bezne vysetrenie, nic narocne, nic bolestive... x tisic ludi to proste zvladnu - zvladnes to aj ty.
naozaj je stres to najhosie, co mozes robit.
lahnes si, zavries oci a vybavene...o dvadsat minut mas po tom
@martul
nestresuj zbytocne dopredu samu seba...je to bezne vysetrenie, nic narocne, nic bolestive... x tisic ludi to proste zvladnu - zvladnes to aj ty.
@nyusika asi treba označiť autorku 😊
@billy_jean dakujem presne toto som potrebovala vediet, mamograf zachytil nieco neidentifikovatelne, na usg nic vobec ze nic nie je vidno a tak ma vysielaju expresne na MR tento tyzden a neviem, co mam od toho cakat.
@anonym_autor bud rada, ze ta posielajú, ak sa im na mamogr nueco nezdá, ďalší krok je mri, vyšetrenie potvrdí, vyvrati..následne je este biopsia.
Mam to za sebou min rok, len mna uz zo Sona poslali na mri.
u mna je sono uplne ciste, dokonca ho robili dvakrat. som uz viacmenej ok, dnes som voalla s primarkou oddelenia, vsetko mi vysvetlila, myslim, ze to bude ok
@martul
@nyusika ano, dnes mi to pani doktorka cele vysvetlila. ja mma problem ist do zatvoreneho toboganu a tiez mam problem vo vytahu. bude mozne mat hlavu viac vonku v tomto pripade a tiez ze ak to nedam, tak nabuduce so sedativami.