Mamograf a sono

9. sep 2022

Vcera som bola prvy x na mamografe.Sestricka mi povedala, ze musim mat aj sono, lebo nemaju s cim porovnat vysledok, lebo som bola prvy x.Bola som prekvapena, ale tak vedia co robia...mamograf 28 eur, sono 28 eur pri ucte som bola prekvapena druhy x.Potom doma sa mi to rozlezalo v hlave, ved mamograf je viac ako sono co si chceli porovnavat?
Sumu za mamograf som vedela sono ma prekvapilo.Ano, je to sukronne

autor
9. sep 2022

Sukromne centrum a tak sa pytam bolo to sono potrebne, alebo potrebovali, aby som co najviac zaplatila?Ked pojdem znova na mamograf o 2 r do ineho centra s cim si porovnaju snimok?oni ho uvidia niekde v PC je pristupne ci?tesim sa, ze je vsetko v poriadku, ale prekvapilo ma to.

85miska
9. sep 2022

Bežné sa chodí na ultrazvuk prsníkov ak sa niečo doktorovi nezdá pošle na mamografiu pred tou 40tkou alebo skôr ako o 2 roky.
Ja myslím že trošku biznis urobili. Mamograf je viac špecifické ako sono. To akoby ti povedali že pred CT brucha musí byť ultrazvuk. No nemusí byť sú to odlišné vyšetrenia nejde o porovnávanie.

mondolina
9. sep 2022

mne tiež robili mamo a následne sono, prečo by to bolo klamstvo?
tak, ale ja som nič neplatila.

85miska
9. sep 2022

O dva roky by som sa poistila a šla do štátnej nemocnice na sono a s výsledkom k nim na mamografiu. V nemocnici sa zato nedoplaca nič stačí od gynekológa výmenný lístok.

zuzinka888
9. sep 2022

Tak si mala ist do statnej a mala by si to zadarmo teda cvakla by to poistovna.

elizabet173
9. sep 2022

ja chodím striedavo na mamograf a na sono, jeden rok na to, jeden na to, ale raz som bola aj na sono, keď sa im niečo nezdalo. Neriešila som to, kamarátke tak zistili nádor v prsníku, včasnou liečbou zachránili aj prsník, nikdy som neplatila ani cent

pinkgirl
9. sep 2022

Je to ok. Aj usg vyšetrenie bolo potrebné - tkanivo prsníkov je v mladšom veku je hustejšie a tak mamo vyšetrenie nevidí všetko a je potrebné doplniť ho USG vyšetrením. Pracovisko na vyšetrenie si vyberáš sama, nabudúce môžeš ísť tam, kde ho poisťovňa plne preplatí.

autor
9. sep 2022

@pinkgirl mne nejde o to, ze som platila, ale mala som za to, ze mamograf je viac a k comu bolo nutne sono?Ano, ked som nechcela cakat 6 m na termin v statnej radsej som si zaplatila.

janinka007
9. sep 2022

Vždy mi robia mamo, aj usg

viestta
9. sep 2022

Vždy chodím aj na mamograf aj na sono, obidve mi hradí ZP a chodím do súkromnej nemocnice

viestta
9. sep 2022

Ináč na mamografe nevysetria lymfatické uzliny v podpazuší. Porovnávas dve rôzne zobrazovacie metódy. Každá má svoje limity a aj výhody, nič z nich nie je viac a menej

stanulienkat
9. sep 2022

Nehladaj konspiracie,kde nie su. Obe metody su zobrazovacie, no kazde zobrazuje lepsie ine struktury. Robi sa Mmg a doplnkove vysetrenie je Usg. Nehladaj zidojasterov a Sorosov tam, kde nie su. Dufam, ze ta na tajnasa nezacipovali. Co by dali v inych krajinach zato, ze su vysetreni.

autor
9. sep 2022

@stanulienkat nic nehladam..prekvapilo ma to.Uz budem vediet bola som na mamo a sone prvy krat.

koniarova
9. sep 2022

Mne robia tiež vždy obe. Ale mám to v štátnej nemocnici zadarmo.

stanulienkat
9. sep 2022

Vies lekari robia vela vykonov, ktore sa laikovi zdaju hlupe, alebo zbytocne, ale maju svoje opodstatnenie. Mohli by sa ludia pytat v ambulancii miesto toho, aby robili zlu krv na zdravotnikov na nete. Lebo v dnesnej dobe sa laici sami diagnostikuju, liecia, ordinuju si odbery aj vysetrenia, lebo ved na nete baby pisali.... A lekar je vlastne len taky diletant.
Nemyslela som teraz vyslovene teba.

pinkgirl
9. sep 2022

Vyšetrenie prsníkov je profylaktické vyšetrenie - teda prevencia. Štát určil, že u nás ženy podstupujú od 40r života mamografiu prsníkov. Avšak tkanivo v nich je v tomto veku ešte husté/tuhé a preto nie všetky štruktúry sú viditeľné. Aby si bol dr., ktorý popis mamografie robí istý, že si zdravá, odporúča ešte doplňujúce vyšetrenie USG na ktorom skontrolujte tkanivá, ktoré mamo vyšetrenie nezobrazilo. O pár rokov ti žľazy v prsníkoch zoslabnú a mamo bude jasnejšie. To je všetko. Je len na tebe či budeš všetky vyšetrenia podstupovať alebo nie.

autor
9. sep 2022

@stanulienkat beriem...nechcela som spochybnovat rozhodnutie lekarky.Len ma prekvapil dodatok, ze nemame to s cim porovnat, lebo ste boli prvy krat.S cim si to porovnaju o rok, ked pojdem inam?

stanulienkat
9. sep 2022

Mala by si zobrat kopiu na dalsie pracovisko. Aby vedeli, ci sa nalez zhorsuje, alebo nie. Na novom pracovisku by ti to zrejme povedali, aby si priniesla vyslefok.

mondolina
9. sep 2022

napr. mňa sa vždy pýtajú či výsledky pošlú mne na mail, alebo gynekológovi, takže správa bude. keď pôjdeš inde tak ju zoberieš so sebou.

palicka
9. sep 2022

Áno, ja chodím na sono každý rok, mami raz za 2 roky. Teda v jeden rok sa stretáva aj aj.

mandzula
9. sep 2022

Po mamo mi hned robili aj sono, kedze sa im cosi nepozdavalo.

andrejka1974
9. sep 2022

Ty na mamo nemusis chodiť stačí bohaté sono mne to aj lekárka čo robí sono povedala že na sone uvidia všetko a ak by tam niečo bolo tak urobia mamo ja na mamo nechodím len na sono a to mám 48

lady083
9. sep 2022

@andrejka1974 nevidia vsetko. Mna uz napr 2x poslali zo sona aj na MR, lebo sa im nieco nezdalo. A bolo to na NOU, kde vedia co a preco to robia. Kazda zobrazovacia metoda a vysetrenie ma svoje opodstatnenie.

mogaa
10. sep 2022

bežne sa nosia snímky na porovnanie, ak pôjdeš o rok na iné pracovisko...niekde tie predchádzajúce snímky porovnávajú, niekde nie...takže je to bežná prax...sono a mamograf neukážu presne to isté, preto sa občas robia obe vyšetrenia.....ja som teraz mala ísť len na mamografiu, ale keďže sa lekárke niečo nezdalo, poslala ma aj na sono....

slavomira236
10. sep 2022

Ja s bola naamo prvý krát keďže žľazy neboli dobre priehľadné poslali ma aj na úsg tam má objednali až.o 8mesiacov.tak som išla súkromné keďže nemá zmluvu s poisťovňou platila s za úsg 40eura

slavomira236
10. sep 2022

@andrejka1974 u nás sa sono po 40tke nedá musím ísť mamo až keď oni.odporucia tak sono tiež som nebola nadšená som Rovná jak lata a na mamo mala čo so mnou robiť aby mi ten prsník stísla do toho stroja vobec