Skúsenosti s odstránením cysty a vaječníka laparoskopiou
Žienky, podstupili ste niektorá z vás odstranenie cysty aj s vaječnikom, kedze cysta má až 12cm a vajecnik je uz uplne zdeformovany a vytoceny. Mám strašny strach a obavy, nikdy som ziadnu operaciu neabsolvovala, ak neratam kyretaz. Budu mi to robyt na Sliaci v Gynpore(jednodňová chururgia)....
@anonym_autor to musi ist cim skor von
Ja by som nemala odvahu ist s tymto na jednodnovku
@anonym_f80138 Tak taketo operacie su aj na dva tri dni, ale bude robená v centte jednodnovej chirurgie. Odkladam tú operaciu už 5 rokov a cysta stale rastie a robí mi neskutocne problemy.
Ale ze svihom von, ved to mas o zivot. Ked to odrthne vajecnik mozes byt do 15 min na zemi v kaluzi krvi. Poznam dve zeny co ltt zachranili. Mne tiez dali cystu laparo von
Ale ze svihom von, ved to mas o zivot. Ked to odrthne vajecnik mozes byt do 15 min na zemi v kaluzi krvi. Poznam dve zeny co ltt zachranili. Mne tiez dali cystu laparo von
@kiki68 Ono ma hlavne strašia, že sa to može zvrhnuť do zhubneho. Lebo na začiatku bola cysta jednokomorova a teraz, ako narástla tak má už dve komory. Hlavne ma to už zacina fyzicky obmedzovať. Ale mám z tej operacie hrozny strach.
@kiki68 Ono ma hlavne strašia, že sa to može zvrhnuť do zhubneho. Lebo na začiatku bola cysta jednokomorova a teraz, ako narástla tak má už dve komory. Hlavne ma to už zacina fyzicky obmedzovať. Ale mám z tej operacie hrozny strach.
@anonym_autor a na co cakas akoze? Ano, uvidis po histologii co dalej a ci to zhubne. Toto musi ist von cim skor. Ja som mala agresivny rast, za mesiac vyse 4cm narast, cize objavena okolo 4cm a patologicke echo, operovana uz cez 8cm a patologicke echo. Bola benigna nastastie. Mne to robili na Ustave sv Alzbety a bola som tam 7 dni od prijmu. Nakolko tam kazdy den robia odbery na markery a sleduju, co sa deje dalej. Pripadne robia rychly rez ked to neni na pohlad dobre a vyfarbuju kontrastnou latkou. U mna nemuseli. Ale dalsiu pani museli takto.
@anonym_autor chápem že máš strach, tiež som si tým prešla, ale môžem ťa zo svojej skúsenosti uistiť že ten strach bol oveľa horší ako operácia a následné liečenie, verím že si to povieš potom aj ty, lebo tie roky to máš podvedome v sebe a takto ti úžasne odľahne fyzicky aj psychicky. Držím palce!
Inak netreba mat strach, je to pomerne v pohode, iba ten dalsi den je taky narocny a bolestivy. Potom uz to je ok. Ja som vecer prisla na prijem, dali mi vypit fortrans na cistenie criev, chceli to mal cele volne, rano o 10:00 na salu. O dve hodky som uz bola naspat na izbe, vecer mi davali nieco proti bolesti a dalsie rano uz vsetko pekne von, iba brali odbery na markery. Uz mi pomohli do sprchy a dalej som uz jedla, pila sama. Nemam z toho ani viditelne jazvy a cysta sa nevratila. Kazdych 6 mes kontrola
@anonym_f80138 Tak taketo operacie su aj na dva tri dni, ale bude robená v centte jednodnovej chirurgie. Odkladam tú operaciu už 5 rokov a cysta stale rastie a robí mi neskutocne problemy.
@anonym_autor ja by som nemala odvahu to mas vela rizik ale ty vies
Ďakujem, vám za povzbudzujuce slová.

@anonym_autor to musi ist cim skor von
Ja by som nemala odvahu ist s tymto na jednodnovku