Skúsenosti s operáciou endometriózy: Kto vás operoval?
Ahojte žienky, už nejaký ten rok počúvam, že mala by som ísť na laparoskopiu. Mám extrémne bolesti počas svojich dní. Každý mesiac som na pohotovosti, lebo mi nezaberajú lieky alebo zvraciam. Mám anomáliu Müllerových vývodov. (Narodila som sa bez obličky, vaječníku a mám jednorohú maternicu) podľa sona a rôznych vyšetrení to vyzerá; že sa mi ten jeden vaječník zrastol o maternicu..
Moja otázky sú:
• Kto a kde vás na Slovensku operoval?
• Ak ste boli v Čechách, boli ste v Znjome alebo niekde inde? • Koľko ste platili a koľko vám preplatila poisťovňa?
• Poprípade, kde v okolitých štátoch ste boli?
• Podarilo sa vám otehotnieť?
Stratila som po tom všetkom dôveru v lekárov u nás na východe. Ďakujem Krásne baby za pomoc a rady.
@vanilkovazmrzka brala som 2x, nič. Počas HAK sa mi vytvoril nádor na prsníku, vyradili sme liečbu. Ale aspoň vďaka chovaniu mojej bývalej gyn, som zistila; že nemám riadne orgány ženské. O obličke som vedela od narodenia. 🥴
@ludka98 ach ☹️ neporadili ti tehotenstvo pred tou operaciou? Po to uz moze byt tazke, priam nemozne…
Laparoskopiu endometriozy mi robili v Ba v Gynfive, otehotnela som až po IVF.
Druhé dieťa potom prišlo prirodzene.
Ja by som určite na laparoskopiu išla, je to minimálny možný zásah do tela.
Ja som bola na laparoskopii 2 krat u nas v Cadci, potom na konzultacii u dr. Bielika.
Odporucam onkogynekologiu v ustave sv alzbety, za mna super odvedena praca, obdivovali to v Rakusku
@ludka98 ak sa smiem spýtať koľko máš rokov? To je dosť dôležitý údaj, ja som bola na laparoskopii západné Slovensko potom som mala myslím pol roka na otehotnenie, samozrejme bez úspechu, potom som mala rok blokovanu menštruáciu injekciami potom bol kolotoč s umelým oplodnením a ďalšia laparoskopia teda celkovo asi 4x a po 7 rokoch som prirodzene otehodnela a keď malá mala 4 tak sme sa rozviedli...... taký je život
@vanilkovazmrzka skúšame, skúšame a skúšame. Nič :(
@ludka98 musus si uvedomit, ze mas zlozity zdravotny problem. Ja ti samozrejme prajem, aby sa ti podarilo. Castokrat aj osychika zohrava rolu. Nam sa tiez podarilo, az ked som sa na to vykaslala.
@ludka98 skus nech vycistia loziska a potom hned v car naplanovat bud inseminaciu, alebo IVF. Daj nastimulovat pri tej laparke vajecnik, vedia to mechanicky nejak podporit. Tam treba do 6 mes od opky idealne otehotniet. Velmi drzim palce. Ja mam 39 a cakame druhe, az mi utrnulo, ze tam nasli nejaku mensiu cystu, ale vraj by nemala byt endo. Dlho to pozerali. Prvu endo dali von v 2018, 2019 som uz zostala tehu. Mala som velke stastie
Ľavý vajecnik mam prilepený o maternicu… gyn to odmietla riesit, tak som otehotnela a brala od nej prec kartu.. uvidime co dalej po porode
Ja mam endometriozu a dceru sme mali bez problemov…cca rok a pol pred otehotnenim mi nasli velku cystu na vajecniku, brala som rok HAK a postupne cysta zmizla…vysadila som HAK a potom ked sme si povedali ze chceli by sme dieta som do 3 mesiacov otehotnela. Druhy krat sa nam vsak uz otehotniet nedari…uz sa snazime o druhe dieta vyse 2a pol roka…bola som na laparoskopii, zase bola cysta na vajecniku, tu odstranili, jeden vajcovod mam komplet nepriechodny…zvazujeme ivf alebo ak nie zmierit sa s tym ze surodenec nebude 🤷🏼♀️ ja som si vsetko riesila na gynekologii v presovskej nemocnici a som spokojna
@ludka98 mne to v 28 diagnostikovali, a presne sa ako píše v inom príspevku a otehotnela som keď som už začínala prijímať,že ja deti nikdy nebudem mať aj dr. mi to tak povedal po jednej operácii......a zrazu.......o 2 mesiace bude mať 10❤️....malo to všetko význam a som za to veľmi vďačná a to isté želám aj tebe.....aby to raz prišlo
@martinkatinka ja som netlačila na pílu, až od vlastne od tohto piatku. Kedy ma z práce brala sanitka. Už to na mna celé doľahlo.
@ludka98 operovali ma v Martine, Dr. Martinček - Dr. Bielik tam bol tiež vtedy. Vybrali nádor, odstranili aj zrasty, ložiská a opravili prolaps. Bola som veľmi spokojná. Po operácii som konečne otehotnela.
@michaela329 presne s pánom Bielikom som akurát dovolala. Dal mi nádej do života. Všetko mu posielam mailom a má sa mi ozvať 🙂 joj, snáď nejak poriešime. Dieťatko by potešilo, ale pre mňa bude priorita to, aby som nemala také bolesti.
@ludka98 on je veľký odborník na endometriózu. Myslím si, že ste na dobrej ceste 🙂
@michaela329 poslala som mu mailom celú diagnózu a idem tam už tento piatok 🥺😬

Toto je pripad kedy by som dobrovolne brala hak, aj ked vseobecne povazujem uzivanie hormonov za hazardovanie so zdravim… drzim palce nech najdes riesenie 🩵