Skúsenosti so zmenami menštruačného cyklu po 37-ke
Máte niektorá skúsenosť ... mám 37 rokov a vždy som mala menštruáciu pravidelne presne cyklus 28 dni...no posledné mesiace má bolievajú kríže ... Posledné dva mesiace MS na 21 deň trvalo to asi 5 dní a neprešlo od posledného cyklu ani 16 dni a opäť sa mi púšťa MS...Na gynekologické vyšetrenie som bola tri mesiace dozadu, vraj všetko v poriadku...robila ultrazvuk a rozšírenú cytologiu a podľa nej je všetko v poriadku...no mňa kríže vkuse bolia a MS prichádza v úplne rozhadzanom cykle...
@taktotedanie práveže posledné tri mesiace to mám na striedačku... päť dní mám problém chodiť a dva dni som v poriadku a tak to ide dookola celý mesiac. Z krížov mi to ťahá dopredu na podbruško , kvôli tomu som išla aj na gynekológiu, že či nemám nejaké cysty, alebo niečo iné. Vtedy som mala MS ešte pravidelnú...no vychádza mi to tak, že za necelé dva mesiace som MS mala 3 x
Moc vysetreny? Usg brucha?
@taktotedanie nie
rieste s gyn opat alebo so vseobecnym
Vsetko v poriadku a neurobili sa zakl vysetrenia …? 🤷🏻♀️
Menopauza?
@belllinka bez horm profilu nezisti nikto
@taktotedanie no ved, preto nech to riesi s gyndou
@taktotedanie presne tak... urobila len ultrazvuk a cytologiu z verdiktom, že z jej strany to je v poriadku
@taktotedanie s
Aj vseobecny vam vie urobit vys mocu a poslat na usg brucha
@taktotedanie tak budem musieť ísť k všeobecnému... ďakujem za rady
Perimenopauza.. Mne sa to takto začalo asi v Tvojom veku, skracovať cyklus, potom som si dala teliesko a to dokáže prejsť aj menopauze cez rozum, samozrejme, hormonálne teliesko. Zo začiatku, skoro rok, som spinila. Ale pomohlo mi to aj na PMS, keďže aj tie stavy pred menštruáciou - to bola čistá psychiatria. Aj podľa toho som vedela, že budem v perimenopauze.
A ešte čosi, po Covide sa tiež menzes zhoršuje, krvácanie, všetko
@janamakva ďakujem

Hormonalny profil
Krize ta mimo toho nebolia?