Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve
Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana
@xxxxxxx113 ja som dostala vcera brucho ma bolelo ale mala som len take hnede a krv len pri utreti dnes to iste ale o dost menej a nrucho skoro vobec neboli.prisla mi presne v termine ako aom mala vypocitane.len mi je divne ze taka uplne slaba
@lala1501 ona pride prva slaba potom sa to rozbehlo a pocas tych troch mesiacov mi chodila o desat dni skor a take zrazeniny somna isli.az som sa bala ci je to ok.uvidim co povie doktor nemam skusenosti stymto .a bolestisom mala aj predtym dost velke a teraz ani nehovorim prvy den.
@xxxxxxx113 ja som vlastne uz aj skoncila včera uz skoro nic a dnes som cely den na jednej intimke.mam prist na sono za 5 dni ci sa mi odlupila cela ta sliznica ci co to je alebo aby vylucil aj pripadne nove tehotenstvo
A krv som vobec nemala
Ja som bola tiez ked mi aj stehy vyberal na kontrole ale uz ok.ale tie zrazeniny so mna idu von aj 10dni pred menzesom posledne dva mesiace.
@xxxxxxx113 a povedali ze to je ok ze to z teba ide ?
@lala1501 praveze sestricka ze mam dojst na kontrolne vysetrenie.mne sa to nepaci neviem.ze pri menzese je to ok bo sa stale cistim ale predtym to asi ok nebude
@xxxxxxx113 mne sa ten moj menzes nemenzes vobec nezda vlastne sa mi vobec nespusil trvalo to dokopy jeden a pol dna.pochybujem ze som sa tak mohla vycistis ked zo mna vlastne nic neslo.praveze som cakala ze budem liat a skoro nic zo mna neslo len kosok hnede
@lala1501 pockaj na dalsi mesiac skor to asi nebude
@lala1501 ahoj ako sa citis
@xxxxxxx113 ahoj 🙂 dnes som bola na sono takze vraj to bola slaba menstruacia z dovodu ze mi nedostatočne dorastla sliznica ale ze dutinu mam pekne čistú. Kukal mi vaječníky v oboch mam po 2 folikuly v lavom vraj dominantný tak ze mam prist buduci tyzden ze mi pozrie asi kedy bude ovulka.a ze sa mam snazit 🙂
To vazne v oboch? To je super aj ked ti zovrali vajcovod po mimo ?a ovulku budes mat asi v jednom ci ako to funguje.ja sa bojim ze to nebude take jednoduche😢 ale tebe drzim palcoky aby sa to podarilo🙂
@xxxxxxx113 ovulacia bude normalne kazdy mesiac dolezite su vajecniky vajcovody az tak nie ten druhy vajcovod si vraj dokaze pritiahnuť vajicko aj zvajecnika kde vajcovid nie je takze nie je pravda ze mozes otehotniet len kazdy druhy mesiac povedali mi to 4 dr.robim sestricku tak ich poznam dosť a s každým som to preberala.tak sa len snazit a uvidime kolko to bude trvat ale verim ze to bude dobre 🙂
@lala1501 len neviem ci je vsetko ok nakolko mam po menzese uz skoro dva tyzdne a pri styku krvacam som stoho na prasky a to sa mi stavalo pted menzesom ale ne teraz po a v strede cyklu😔 mam strach od operacie sa mi to stava.v stvrtok mam kontrolu tak snad mi to vysvetli
@xxxxxxx113 a neberies nahodou nieco na riedenie krvi ?alebo skus si dat ascorutin ten je na spevnenie ciev mozno je v tom problem.ale najlepsie bude ozaj ked sa ti na to pozrie lekar.daj mi urcite vediet ako si dopadla.verim ze to bude dobre
@lala1501 no neberiem zatial nic uvidim dam ti vo stvrtok vediet trosku sa bojim snad to nebude nic vazne.
Ahojte. Neviem, či to patrí presne sem, ale chcem sa podeliť o skúsenosť. Je to ešte čerstvé a možno to niekomu pomôže. Na nový rok som zistila, že som tehotná. Úplne tehotenské prejavy, keď som mala dostať menzes. Nevoľnosť, únava, bolestivé prsia. Dva testy pozitívne. Tešili sme sa. 17.1. som začala špiniť. Žiadne bolesti, iba trošku tmavo hnedej krvi. Pre pokoj som išla ešte v ten deň na vyšetrenie. HCG 1900 a v maternici nič. Lekár má hneď poslal do nemocnice. 19.1. HCG 3900. Na maternici nič. Poslali ma domov s tým, že podľa krvných testov sa zrejme jedná o normálne tehotenstvo. V pondelok,23.1. som išla na kontrolu. Ale to som už došla na polikliniku s bolesťami. HCG 5900! Hneď na príjem. O jednej mi ešte robili vyšetrenie, že ma ešte nechajú, podľa hcg to stále vyzeralo na normálne tehotenstvo. Nakoniec lekárka, ktorá ma prijímala našla plod na pravom vajcovode. O trištvrte hodinu už som bola na stole so zakrvácavým vajcovodom, takže v poslednej chvíli. Všetko sa zomlelo tak rýchlo. Až teraz mi dochádza, čo sa vlastne stalo a začínam mať trochu depky. Zažili ste to niektorá, že nastúpila s odstupom? Doteraz som bola v pohode, ale nejak to na mňa začína doliehať. ;(
Vlastne som tým chcela povedať, že to netreba podceňovať. Podľa lekárov malo v prípade mimomaternicového tehOtenstva hcg stúpať pomalšie. U mňa to tak nebolo. Do poslednej chvíle aj lekári tvrdili, že by to mohlo byť normálne tehotenstvo.
@lala1501 ahoj no dnes som bola u lekara a ten povedal ze to krvacam kvoli hormonom takze.mi treba nasadit hormonalnu liecbu ale pri tej sa otehotniet nemoze.ale ja uz hormonalnu liecbu nechcem.a ze folikuli mam pekne velke takze by to.malo ist .no ale mam strasne maly krcok po konizacii .takze ak ostanem tehu tak mozem bud predcasne porodit alebo potratit.no a nejaky zapal.hodnoty nasli na krcku tak neviem .spravili mi rozsirenu citologiu tak za mesiac vysledky.uz som plakala normalne depka.takze ziadne dobre spravy.sak som na prasky depky mam ked len spomenie co sa stalo
@bzsiska ja som zazila tiez v septwbri zobrali mi pravy a depresie neuveritelne aj ked am doma drobca.
@xxxxxxx113 ovulka nadalej prebieha v oboch vajecnikoch, s tym vajcovod nic nema 😉. Dokonca si vie niekedy ten druhy vajcovod vycucnut vajicko zo strany, kde vajcovod nie je. Sam doktor mi to hovoril, ked som bola na prvej kontrole po mmt.
@renimac to uz chapem len horsie je ze pri mojej diagnoze som na prasky ze mi to zatrhne
@xxxxxxx113 neboj sa vsetko bude dobre len v to musime verit mozno to nebude hned ale určite bude.hlavu hore moja
@renimac a po akom case po mmt si ostala tehu a mala si nejake problemi po mmt?
@bzsiska u mna nastupili depky asi 2 mesiace po.... Ale take, ze som uz chcela vyhladat odbornu pomoc. Zlozil ma fakt, ze sme sa snazili o prve dietatko 2,5 roka a ked sa to konecne podarilo, bolo to mimomaternicove. Doma len prazdna detska, nemala som ziadnu utechu a hlavne ani istotu, ci nejake deti vobec budem mat. Mam uz len jeden vajcovod. Ale vdaka pomoci lekarov sa snad o par mesiacov aj ja stanem mamou 😉.
@lala1501 strasny strach do mna.porad plac bojim sa ze by som mala taketo daco znovu zazit.dufam ze aspon tebe sa to podari a bude vsetko v poriadku.a uz sa mozeme snazit ak chceme stacili 3mesiace odpocinku

@291 no ja mam 6rocneho syna a on ma z byvaleho manzelstva 11rocnu dceru.tak pozor si uz nedavame od decembra ale nejak sa bojim ze to stym tehu nebude take jednoduche.ja mam vela muzskych hormonou a ked som brala clostil lez som teraz otehotnela dost som aj pribrala a hned aj mimomaternicove bolo