icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

renimac
2. feb 2017

@xxxxxxx113 no nam sa nedarilo potom asi 7 mesiacov a kedze uz predtym sme sa dlho snazili, skusili sme nativne IVF (bez hormonov) a to vyslo. Inak by sme uz poziadali o adopciu. Problemy som nemala ziadne, cyklus bezal ako hodinky, ovulka tiez vzdy nacas.

lala1501
2. feb 2017

@xxxxxxx113 ja sa tiez hrozne bojim ze sa to stane znovu lenze ja este nema ziadne dieta takze ak chcem musim ist do toho napriek strachu☹

renimac
2. feb 2017

@lala1501 vies co, ja som sa toho bala strasne. Ked som zistila, ze som tehu a zacali mi bolesti, myslela som, ze sa zosypem. Uz som cakala to najhorsie. Odlahlo mi az ked mi potvrdili, ze je v maternici.

lala1501
2. feb 2017

@renimac ved aj ja sa toho bojim teraz sa uz bojim vsetkeho hned ked ma niekde pichne tak za tym hladam nieco zle.velmi chcem babo a verim ze sa mi postasti

renimac
2. feb 2017

@lala1501 presne viem, o com pises. My sme cakali 3 roky. Ale nevzdavaj sa, niekedy su nase cesty k cielu klukate, ale dostaneme sa tam.

bzsiska
3. feb 2017

@renimac joj, to ti držím palce. A ako si sa z toho dostala? Môj muž je úplne skvelý, podržal ma, aj dcéra. Tá už je väčšia, už tomu rozumie. Ale teraz na mňa občas kukajú, že čo riešim po dvoch týždňoch. Tak ja neviem. Som na materskej, celý deň doma s malým... A aby som ťa potešila. Ja som po dcére dlho nemohla otehotnieť. Po piatich rokoch potrat. Po ďalších troch rokoch sme sa rozhodli, že pôjdem na laparku na prefuk. A bum. Ten mesiac, keď som mala ísť na zákrok som otehotnela. Neviem kedy, ale tehu aj pôrod úplne bez problémov. No už mám 35 rokov, ani neviem, či chcem ešte niečo skúšať.

bzsiska
3. feb 2017

@lala1501 Mne povedal lekár, že po takom zákroku je pravdepodobné, že veľmi skoro a ľahko otehotniem. Tak hlavu hore. Viem, že máš strach. Aj ja mám. Už nechcem nič podobné prežiť. ..

lala1501
3. feb 2017

@bzsiska len ja sa bojim ze sa mi to stane znovu aj na druhej strane a to bude koniec ked mi vezmu aj druhy ☹

bzsiska
3. feb 2017

@lala1501 A ľavý ti nepozreli? U mňa to čistili, keď už som bola otvorená. Vraj bol čistý, no ale oni to musia pozriet, inak nezistia, či je ok. No a musíš dávať na seba pozor, aby si nedostala nejaký zápal. Tiež mám strach, ale mi veľmi pomohol lekár, ktorý ma operoval. Vraj je veľmi málo pravdepodobné, aby po takom zákroku pri mimomaternicovom sa znova opakovalo. 🙂 Že sa už nemám čoho báť.

lala1501
3. feb 2017

@bzsiska tak pozeral mi ho ale len z vrchu z vnutra nie lebo vraj aj pri tom by sa mohol poskodit a ze z vrchu bol hlaadky ziadne zrasty.tak ja neviem musim uz len verit ze to bude dobre

renimac
4. feb 2017

@bzsiska nakoniec som sa spamätala a poslúchla manžela 😉. Písala som to vyššie 😉. A verím, že v júni máme bábätko pri sebe 😉.

xxxxxxx113
5. feb 2017

@renimac ja mam problemi s ovulaciou nepraskaju mi vajicka a teraz este aj krvacam a strasne sa potim co sa mi nikdy nestavalo.doktor povedal ze by som mohla otehotniet ale na vlastne riziko.ked som chcela babo nebolo mozne 5rokov som cakal na syna nakolko mne bolo povedane ze nikdy nebudem mat deti.ze u mna nemozne.po 5rokoch umarania som sa rozhodla zmenit seba myslenie a chcelasom ist na dovolenku na dva tyzdne v pondelok zaplatit a v sobotu na pohotovosti povedali ze som v 6tyzdni a odpadla som tam 🙂 a mam doma 6rocneho chlapca a teraz dufam ze to vijde len musim zmenit myslenie a nestresovat sa tolko bo to nepomaha ani mne ani hlave.kupujeme dom tak aspon tam nejak snad zamestnam mysel aj ked som cele doobedie v praci.babule ja drzim palceky ze budete v poriadku a ze sa nam to podari aj ked mozno nm to nejak trosku potrva❤ a @renimac ty uz len aby ste boli zdrave a donosila v poriadku a budes drzat babulko konecne pri sebe😍

renimac
5. feb 2017

@xxxxxxx113 vidím, že ani ty si to nemala ľahké... ale verím, že sa ešte jedného bábätka dočkáš. My sme kúpili pred rokom byt, vtedy som zistila, že som tehu, ale radosť rýchlo pominula. No a teraz verím, že o pár mesiacov tu bude to malé, mega akčné dieťatko s nami. Potom si pošleme foto našich drobcov 😉.

xxxxxxx113
5. feb 2017

@renimac aj ja hovorim clovek sa upne na nieco ine a bude to lepsie a ani sa.nenazdame a kuk dve ciarky.velmi tuzime aj ked moj muz ma jedno s prveho manzelstva a jedno mam ja s byvalim len spolocne nam.chyba

renimac
5. feb 2017

@xxxxxxx113 rozumiem 🙂. A veľmi držím palce. A kedy sa budete sťahovať?

xxxxxxx113
5. feb 2017

@renimac este en cakame na schvalenie z banky.tak snad nam to odobria.vymalujeme vycitime a sup byvat konecne.dakujem ale docitala skm sa a dost lekarov odporucalo
@lala1501 ze alchemilkovy caj a rekytnovy olej pomaha upravuje.tak idem za panom slivom do asa v trnave na caj a olej a budem skusat a beriem aj askorutin bo sa mi robia na nohach modrinky ako keby cievky praskali doteraz som to nemavala iba po oeracii

lala1501
5. feb 2017

@xxxxxxx113 alchemilku pijem aj ja a celkom som si uz zvykla na ňu ja bylinkove caje nemusim dako ale tento vypijem v pohode ale studeny len 🙂

xxxxxxx113
5. feb 2017

@lala1501 a kde si kupila prosim ta

lala1501
5. feb 2017

@xxxxxxx113 kupila som normalne v lekarni ale sypanu povedali ze ta je lespia ako v sackoch

xxxxxxx113
5. feb 2017

@lala1501 dakujem pojdem.kupit

lala1501
5. feb 2017

@xxxxxxx113 vies co ja ako som to zacala pit tak mam aspon pravidelný pitny rezim .rano si do litra spravim magnosolv a do polkitrovca zalejem caj do obeda mam liter a pol tekutin a potom doma dalsi caj a este grepova stava .takze krasny prijem a dokonca som vdaka tomu sxhudla 😀

xxxxxxx113
5. feb 2017

@lala1501 magnosolv je co no musim zacat bo po.clostile som pribrala tak chcem.schudnut

lala1501
5. feb 2017

@xxxxxxx113 to je magnezium ale take na predpis lebo tie obycajne šumivé maju strasne maly obsah dennej davky a toto staci jwden sacok.a este aj super chuti🙂

xxxxxxx113
5. feb 2017

@lala1501 a kto predpisoval.obvodak?

lala1501
5. feb 2017

@xxxxxxx113 ja som si sama 😀 ale obvodak a aj gynekolog ti to moze .nie je to viazane na odbornost preto som si to mohla aj ja u nas v amvulancii

xxxxxxx113
6. feb 2017

@lala1501 tebe jak dobre😝

lala1501
6. feb 2017

@xxxxxxx113 aspon daka vyhoda tejto roboty😀

xxxxxxx113
6. feb 2017

@lala1501 snad su aj ine vyhody😉

bzsiska
6. feb 2017

Aj ja som pila alchemilku. Po pol roku prirodzene som otehotnela. Ale pravidelne, každý deň aspoň dve šálky. A teraz som tiež začala a otehotnela som po troch mesiacoch. Žiaľ to bolo to mimomaternicové.

lala1501
14. feb 2017

@xxxxxxx113 ahoj tak ako si na tom ,ako sa mas ?