icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

xxxxxxx113
16. feb 2017

@lala1501 ahooooj dnes som na teba myslela.no nedostala som menzes este pred tyzdnom som krvacala pri styku a uz tri dni mi meska .tak cakam .a inokedy mam tyzden pred mrchou bolesti a teraz nic.a ty ako? Ako sa mas.

lala1501
16. feb 2017

@xxxxxxx113 no my sme sa pokusali a teraz tiez cakam.v pondelok by mala prist ale myslim ze pride aj skor take uz mam divne pocity.ale inak fajn 🙂

xxxxxxx113
16. feb 2017

@lala1501 no duam ze vam to vijde.ja cakam tiez kedy dojdu a chodim dost casto cikat.tak neviem comu to mam pripisovat.ale pijem aj ten caj alchemilku ale ze pri otehotneni hned sa ma vysadit ze to moze sposobit potrat

lala1501
16. feb 2017

@xxxxxxx113 to som aj ja pocula ale niekde píšu tak a niekde tak.ja ho yetaz nepijem ak pride ms zacnem znovu.a test si neskusala ked meska ?

xxxxxxx113
16. feb 2017

@lala1501 este len 3dni tak ma nejak netaha bojim sa ho urobit.aby som nebola sklamana..mna hned upozornila v lekarni.tak nebudem pit ho teraz a pockam na ms ak nedojde mam doma dve rabice 😀

lala1501
16. feb 2017

@xxxxxxx113 ja mam tiez hadam aj 3 najradsej by dom bola keby neboli uz potrebné 😀 daj potom vediet ako si na tom🙂

xxxxxxx113
16. feb 2017

@lala1501 uzsom jupila dnes test muz na mna kuka ze to cooo.ja ze len ak by nahodou aby som mala foma.nevie ze meskaju.nechcem nic vraviet. Neboj dockame sa ani nebudeme vediet kedy 😉

lala1501
16. feb 2017

@xxxxxxx113 joj snad by si mala pravdu ,dufam velmi🙂 a drziiiiiim palce

xxxxxxx113
17. feb 2017

@lala1501 pozri neodolala som sa urobila. A teraz sa bojim strasne aby to bolo ok

lala1501
17. feb 2017

@xxxxxxx113 jezis super gratulujem😍 neboj bude vsetko dobre určite. Mas krasne dve ciarky.tesim sa s tebou velmi

2helka20
17. feb 2017

Ahojte žienky, našla som nedávno túto tému a rada by som povzbudila vás všetky, ktoré ste si prešli mimomaternicovým tehotenstvom. Bohužiaľ, prešla som si tým aj ja..rovno 2x. Prvý krát to bolo v marci 2015, ms mi meškala/nemeškala, resp. som začala po asi dvoch dňoch od meškania špiniť. Testy mi vychádzali negatívne, takže som tehotenstvo vylúčila a povedala som si, že ak sa to do týždňa nerozbehne, pôjdem k lekárovi (bola som mimo bydliska) nech sa pozrie čo sa deje... Do týždňa som však s vtedy ešte priateľom utekala na pohotovosť, pretože ma neskutočne bolel pravý bok... z krvi mi zistili zvýšené hcg (800), čomu som nechápala, veď testy negatívne... na príčinu prečo ma bok bolel mi neprišli, poslali ma domov s tým, že mám prísť za pár dní na kontrolný odber hcg. Po pár dňoch som teda šla na testy, kde, bohužiaľ, hcg kleslo, tak to najskôr uzavreli ako skorý abort, vraj mám prísť neskôr opäť na kontrolu.... po ďalšej kontrole sa mi hcg zvýšilo, teda som musela ostať ležať v nemocnici. Po rôznych sledovaniach, vyšetreniach sa dostali k tomu, že je na pravom vajcovode, ale že už nerastie a nechcú ma rezať že sa vstrebe a vajcovod sa upraví sám, len mi vyčistili maternicu pretože som mala vysokú sliznicu.... ten pocit že nie ste tehotná, potom ste, potom zase nie ste a ono sa vám jednoducho "vstrebe"...
Ďalšia rana prišla v auguste 2016, z priateľa sa stal manžel a krátko po svadbe mi vyskočili dve paličky. Radosť preveliká, ale brali sme to s rezervou, poučení z predchádzajúcej skúsenosti. Paličky silneli a mňa upokojovalo, že ma nič nebolí, nikde ma nepichá. Pár dní pred plánovaným sonom už u môjho gynekológa som začala špiniť a v tú noc som dostala také strašné bolstesti v pravom boku, že som si myslela že to už fakt nedám. Ráno som šla ako urgentný prípad k svojmu lekárovi, ktorý vylúčil vnútromaternicové tehotenstvo a poslal ma ležať do nemocnice, kde mi prišli na to, že ten vajcovod sa nezreparoval tak ako predpokladali ich kolegovia z inej nemocnice a musela som ísť laparoskopiu, kde mi vybrali ešte ako tak držiaci sa pravý vajcovod... o bolesti vám písať nebudem, prešli ste si tým,viete aké to je...
Človek musí veriť, že sa všetko na dobré obráti a u nás sa obrátilo (klop,klop,klop, nech to nezakríkneme 🙂 ), sme v 16tt a termín by sme mali mať v auguste. Drobec je podľa vyšetrení v poriadku a vy si viete predstaviť, akí šťastní sme my a pevne veríme, že sa už nič nepokazí... 🙂
Držte sa žienky, držím vám palce, viem aké to je, poznám ten strach. Keď sme zistili, že som otehotnela tretí krát to bol strašný strach, ale ten sa pomaly rozplýva keď vidíte tú bodku, potom bodku so srdiečkom, vaša bodka má postupne rozoznateľnú hlavičku, ručičky, nožičky... ❤
Držím vám palce dievčatá, verím že sa vám všetkým podarí, lebo ono sa to dá, aj keď viem, že máte strašný strach.
Myslite aj vy na nás, aby sme to dotiahli do úspešného konca ❤
Veľa síl vám prajem 🙂

xxxxxxx113
17. feb 2017

@lala1501 Strasne sa bojim plakala som jak blazon.vie to len kamoska ani muz to nevie.v piatik idem na krv.som zvedava velmi snad to bude v poriadku nechcem sa fixovat.lala bodaj by si mala pravdu uz len pod ty na rad ❤

lala1501
17. feb 2017

@xxxxxxx113 bude ro dobre musis tomu verit ja tomu verim a som rada ze sa ri to takto rychlo podarilo taka som stastna ako keby som to ja bola 🙂 a mas aj nejake priznaky ci len ti vynechala ms ?ja mam az v pondelok dostat strasne by som xhcela aby neprisla ale neviem.dnes ma zacalo ominat podbrusko tak sa bojim ze pride aj skor ☹

xxxxxxx113
17. feb 2017

@lala1501 ahij mam chodim uz dlhsiu dobu cikat stale pred menzesom som nekrvacala ako vzdy a byva mi zle a dnes velmi zle.. Neboj ja verim ze uz pojdes hned po mne.jaslm brala aj saraphis doplnok

lala1501
17. feb 2017

@xxxxxxx113 ja som brala ten inofolic. Bolia ma prsia ale to ma zvyknu aj pred menzes a obcas ma pobolieva spodok brucha ale este to nie je ako pred ms tak uvidime

xxxxxxx113
18. feb 2017

@lala1501 mne nedal ziadne lieky ja len vyzovove doplnky.neboj dobre bude akam stebou na dve ciarky❤

lala1501
18. feb 2017

@xxxxxxx113 to je tiež len výživový. A dakyjem velmi pekne😍

xxxxxxx113
18. feb 2017

@lala1501 dame to zatial mrcha nedosla???

lala1501
18. feb 2017

@xxxxxxx113 ahoj 🙂zatiaľ nie ani brucho neboli tak myslim ze asi dnes nepride

lala1501
18. feb 2017

@xxxxxxx113 a ako sa citis?vsetko ok ?vravela si uz mužovi?🙂

xxxxxxx113
18. feb 2017

@lala1501 Tak drzim.palcoky aby neprisliiiiii😍 a povedala este vcera a nevedel sa prestat smiat ja som len rukala.on sa strasne smial a tesil a teosku ma obavi.ale najhorsie ze vecer sme dostali zlu spravu hypoteka na dom nam padla amame to skusit v aprili.a ja tehu .moj al strasne nervy az slzi isli takze nasa bodka musi byt v brusku dobra a poslusna a drzat sa zubami nechtami bo musim byt v praci aby nam dali hypo

lala1501
18. feb 2017

@xxxxxxx113 kamoska uz skoro rodila a len vtedy zacali vybavovať a dali im tak verím ze sa podari aj vam 🙂 akurat ma zacalo uz pobolievat brucho tak asi z toho nic nebude zacinam byt smutna ☹

lala1501
18. feb 2017

@xxxxxxx113 uz som si aj poplakala dako to na mna prislo🙂

xxxxxxx113
18. feb 2017

@lala1501 nieeee prosim neplac ono to pride ja som som bola u lekara a nic nevidel a tu pozri ani som nato nemyslela a sup uz som .len nevem kde to ma hniezdocko este.ja verim ze ked to budes najmenej cakat tak ani nevies ako to pride.😘 ja tomu verim ja tiez este nemam.nic vyhrate.a zatial som jak bezdomovec😖

lala1501
18. feb 2017

@xxxxxxx113 a aj si sa nejak soecialne snazila ?preto som z toho taka smutna lebo tento mesiac som ovulovala zo strany kde mam vajcovod takze buduci mesiac bude mensia sanca😒

xxxxxxx113
19. feb 2017

@lala1501 praveze vobec som to neriesila ani som nevedela presne ktore mam dni ovulku.len som tapala .povedala som si ze sa zameram najskpr na byvanie a potom budeme sa snazit o babatko a pozeraj tu.neboj

xxxxxxx113
19. feb 2017

@lala1501 boli ma.lavy vajecnik taka bodava pichava bolest strasne sa bojim.nechcem ist na pphotovost neviem co im tam mam povedat.snad to prejde.nekrvacam ani nic strasne sa bojim ze to je mmt😢😲

lala1501
19. feb 2017

@xxxxxxx113 ahoj moja neboj sa bude to urcite ok.vies co zhodou okolnosti mala kamoska take bodave bolesti vo vaječníku ale ona uz vedela ze je babo tam kde ma byt .tak som sa pytala mojej znamej gyndosky ze co to moze byt a ona povedala ze to zvykne byvat na tej strane z ktorej si otehotnela ze je to normalne.ju to po dvoch dnoch a preslo vravela ze ani chodit nemohla poriadne

xxxxxxx113
19. feb 2017

@lala1501 strasne placem ten neskutocny strach do piatku.neni to uplne strasna bolest len to tak picha tam.dala som si dnes kacku pecenu a skoro som ju vygrcla fuj.tak mi zle bolo.boli ma aj zaludok podrazdila.som si ho tym. @lala bodajby si mala pravdu.strasne sa bojim.a ty ako

renimac
19. feb 2017

@xxxxxxx113 ak ťa to ukludni, ja keď som zistila v októbri, že som tehu, tak som mala tiež pichanie a dosť silné na jednej strane. A myslela som si, že opäť mmt. Išla som na usg s malou dusickou a ešte som aj mala hnedé mikro špinenie. Tak ja už stres panika. A nakoniec drobec v domčeku 😉. Určite to bude teraz OK.