Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve
Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana
@monka_brumka tiež som si tak plánovala druhé s 1,5-2r rozdielom po prvom tehotenstve na prvý šup...a...boli z toho 4r aj to som už vzdala...a práve vtedy sa to podarilo, menila som prácu, začali sme stavať, išli sme na dovču...a tam som začala tušiť, že som tehotná... Po 2mmt a anembryomole.. najťažšie je prestať na to myslieť, resp. v mojom prípade som sa konečne zmierila s tým, že druhé dieťa mať nebudeme..
@blacklady @pipikcek dakujem...veru inak ta psychika funguje..mna to strasne frustrovalo, tlak na vekovy rozdiel deti, kamosky, kt rodili so mnou uz davno druhe dieta resp uz aj tretie a my stale nic...reci typu, ze ako mi je dobre, ze mam len jedno, ze s dvoma je to ovela tazsie, ze sme taki pohodlni s muzom, ze sme sa rozhodli nemat druhe dieta...no chapete, okolie vas automaticky odsudi-vsak jedno dieta mate, cize ak nemate druhe, je to len preto, ze nechcete...v mojom pripade to bolo tak ze sme si povedali ze v lete neriesime a nesmutime po kazdom mesiaci, reku vsak aby som si netehotna uzila dovolenku a na jesen pojdem na diagnosticku laparku..a veru otehotnela som mimomaternicovo a laparku absolvovala takto v predstihu..☹ je to dost cerstve, najhorsia bola ta komunikacia s doktormi, ze odsranujeme vajcovod a ked bude aj druhy zly odstranime aj ten...nastastie ten druhy vraj vyseral fajn, tak mi ho nechali..uz mam 6ty den po operacii ale pohyb stale obmedzeny a kazde zakaslanie boli...neviem ako dlho zobrat pnku, buduci tyzden idem vybrat stehy..
@monka_brumka reci by som neriesila, mna taketo veci vobec nedokazu rozhadzat a ked, tak by som im narovinu povedala, ze druhe mat nemozeme a bodka, potom da kazdy pokoj. Z laparky sa zotavis rychlo, neboj, ja uz po mesiaci sadila zemiaky :D, cize motyka atd...horsia je psychika, ale ja mam za sebou dve MMT (s jednou laparkou,) nasledne potrat a nejak som to prezila, nemala som na vyber a staci ti jeden funkcny vajcovod, ja mam obe deti z toho jedneho, dokonca som pri druhom ovulovala niekoholko cyklov po sebe zo zdravej strany, hlavne sa nestresovat, to je na tom najhorsie a idealne je to uplne vypustit z hlavy, psychika je fakt najvacsia prekazka v otehotneni..
@blacklady dakujem...dnes som bola vybrat stichy a doktorka mi velmi taktne naznacila ze som uz stara🙂 34 rokov a ze teda by som mala ist do ivf centra...
@monka_brumka poznám niekoľko žien, ktoré mali deti v 38-42 lebo skôr sa nezadarilo...34 este nie je " stará" žena hlavne na druhé bábo.
@pipikcek dakujem za povzbudive slova..
@monka_brumka vymenila by som doktorku. Neviem, co dnes kazdy riesi vek, kedysi zeny rodili normalne po 40, kym zena ovuluje, tak asi moze mat predsa deti, hadam to ta priroda takto zamyslala, tak neviem, co vsetci riesia...normalne ma toto rozculuje... Otcova mama mala 8deti, otec ako najmladsi sa jej narodil nejak v 44rokoch, zrejme je to dnes dobry biznis, tie reprodukcne centra, tak preto tie zeny takto stresuju a nahanaju... ja som svoje druhe dieta porodila v 34, moja dr. mi ani len nenaznacila, ze som stara, akurat mi navrhovala po laparke necakat a hned skusat otehotniet v prvom normalnom cykle, to som ale ja nechcela, kedze som nastupovala do prace. A kopec mojich kamaratiek rodi po 30tke, povedala by som, ze skoro vsetky...
Dobry den.ja som mala mimomaternicove tehotenstvo chodila som ku gynekologovi a ten mi stale len hustil ze to treba cas .no ja som skusala rozne vyzivove doplnky aj manzel a nic az po roku mi doktor pocedal ze rok je uz dlha doba a ze budeme musiet ist na vysetrenie.mne to nedalo a zmenila som doktora.zacala som brat kvapky a po
roku a mesiaci som otehotnela ☺neviem ako ci mi pomohli kvapky ci doktor no boli sme z toho v soku priiijemne.
Ahojte ja som ties mala mimomaternicove tehotenstvo o babetko sme sa s manzelom snazili 6rokov prislo to ale nenadlho v 7septembra mi odobrali jeden vajcovod (lavy) 😭a nevzdavam to snazime sa 2mesiac ale zatial nic.
@patka905 ahooj a nevesaj hlavne hlavu.viem ze toje tazke ja som tak hola min rok v septembri na trnavskom jarmoku zistila ze som tehu a 17.9 vecer ma uz brala kamoska do nemocky.dva dni s ms podavali na treti den som skoro zomrela.zobrali vajcovod pravy.no zacali sme sa znovu snažiť od konca oktobra a vysledok prisiel na valentina presne.neverila som plakala som a uz ho nosim doma v rukach.tehu bolo sice tazke.musela som trosku viac lezat asi 3mes porom uz som sa hybala.neboj ja verimze to pride aj ku tebe.ta bolest bola neskutocna to prazdno ma ubyjalo bo som velmi tuzila mat drobcaka.nasadila som caje ,vitaminy a nejak sa to podarilo.skus si dat alchemilku pi ju tak dva krat denne a vitaminy.
Ahoj
@xxxxxxx113 co su to alchemilku ?? A gde to kupim?
Ja som vobec nevedela ze som tehu mi mne isli na dovolenku v 2august vratili sme sa 23august boli sme na SK lebo ja zijem v UK
Chpdila don do prace a zprace ma sanitka zobrala bola som este cely den zoz bolestamy celu noc as pred obedom na salu bolo to neskutocne tu bolest a este aj po operacii ta bolest bi som nepriala ani nepriatelovy 😢
@patka905 ta bolest po bola strasna .velke bolesti som mala cez mesiac.a alchemilka je caj tak skus je sypany a velmi dobry na zenske veci.aj na otehotnenie ho dost baby piju aj ja brala a neviem ci sa stal zazrak alebo pomohla alchemilka ale mame skoro 3mes .syna
Ahoj tak si ho dám priniesť potom ten čaj.
A inak šťastný nový rok ti prajem.
@patka905 ahoj aj tebe Šťastný Nový rok prajem nech uz tento rok je stastnejsi a, lepsi ako minuky 😄
@patka905 a u vas ho nemaju vobec ?
@xxxxxxx113 nie tu ho nemajú ale už som napísala sesternice pošle mi ho.
Ahojte mám bolesti na ľavim boku čo to môže bit ?? Som po mimomaternicovom tehu už od septembra a mi aj zobrali ľavý vajcovod
Ahoj no neviem yz si mala ms? Mna,zvyklo bolet pred aj po ms.alebo ked som teosku viac zdvihala tazke ci prechladla.no vie ze aj ked mas ovu to moze boliet je to predsa len rana.niem v akej oblasti pracujes
@xxxxxxx113 ahoj no od vtedy čo mi zobrali ma to nebolelo a ms som mala mám mat až koncom mesiaca. A nepracujem tasko nezdviham taške len sedím a lepim nalepki na oznamovacie karty
Ahojte dievčatá, ja som mala v marci 2017 mmt, čiže takmer pred rokom , nebola síce nutná operácia, v 6tt bábo odišlo samé. Odvtedy sa snažíme ale zatiaľ nič. Chcem sa spýtať , odvtedy mávam na strane po mmt bolesti. Tento mesiac som týždeň vkuse mala silné pichlave bolesti na tej strane. Neviem si to vysvetliť, moja dr vraví , že je to ešte normálne. Ale po roku? A také krče, že intenzitou by som to pomaly mohla prirovnať tomu keď som čerstvo potrarila? Máte to ešte niektorá prosím?
@zuzka6432 ahoj, ja som mavala taketo silne bolesti v podbrusku, ked som bola u dr tak mi povedala ye je to ovulacna bolest- bol to vlastne silny krc, ktory ma na chilu paralyzoval, musela som len chvilu cakat kym to prejde...skus si vsimnut kedy tie bolesti mas-ci to nieje v prostriedku cyklu.ak ano tak to moze byt ono.podla toho potom vies ze ovulujes a mozes otehotniet. v juni 2017 som mala mmt, ale museli mi otvarat brucho nakolko som maisivne krvacala...skratka. po tejto operacii a naslednom kyrete mi tieto bolesti ustupili-aj menstruacne bolesti-aspon jedna vyhoda.
@patka905 ahoooj ako si na tom
@xxxxxxx113 ahoj mám sa dobre. Som 8tyzdnov tehotná a ti sa jak máš ??? Moja.?
@patka905 ahooj juchuuu uz som dlhsie na teba myslela tak sme na tomrovnako
@xxxxxxx113 waw ale doktor mi povedal že mám slabší plod no že mozem aj potrápiť ?? Aj ty si tehotná ?
@patka905 toto nechapem nedal ti tabletky na udrzanie plodu???a beries magnezium?bo js som hned nasadila magnerot dva krat niekedy aj tri krat denne a vitamíny a dobre.no moja 8tt skoro ma.porazilo.raz nam trosku uslo a bum .uvidime ako to bude nakolko som kratko po porode
@xxxxxxx113 nie vôbec nič povedal mi že mám si ísť kúpiť vitamíny do lekárne pre tehotné
Tak to už tretí čakáš ?? Tak držím palce mojaaa
Koľko ste sa snažili ??? Dlho ?
@zuzka6432 mna podobne odpinkala moja byvala dr v lete ked som za nou isla lebo mi neskala menstruacia a mala som bolesti v podbrusku...jej slova: vsetko je v pohode-uz sa to spusti, urctie na 100% nieste tehotna...2 tyzdne na to som krvacala do brucha kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu (bol to asi 8smy tyzden).takze viem ale to je ked ccloveka odpinkaju..moze to zle dopadnut

@monka_brumka a este doplním ... prvé bábo sme až chorobne plánovali, behali po lekároch atd ... a 4 roky nič ... potom sa konečne podarilo, ale 2 x to nemalo šťastný koniec 😞 Vážne sa treba " vykašľať " na plánovanie, nemyslieť na to, ze je len jeden vajcovod a len sa ľúbiť a príde to samo 😊