Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve
Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana
@lala1501 ahoooj ako sa mas
@xxxxxxx113 ahoj moja ale nervacim sa tento mesiac som uz 18dc a ovu nikde zas budem mat dlhy cyklus.a ty ako moja ?ako sa ma bambulko ( a) ?🙂
Ahojte vsetky zienky ktore ste si tymto hororom presli.
Bohuzial, pridavam sa k vam lebo uz to nevydrzim.
Neskutocne dlho som si prosila babo, ale muz stale vravel ze po svadbe (mame ju mat v juli). Ked som videla dve ciarky na teste tak som bola v siedmom nebi. Bolo to ako z rozpravky, po svadbe by sme mali na cca Vianoce maly prirastok.
Hroza prisla cez velkonocne sviatky kedy som zacala krvacat. Bola som uz v 6tt a hrozne ma to prestrasilo. Zijeme v UK atu to tak nefunguje ako na Slovensku. Nikto sa ma ani len nedotkol, ziadny ultrazvuk iba odbery krvi na sledovanie hcg.
Nakoniec ma v 8tt diagnostikovali tak, ze som potratila...pritom to bola hneda krv a nie cerstva co sa mi nezdalo. S depresiami a placom som bookla letenku na Slovensko kde ma na druhy den operovali laparoskopicky. Krvacala som uz za maternicu a vzali mi pravy vajcovod.
Operovali ma 22.4 tak len cakam kedy mi pride mrcha a mozme sa pomaly chystat na dalsi pokus... neviem na to prestat mysliet😔 Niekedy mam dobru naladu ale niekedy len cele dni preplacem...
chcela som vas len varovat ak niektora zijete v Uk a nieco taketo sa vam stane tak nevahajte a bezte domov lebo keby som tu ostala tak uz tu dnes nepisem.
@lala1501 cica a uz dobre mame dovolene sa kupat tak sme raz boli ale nechodime casto teda ja nie bo sa bojim.nespinim ani nekrvacam chvala bohu uz a uz mi nebyva tak zle z jedla tak som spokojna.bodku konecne citim trosku pocuvam ju tak.som kludnejsia.dr uz asi co cakame ale.kedze to nevie na 100% musim cakat do juna bo on nehovori pokial nevie na 100%😠 a ty ako mala si dlhy ciklus?ako sa citis si v pohode?ja nemam.muza doma tak mi doma smutno
@xxxxxxx113 ahij mojka ta sa tesim ze je dobre.no ja takto.v pondelok som bola uz 23dc a nemala som ovulaciu yak som skocila na hyndu nech mi kukne ze co a ako tak pobedal ze bude anovulak.tak som.si bzala vyvolavacku ze si pocjnem necj aspon ms pride ako ma.ale doma som spravila preistoto esye ovulacny test a v utorok bol poz.vyzera ze bud vcera alebo dnes bola ovu uvidim to zajtra podla teploty.len snazili.sme sa len b utorok tak ak bola len dnes tak neviem ci sa nieco udrzalo.tak na mna mysli.zajtra ti napisem ci vôbec ovu bola uz budem vediet.ale bude sranda ze sr povedal ze mam anovulak a ja napriek tomu odovulujem🙂
@lala1501 ja odpadnem a to jak je mozne ja toto nechapem a asi nikdy nepochopim.mne robil folikulometriu ci ovulujem aby zistil.tak neviem.ale tak dufam ze ste vystihli spravny cas😍 drzim palceky a myslim na teba stale.ja toto.neviemrobit merania a podobne.som na to lava
@xxxxxxx113 ka uz v tom mam prax😂 teraz kukam ze ry si uz v 18tt bože ako to rychlo letí. Skoda ze ti nechcel povedat co to bude som riadne zvedava🙂
@lala1501 ked budem.potrebovat budes moj osobny poradca🤒.no ja este len a brucho rastie rychlejsie ako som cakala musim ist nakupit tricka bo vsetko.male.no ja som tusim videla pipika ale neviem isto nema pekny ultrazvuk tusim ma horsi ako.pri timkovi ale ja som zvedava na teba ale jak ma natahoval ze nepovie sprosta som vyletela zdveri cela rozkokosena a zabudla som sa opytat ci mozem uz sexovat 😂 a na vychadzky takze nesexujem a nemam narok este na vychadzky😂
@xxxxxxx113 tak to si na to najhlavnejsie zabudla😂 kamoska moja ma zakaz lebo ze ma nizko placentu ci co tak sa aj boji
@lala1501 chapes zabudnem.na sex a chut mam velku😍
@xxxxxxx113 tak mu zavolaj😂
@lala1501 zajtra tam ideem.pre vysledky co.mi brali na genetiku takze hned nabehnem za lekarom opytat sa
@xxxxxxx113 ak zas nezabudnes😀 zajtra ti potom napisem ako som na tom ci ta ovu prebehla ci nie🙂
Ja som mala mimomaternicove pred rokom .snazili sme sa uzivali sme tabletky caje no nedarilo sa.az kamoska ma upozornila na gynex kvapky a verte ci nie po mesiaci 2ciarocky 😁.(pocuvala som a citala niekomu pomohli niekomu nie)
ahojte, som po MMT dva mesiace, operovali ma klasickym sposobom, nakolko som prisla uz s krvacanim do brucha.mam cca 20 cm operacnu ranu cez cele brucho...je tu niekto kto otehotnel po tak rozsiahlom zakroku? vraj je potrebne cakat cca 6 mesiacov, ale mne sa to zda byt malo...neviem ako by to to brucho zvladlo
@mionag Ahoj, ležala som v nemocke s jednou kočkou, ktorá mala taktiež operačnú ranu ako ty a otehotnela bez problémov za 4 mesiace..Je to individuálne..
@veronikadany ja som zhodou okolnosti aj instrumentarka-cize som pri operaciach a o vsetkom strasne premyslam, preto si myslim, ci sa mi to stihne zrast tak ako by malo...
@mionag ja by som tiez osobne radsej cakala..predsa sa telo musi spamatat z operacie..Raz je to zasah do organizmu..
@veronikadany este si myslim, ze je ine mat ranu ako zvacsa maju zeny po gynekologickych operaciach horizontalnu-v podbrusku, moja zacina asi 5 cm nad pupkom a konci dole v "nohavickach" strasne sa bojim hernii a komplikacii
@mionag Pišem vam IP
Ahojte.Pridavam sa aj ja so svojim pribehom.Mam krasnu 4,5 rocnu dcerku kt by som velmi dopriala surodenca. Dcerka sa po dobrani antikoncepcie podarila na prvy raz a tehotenstvo bolo bezproblemove. S tymto predpokladom som sla do vyroby surodenca-s naplanovanym 4rocnym rozdielom-vsak ono to zas vyjde na prvy krat. Trva to vsak uz rok.Hned na prvy krat som otehotnela ale bolo to take biotehu-kramy prislo po par dnoch slabeho spinenia a dodatocne z krvy zistili nizucke hcg. O polroka na to som otehotnela tak, ze uz tesne pred vynechanim menstruacie som to tusila.Ked vysiel pozitivny test, radost nenormalna ale aj strach.Doktor nasadil hned duphaston.Po troch tyzdnoch som zacala krvacat a na pohotovsti na mna pozerali ako na blazna-ze tehotna rozhodne nie som a dosla menstruacia, ktoru blokoval Duphaston.Takze znova mikroabort. Doktor ma poslal na hematologiu, kde sa potvrrdilo niekolko trombofilnych mutacii, ked si pocas tehotenstva musim pichat injekcie.Psychika utrpela, nasledovalo kazdomesacne uhananie manzela a stres ci bude doma v spravnom case. Navyse-duphaston mierne rozhadzal cyklus, takze raz som ovulaciu mala na 22 den a raz aj na 12ty...pred letom sa to trosku upravilo a my sme si naplanovali perfektnu dovolenku s tym ze si uzijeme.A znovu som otehotnela. Teraz vsak radost skoro ziadna-od zaciatku nenormlany stres co zas bude. Kratko na to som zacala mat hnede mikrospinenie kt kazdym dnom rastlo.Doktora som bombardovala navstevami. Sledoval hcg kt. vsak rastlo normalne. Spinenie sa vsak zvacsovalo az som sa rozhodla ist na pohotovost kde zistili krv v bruchu a mimomaternicove tehu.Urobili laparoskopiu a vybrali pravy vajcovod.Telo aj dusa velmi boli...ja som vzdy ovulovala len na tej strane kde mi prave zobrali vajcovod.Doktor povedal ze vraj vajicko preskoci do opacneho vajcovodu.Je to naozaj tak? Osoravedlnujem sa za dlhy prispevok...
@mionag mám známu, ktorá 1.nikdy nemala mat deti, lebo boli obaja neplodní podľa vyšetrení.
2.zadarilo sa, keď už čakali na adopciu
3. Zadarilo sa, keď sarozhodli opäť vnorit do adopcie naplno, ale bolo z toho mimomaternicove tehotenstvo s ooooobrovskou ranou krížom cez brucho. Takmer im tam zomrela.
4. Do polroka čakala ďalšie bábätko, ktoré bezproblemov donosila a robí im radost🙂
Zázraky sa deju🙂 držím palce
@monka_brumka sama som po mimomat.tehu a mám dve deti len s jedným vajcovodom prirodzenou cestou stvorené 😊 Vraj zostávajúci vajcovod " nahradí " ten ktorý uz nie je ... Tiež sa mi vtedy zrútil svet, no príroda si asi nasla cestu aj tak 😊 Držím palce a dobrá rada - pozitívne myslieť ( hovorím síce ja, čo som obidve tehotenstva prestresovala 🙈 )
@pipikcek dakujem velmi pekne za povzbudive slova🙂
@pipikcek a po akom dlhom case sa ti to podarilo? Lekar hovoril ze mozme skusat uz dalsi cyklus ale bojim sa ako sa mi zas rozhadzali hormony...a hlavne strach z dalsej straty je velky..
@monka_brumka no podarilo sa nám prvé bábo keď som si povedala, že to teda prestávam riešiť a budem teda zarábať a budeme s manželom cestovať ... 😄 Hádam mesiac od tohto rozhodnutia boli dve čiarky. Psychika robi veľmi veľa 😊 A druhé ? To som si plánovala návrat do práce, čiže som riešila zase úplne iné veci a namiesto práce sme si nakoniec išli po druhé bábo do pôrodnice 😄

@lala1501 no to je pekné, že sa to človek dozvie až keď príde k takejto situácii....