icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

mucha11
autor
1. mar 2012

TESTLA som sa aj dnes ráno, ale nič ☹

petka015
2. mar 2012

@mucha11 neboj moja tento rok to urcite vide.
nebud smutna ja som dostala mrchu dneska co som prekvapena

mucha11
autor
4. mar 2012

Ďakujem za povzbudenie. Ešte nevešiam hlavu, v utorok mám dostať menštruáciu, teplota mi zatiaľ neklesá, tak neviem. Uvidíme.

ladybirdie
6. mar 2012

ja sa s vami chcem podelit o nieco, lebo to uz neviem drzat v sebe. Nedostala som ms a vcera rano som mala 2 ciarky na teste. Hned som behala k mojmu lekarovi. zobrali mi krv a HCG mam 178, co podla lekara je dost malo, nad 300 sa pocita "normalne" tehu. Vo stvrtok mam ist na USG a na kontrolne hcg. Som velmi nervozna. ked som mala MMT, vtedy som mala hcg okolo 300, po vynechani ms. Bojim sa, ze zase z toho nic nebude ☹ a musim este 2 dni vydrzat v tej neistote.

mucha11
autor
6. mar 2012

@ladybirdie ahoj Lady, budem na teba veľmi silno myslieť, vysielať pozitívnu energiu. Viem, že sa nedá napísať, aby si na to nemyslela, ani ja to nedokážem. ALe skús sa zamestnať niečím, čo naplno zaujme tvoju hlavu. Uprac kuchyňu, začni lúštiť krížovky, aby tie dva dni neboli pre teba utrpením.
Ešte sa chcem spýtať, že koľko ti meškali? Ja som tiež nedostala, ale len deň, test vyšiel negatívny. Tak asi z toho nič nebude, ale...

ladybirdie
6. mar 2012

Ja som mala dostat ms vcera, ale v noci ma strasne bolelo brucho, aj mi bolo na zvracanie. Presne tak isto som mala so synom pri prvom tehu. Tak som rano urobila test a bol pozitivny. Ale robila som test aj v sobotu vecer a nic. Inak som si myslela, ze nemozem byt tehotna, lebo ked sme s manzelom boli naposledy spolu, to bolo pred mesiacom 2 dni pred menzesom. Potom som mala normalne menzes a po ms som brala vag. antibiotika kvoli infekcii. No lekar mi povedal, ze kvoli tym antibiotikam nemam byt nervozna, ze tie by nemali robit babatku problem. Ale som aj prechladnuta, tak neviem, neviem...
Tak chcem verit, ze sa nam to uz teraz konecne podari.
Tebe mucha11 tiez drzim palce a ked ti meska ms, tak stale je tam ta sanca 😉

mucha11
autor
6. mar 2012

@ladybirdie neboj, podarí sa to. myslím na teba. daj vedieť ako si dopadla 🙂

ladybirdie
8. mar 2012

tak som uz doma. Tehotna vraj nie som, dnesne hcg bolo len 161 ☹ Ale mam na pravom vajecniku malu cystu, co vraj moze posobit take priznaky. Ked do pondelka nedostanem menstruaciu, tak v pondelok mi pichnu vyvolavacku. Takze asi tolko k mojmu tehotenstvu. Som velmi sklamana a bola som taka nervozna u lekara, ze som sa zabudla opytat, ci ta cysta nemoze byt dalsie MMT. Teraz musim pockat do pondelka aj s otazkou.
Ty si dopadla ako mucha? Dufam, ze mas lepsie spravy ako ja.

petka015
8. mar 2012

@ladybirdie jaj to mi je luto ☹ sned na jar to byva take plodne obdobie sa nam to podari vsetkym co sme tu.

mucha11
autor
8. mar 2012

Baby, ani u nás zatiaľ bocian nepriletí. Už som dostala menštruáciu. Je mi hrozne, už nevládzem čakať ďalšie dva mesiace ☹ Povedala som si, že sa už nebudem na to sústrediť, idem chudnúť. Budem sa sústrediť na to 🙂 To už hádam jediná vec, ktorú som neurobila pre to, aby som otehotnela. Mám nadváhu a niekde som čítala, že aj to je jeden z dôvodov, prečo žena nemôže otehotnieť. Takže hor sa na to... a držím nám všetkým palce.

ladybirdie
8. mar 2012

Aj ja som dostala teraz ms, tak dúfam, že to fakt cysta bude ako hovoril lekar.

mucha11
autor
19. mar 2012

Ahojte baby, nikto nemá nič nové? SOm zvedavá, ako pokračujete v snažení.

ladybirdie
20. mar 2012

ahoj, no ja nemam dobre spravy. ☹ Uz 2. tyzden krvacam. Bola som u mojho lekara, robil mi USG. Cysta vraj praskla, vidno tam aj tekutinu, no vidi 4cm-ve daco aj na pravom vajecniku, co moze byt mimomaternicove tehu. HCG este stale 115, tak neviem co bude. Hovoril mi, ze pockame do poslednej chvile, lebo ked mi vyberu aj pravy vajecnik, tak potom tolko bolo. Som nervozna, je mi do placu a som to uz vzdala. Hvorila som aj manzelovi, ze aj ked to nebude MMT, ani tak nechcem teraz 2. babo. Je to pre moju psychiku dajak privela ☹

mucha11
autor
21. mar 2012

@ladybirdie Moja, je to ťažké, ale myslím na teba a posielam pozitívnu energiu 🙂
Bude dobre, uvidíš.

mucha11
autor
3. apr 2012

Dievčatá, tak čo žiadna pozitívna správa? U mňa nič nové, hádam len to že menštrukáciu som dostala prvýkrát v živote 4 dni vopred. Asi to bude ten clostill. O dva dni začínam s posledným balením, len riešim dilému, či užívať alebo nie. Dosť zle ho znášam. Bolesti vaječníkov a tak. No uvidíme. Pekný deň

petka015
15. apr 2012

@mucha11 ahoj ani u mna nic nove.
Neviem ani na ktorej strane vlastne ovulujem takze to nechavame na nahodu uvidime ako to dopadne.
majte sa dobru noc

mucha11
autor
16. apr 2012

ja som druhý cyklus s clostylom. bolí ma všetko a všade. snažíme sa o dušu spasenú 🙂 ale akosi na to v poslednej dobe menej myslím, pretože máme problémy v práci, chystá sa prepúšťanie a čakajú ma hrozné štátnice 🙂

anuska30
14. okt 2012

ahojte.ja mam tiez jeden vajcovod.Minuly rok som mala mmt.Ja chodim na folikulometriu k lekarovi takze vzdy viem na ktorej strane mam ovulku. Ja chcem ist do centra a ist na IUI.

mina1834
14. okt 2012

@anuska30 ahoj aj ja som ndavno mala mmt,,a vzali mi kusok vajcovodu ,,len neviem ako to je teraz z ovulkou ona prebieha aj tom vajecniku kde nieje vajcovod??

anuska30
14. okt 2012

@mina1834 ahoj ano prebieha aj v tom,ale tam je velmi mala sanca otehotniet na tej strane,ale vraj sa stava.

marika6
14. okt 2012

@mina1834 môžeš otehnotnieť z obidvoch strán aj ked nemáš jeden vojcovod, ževraj to neva. My už máme po mimomaternicovom dalšie dve deti

mina1834
14. okt 2012

@anuska30 aha ja som myslela ze on uz potom je nefunkcny ,,mozem sa opytat ze kolko vam povedal dr ze kedy sa mat zacat snazit po akom case ?? mn e po prvej ms a akurat presne po mesiaci dneska dorazila ms ,

mina1834
14. okt 2012

@marika6 jej no to by ma potesilo ,,a upravil sa vam aj dako ciklus po mmt ,,bo ja som mala predtym strasne rozhadzany ,,tak snad teraz sa mi upravi aspon trosku ,,po akom case si po mmt otehotnela??

marika6
14. okt 2012

po 5 mesiacoh a snažili sme sa hned, laktačná sestra mi na margo mm povedala "ako keby pohnojilo", nehápala som vysvetlila to tak že sa vetko po mm nabudí , poznám jednu čo po mm má dvojky, jej to fat pristane ten výraz že pohnojilo

mina1834
14. okt 2012

@marika6 heh no to som aj ja pocula ze sa telo nabudi v kuti duse chcem tomu verit ,,uvidime,,heh ale tak dvojky by sa mi pacili ,,aj ked je to asi tazke ,,

anuska30
14. okt 2012

@mina1834 ja som bola v aprili na laparke,v septembri som otehotnela a v 8 tt som potratila.aspon pol roka odporucaju.to bolo minly rok a zatial nic .Ale zacala som chodit jednym manzelom liecitelom a vidim pokroky.Mavala som asi slaby ovul.hlien.dal mi ored troma tyzdnami presne pred ovulku do ucha nejake naplaste dve a mala som super ovul.hlien a ovulku som mavala na 17 den a teraz som mala na 15. zajtra idem po 3.tyzdnoch na kontrolu.vravel mi ten liecitel,ze mam zablokovane zenske organy,tak mi ich odblokoval.

mina1834
14. okt 2012

@anuska30 no citala som na nete ,ze ked ta cistia tak musis dlksie cakat ,,ale mna necistili ..neviem asi nemuseli ..no uvidime snad sa na nas uz konecne usmeje stastie ,,a anilik sa vrati ku nam opat ,,budem sa modlit

surrender
11. nov 2012

Ja som mala vlani v auguste mimomaternicové tehotenstvo a doteraz nie som tehotná. Vtedy som otehotnela hneď na prvýkrát a odvtedy to nie je možné. Stále mám špinenie pred a po menštruácii, bolieva ma ľavý bok, kde mi odstránili vajíčkovod a navyše posledný polrok vôbec necítim ovulácii na tej strane, kde mám vajíčkovod v poriadku. Predtým som mala ovuláciu vždy striedavo. Máte niekto podobné skúsenosti?

mucha11
autor
16. nov 2012

Ahoj Surrender, rozmýšľala som, či ti vôbec napísať. Lebo ja pozitívne správy nemám. SOm na tom rovnako, akurát, ja som mala mimomaternicové v máji 2011. Zobrali mi pravý vajíčkovod.Keď sa po roku a pol nepodarilo, rozhodli sme sa s manželom že pôjdeme do Heliosu. Urobili mi hysteroskopiu (samozrejme ped tým množstvo vyšetrení, manžel je ok), a zistili, že aj ten jeden vajíčkovod, čo mi ostal je málo priechodný,skôr nepriechodný. Takže mám začať uvažovať nad IVF, to nechcem. Ešte rozmýšľam nad operáciou spriechodnenia vajíčkovodu, ak by sa to podarilo, nejaká šanca na tehotenstvo by tu bola. Preto moja rada znie, zaujímaj sa o seba. Zájdi k lekárne, nech ti zistia priechodnosť toho jedného vajíčkovodu, aby si vedela, ako ďalej. Držím palce. Zuzana

petka015
17. nov 2012

ahojte ja som tiez po MM stalo sa mi to v juli2011 a kazali mi az 1 az 2 roky pockat tak ja som cakala len 8 mesiacov a po roku a pol sa nam podarilo ale v 4tt som potratila je to cerstve stalo sa to tento tyzden. Povedali mi ze v januari sa mozme znovu snazit ale uz sa bojim aj teraz mi lepilo ci to neni mimomaternicove nakplko doktro na sone dva krat nic nevidel ale nastastie v nemocnici mi lekar povedal ze som otehotnela neskoro tesne pred menzesom a je to viac na lavej strane a strasne nizko a moze sa stat ze o to pridem a hned ten vecer sa stalo zacala som spinit a uz som vedela ze je zle tak hned nemocnica a rano ma uz ja cisitili.
Asi pocakam pol roka a potom mozno este skusime len moja mamina ma odhovara aby sa mi nieco nestalo po tolkych potratoch mala som este dva pred malym och