icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

mina1834
19. nov 2012

@petka015 ahoj moja to mi je luto co sa stalo ,,och ja uz na tomto svete nicomu nerozumiem ,,,stale som na teba myslela ako to ide dalej ,,vela sili ti prajem a posielam srdiecko ak potesi ,,,

petka015
20. nov 2012

@mina1834 dakujem velmi pekne neviem co sa stalo ale otehotnela som tesne pred menzesom a bolo to uplne nizko sa to neudrzalo ale halvne ze to nebolo mimomaternicove lebo moj gyn tam dva krat nic nevidel tak uz som bola v sterse ze zase sa to opakuje ale v nenocke mi hovoril ze je to v maternici len starsne nizko a do rana som potratila no co uz pojdem este k obvodnemu lebo mi chcu ked otehotniem pichat fraxiparin len zase stersy ci to bude dobre tak rozmyslam ci mam ist do toho ci nie.

a ty ako pokracujes? zatial nic? a dakujem za srdiecko pomoze 🙂

mina1834
20. nov 2012

@petka015 no ja ti silno drzim prsteky ,,aby sa to zlo skoncilo a prislo nieco pekne a dobre,,,no ja zatial nic a nemyslim si ze to tak rychlo pride neveim sice preco,,no mam uz dve mrsky za sebou ,,a ty ked si otehotnela pred menst,,tak ona ti este dosla alebo uz nie??

petka015
20. nov 2012

@mina1834 nie nedosla len ma strasne boleli prsia sice ma bolievali aj pred menzesom ale tentokrat ma viac a viac boleli a mala som strasnu chut na sex co u mna pred menzesom nebyva tak uz som vedela ze som asi tehotna len som sa bala urobit test nakoniec som si hospravila a tehotna no stres ci to nie je mimo a samozrejme dokino mal dovolenku a zastupoval sokino len v surnych pripadoch tak surny nesurny zavolala som zastupujucemu a hned ma zobral ale nic tam nevidel som sa zlakla a samozrejme hned ma poslal do nemocky pol dna som tam cakala na lekara kym sa uvolni mal vela cisarskych a ten ma uklednil ze je to v maternici ale nevie ci sa to udrzi a vecer som tam bola znovu a rano ma uz cistili. jaj na nervy ani som nedufala ze mam druhy vajcovod priechodny ale aspon viem ze mam teraz pojdem k svojmu a s nim sa dohodnem kedy by se mohli otehotniet lebo v nemocke mi povedal ze v ajnuari mozme skusat len ja uz som takto hned skusala pred malym a znovu za 2 mes a potratila som tiez.

neboj pride ked nebudes cakat ani ja som neckala a vyslo aj nevyslo

mina1834
20. nov 2012

@petka015 no moja oj je to vsetko ale mas aspon jedno dietatko ktore ti dava silu a pohana ta dalej ,uvidis ani sa nenazdas a opat budu dve sarocky a este ma aj obehnes ja ti to prajem ,,a ja ja ,,,posledne dva mesiace som mala ovulku teda podla testou okolo 14 15 a vcera som citila podbrusko a dneska som robila ovu test a boli tam dve ciarky a to som len 10 dc ..tak ze asi sa mi zas posunula och som stoho na prasky ja uz neverim dako ma opusta ta sila co vomne bola neviem cim to je ci tym ze sa blizia vianoce a dako to dolieha na mna,neviem a dako prestavam verit tomu ze to stastie niekedy pride uz asi nemam silu uz nech sa robi co chce proste panboh sa somnou zahrava a chce sa mi nehorazne kricat plakat a neviem co vsetko ,,,,

petka015
21. nov 2012

@mina1834 ja som bola tak isto na tom a vsetko to dolieha na mna dosla som z nemocky a maly mi zacal hnackovat asi 40x za den az krv uz som myslela ze nas hospitalizuju a zase budem v tej nemocke s malym som uz zufala do toho kasel tak je doma tak som rozlietana kazdy druhy den chodime k lekarke na konr´trolu odbieham z prace no fuska a dojdem domov a rev lebo on chce kakavko co nemoze kvoli hnacke tak je nahnevany az do vecera ze mu nechcem dat jaj a ze nestresuj
neboj buduci rok sa to hadam podari vsetko bude dobre a odkial si kde byvas na slovensku by som ti odporucila jednu bylinkarku dobru ak by si bola z blizska.

mina1834
21. nov 2012

@petka015 no je to neboj malemu to prejde a bude klud ,,ono to teraz je na teba vela ,,ale ja ti posielam silu ,,,ja pochadzam od prievidze nedaleko z jednej deinky ale momentalne som vycestovana anglicku ale chodim domou a pojdem aj januari ,,,kde sa nachadza ta bylinkarka a tebe pomohla ???

ladybirdie
9. jan 2013

@mucha11
@petka015
ahojte, dlho som sa sem neozvala. Ja mam dobru spravu, a mozno vam dam troska nadeju. Ja som mala v decembri 2011 mmt, v marci cystu (co mi chvalabohu praskla sama) a v juli sa mi podarilo otehotniet s jednym vajcovodom. Teraz som v 28. tyzdni a uz dufam, ze vydrzime do konca. Je pravda, ze nemam bezproblemove tehu ako so synom, ale uz teraz zacinam dufat a verit, ze to dotiahneme do konca.

petka015
9. jan 2013

@ladybirdie ahoj super sprava sa tesim nech ti vsetko dobre dopadne. Aj mne sa podarilo otehotniet ale potratila som hned na zaciatku maternica nebola pripravena asi teraz ma lekar dava dokopy vitaminy a tak.

A ake mas problemy v tehu?

ladybirdie
10. jan 2013

@petka015 tak pocas prveho tehotenstva som nemala ziadne tazkosti, no teraz mi od 4. mesiaca tvrdne brucho. Pred Vianocami mi lekar povedal, ze mala lezi velmi nizko a musela som vela lezat, aby som sa nezacala otvarat. Po dvoch tyzdnoch sa mala asi otocila, lebo uz kope hore a na kontrole som bola nastastie zatvorena.
Teraz sa uz citim lepsie okrem bolesti krizov a som uz aj zacala verit, ze vydrzime do konca. No na zaciatku som bola tak, ze ked sa nepodari, tak uz viackrat asi nebudeme skusat, lebo psychicky by som to asi nezvladla.
Tebe prajem, aby sa to konecne podarilo a aby si bola taka stastna ako ja. 🙂

mucha11
autor
11. jan 2013

@ladybirdie ahoj, v prvom rade gratulujem a prajem nech všetko dobre dopadne. je dobré vedieť, že sa to dá 🙂 my sme boli medzitým Heliose a vraj ten jeden vajíčkovod, čo mám je nepriechodný. takže v našom prípade sa to už asi nepodarí.

ladybirdie
12. jan 2013

@mucha11 ahoj, a neda sa to prefukat, ci ako sa to vola? Jednej mojej kamaratke sa nedarilo otehotniet 4 roky. Vsetko skusali, vsade boli a napokon sa rozhodli, ze pojdu na umele oplodnenie. Tam ti robia vselijake vysetrenia a ako posledne jej urobili prefuk vajecnikov. 2 tyzdne nato otehotnela. Mali sme skoro rovnaky termin porodu. Ona odvtedy ma 2 krasne deti.

mucha11
autor
12. jan 2013

@ladybirdie hej hej, dá sa to. Mne už robili hysteroskopiu, tam sa to nepodarilo. Zostáva jedine laparoskopia, kde presne určia dôvod nepriechodnosti. Chcela by som to absolvovať v lete, lebo sa na to musím psychicky pripraviť, lebo teraz sa spamätávam z tohto neúspechu. Je to už strašne dlhá doba, čo sa nedarí. Malá mala už 7 rokov. Snažíme sa asi 2,5 roka. Tak si to vieš predstaviť.

ladybirdie
12. jan 2013

Kamaratke to robili laparoskopiou a o 2 tyzdne otehotnela. Drzim ti palce, aby sa to konecne podarilo. Potom sa ozvi, co ti zistili.

lupuky
24. jan 2013

Ahoj baby. V decembri som mala mimomaternicove tehu a zobrali mi lavý vajcovod. Operacia bola presne 13.12 a ja som ešte stale nedostala MS. Kedy ste dostali vy po operacii ? Mne nerobili kyret a nechali ma vyčistit prirodzene takže som po operacii par dni krvacala.. Teraz čakam na MS a ona nikde už som nafuknuta ako balon . Dakujem za rady a skusenosti

mucha11
autor
26. jan 2013

Ahoj Lupuky, skúsila si dsi urobiť tehotenský test? Veľa dievčat písalo, že otehotnelo hneď po vyčistení. Skús. Ak ti vyjde negatívny, budeš musieť k lekárke. Pa

petka015
26. jan 2013

@lupuky ja som dostala o 6-7tyzdnov po operacii.

lupuky
26. jan 2013

@petka015
@mucha11 baby dakujem za odpoved doteraz sme mali sex len s kondomom takže tehu byt nemožem ..v pondelok som objednana k doktorke tak ked nedostanem pojdem .. rozhodla som sa že sa nebudem ale stresovat dneska sme už sexovali bez ochrany a hotovka 🙂 uvidime čo čas prinesie

mina1834
27. jan 2013

@lupuky tak z sup sup snazit sa aj ja som na tom tak ako ty oresn a este aj lavy vajcovod mi kustek vzali ale vajecniky mam dva

lupuky
27. jan 2013

@mina1834 a vy už sa snažite ? ja zatial teda MS nikde tak zajtra idem k doktorke uvidime čo povie ..ale stale mam pocit že už už pride a nič :D ma tušim telo nejak klame 🙂 počula som vela pozitivnych pribehov po mimomaternicovom že sa im podarilo otehotniet do 3 mesiacov tak dufam že to bude aj naš pribeh 🙂

mina1834
27. jan 2013

no ja som prvu ms dostala asi po mesiacii ja som 4 mesiace po mimoat,ale zatial nic nechavame na osud ono to pride,,,ale hej hej nechranime sa ,,,

mina1834
27. jan 2013

@lupuky no ja som prvu ms dostala asi po mesiacii ja som 4 mesiace po mimoat,ale zatial nic nechavame na osud ono to pride,,,ale hej hej nechranime sa ,,,

lupuky
27. jan 2013

a nechranili ste sa hned po prvej MS či už predtým alebo ako dlho ste čakali ?

ia
30. jan 2013

ahojte vie mi niekto poradiť?ja som mala mimomaternicove a prišla som o lavy vajcovod.už rok sa snažíme,a nedarí sa.DR mi zisťil polyp na maťernici vraj skrs to nemôžem byť ťehul.ma mi to ambulatne vybrať.bojím sa tohoto zákroku ☹
nevie niekto ako to prebieha?vraj ma musí uspať no ja moc pod narkozu nechcem ist mam stoho fobiu 😖

silvia3535
4. feb 2013

Ahojte. Dievčatá, ktoré ste znovu otehotneli po MMT, prosím vás ako rýchlo vás vaši doktori objednali na prvú kontrolu, resp. sledovali vás viac na začiatku tehotenstva, aby zistili či to nie je náhodou znovu MMT? Ďakujem.

nikola81
5. feb 2013

Ahojte, pridavam sa ku vam..Mimomaternicove tehu som mala pred styrmi rokmi a zobrali mi lavy vajcovod. Skusam dalej otehotniet, no je to tazke...druhy cyklus som teraz brala clostilbegyt a duphaston, akurat vcera mi pichli pregnyl no aj tak mi to je vsetko nanic, lebo folikul ma sice peknych 22mm ale je na lavej strane kde nemam vajcovod 😖 Osem rokov bojujem, som unavena, znechutena, vsetko sa mi zda bezvyznamne. Beriem femi kvapky, pijem Nosifol, jem kyselinu listovu a stale sa tomu mrnusovi ku mne nechce...

mucha11
autor
6. feb 2013

@silvia3535 Ahoj Silvia, keďže mne sa už po mimomaternicovom nepodarilo otehotnieť, neviem ti povedať. Malá má 7 rokov a zistili, že aj ten jeden vajíčkovod, čo mi ostal je nepriechodný.

mucha11
autor
6. feb 2013

@nikola81 Ahoj Nikola, viem ako ti je. Ja mám 7 ročnú dcéru. Pred dvoma rokmi som mala mimomaternicové. A odvtedy sa nám už nič nepodarilo. Boli sme v Heliose, zistili mi polycistické vaječníky, a nepriechodnosť aj toho jedného vajíčkovodu. Vraj len umelé oplodnenie. Ale to my nechceme. Chcem ešte absolvovať laparoskopiu, aby mi potvrdili, či je to naozaj tak. Prajem veľa zdaru.

nikola81
7. feb 2013

@mucha11 Toto mi ani nikto nezistoval ci ten jeden mam priechodny...Darmo sa ja trapim ked mi to nezistovali a napchavaju ma liekami

silvia3535
7. feb 2013

@mucha11 Tak to ma mrzí. Vám už potom zostáva len IVF.