icon

Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve

mucha11
17. dec 2011

Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana

mucha11
autor
7. feb 2013

@nikola81 Možno by to za pokus stálo zistiť priechodnosť. Lebo ja som tiež jedla lieka a hrozne pribrala. Nikdy som síce nebola chudá, ale z 85 kg som na 105 kg, hrozné. Takže som vysadila všetky lieky a idem schudnúť a potom znova niečo riešiť.

mojinecka
7. feb 2013

@silvia3535 ahoj, mňa môj gynekológ chcel vidieť hneď, keď som mu oznámila, že mám pozitívny tehotenský test. Na USG to vyzeralo, že intrauterinka a možno opäť aj extrauterinka. Tak mi kázal prísť o 5 dní na kontrolný USG. Ten to našťastie vylúčil....potom som už chodila riadne do poradne

silvia3535
7. feb 2013

@mojinecka Jej, ďakujem za odpoveď. No vidíš a mňa moja doktorka objednala až na 20.2. Bola som z toho poriadne šokovaná. Tak sme nakoniec zavolali doktorovi, ktorý ma operoval a zajtra ideme k nemu na sono. Vôbec nechápem tento jej prístup, ani mi len nepovedala, že na čo si mám dávať pozor alebo keby sa mi niečo nezdalo, že mám doletieť, vôbec nič.

mojinecka
7. feb 2013

@silvia3535 lebo ona už teraz vie, že to bude OK a už žiadna extrauterinka 🙂 Držím silno palce a nech sú zajtra len dobré správy!
Pokiaľ nemáš nejaké pichavé bolesti, tak by to malo byť v pohode. Mne sa to tak začalo asi týždeň po vynechaní menštruácie.....

silvia3535
7. feb 2013

@mojinecka ďakujem ti, si zlatá, bodaj by si mala pravdu. Zatiaľ sa cítim dobre. Ale ja som nemala žiadne bolesti ani iné príznaky ani vtedy pri tom MMT. Doktorka mi na to prišla hneď na prvej kontrole asi v 6tt. V maternici som nič nemala aj sliznica bola nízka a videla niečo na ľavom vajcovode. Tak ma hneď poslala do nemocnice. Bože veľmi dúfam, že je to tentokrát v poriadku, ako aj v tvojom prípade.

mojinecka
8. feb 2013

@silvia3535 mne sa na to prišlo neskoro, lebo všetko nasvedčovalo tomu, že v maternici bábo mám. No ale prišli bolesti, šla som na kontrolu a do teraz vidím pred očami prestrašený výraz gynekológa a USG pravého vajcovodu a tam bijúce srdiečko 7W+1...nemocnice som išla po hodine 12 a to som aj sama šoférovala.....Potom uvažovali aj o dvojičkách, ale patológovia to nepotvrdili. Od vtedy môj gynekológ pri mne všetko dvakrát preveruje, lebo vraví, že čert nespí. A vidíš asi zaspal a bolo nám dožičené ešte jedno bábo. Držím palce nech to dobre dopadne a budeš šťastná tehuľka 🙂

silvia3535
8. feb 2013

@mojinecka Ešte raz ďakujem za povzbudzujúce slová a samozrejme ti gratulujem k druhému bábatku. Ja si myslím, že každá žena, ktorá už raz mala MMT, má byť pri ďalšom tehotenstve viac sledováná na začiatku, aby sa v prípade, že by to znovu bolo MMT, prišlo na to čo najskôr. Veď keby som išla na tú kontrolu až toho 20.2., to by som bola už v 7tt + 5 a to by už mohlo byť dosť neskoro. Preto som tak nemilo prekvapená z prístupu mojej lekárky. Ešte sa ťa opýtam, kde si pociťovala tie bolesti?

mojinecka
8. feb 2013

@silvia3535 boli to pichavé bolesti v pravom podbrušku, tam ako je slepák. Spočiatku neboli intenzívne, ani pravidelné, len to sem tam pichlo a prešlo. Ale postupne sa to zhoršovalo....Nemysli na to, aby si si to neprivolala! Prihováraj sa bábu, nech je pekne v maternici a tam aj ostane do 40W. A potom ľahko a rýchlo von do tvojho náručia 🙂

silvia3535
8. feb 2013

@mojinecka Ahoj. Tak všetko je v poriadku, bublinka sa usalašila na správnom mieste. 🙂 Obrovský kameň mi spadol zo srdca, som šťastná ako blcha, aj keď zatiaľ tak veľmi opatrne. Ešte sme len na začiatku, takže nemáme ešte nič vyhraté. Ale ja dúfam, že to už dotiahneme do úspešného konca. 🙂

mojinecka
8. feb 2013

@silvia3535 blahoželám a teším sa s tebou. Želám pokojné tehotenstvo a zdravé bábo.

silvia3535
8. feb 2013

@mojinecka Ďakujem moja. Aj ja ti prajem aj tvojej rodinke veľa zdravíčka a veľa radosti z detičiek.

kukukulienka
5. mar 2013

Ahojte baby, pripájam sa k vám, ja som pred rokom prekonala Ma a následne mimomaternicové tehu. Sú aj lepšie aj horšie obdobia. Hlavne som rada, že už odvtedy ubehlo dosť veľa času. Ale časté sú dni, kedy už nevládzem. Moje sny a predstava o veľkej rodine sa budú musieť pomaly rozplynúť. Je to naozaj veľmi ťažké. Všetky vás tu pozdravujem a prajem veľa síl.

mucha11
autor
5. mar 2013

@kukukulienka Ahoj kukulienka, nepíšeš, či už máš dieťatko, alebo nie. Ak áno, musíš sa začať tešiť z neho a venovať mu každú chvíľu. Ak nie, tak hľadaj spôsoby, ako by si si pomohla. Budem držať palce.

gomagica
7. mar 2013

Ahojte chcem sa opytat ci všetkým po MMT davali krv !!!! 😢

mucha11
autor
11. mar 2013

@gomagica Ahoj, neviem ti odpovedať, bola som pod narkózou, ale čo si pamätám potom, tak nie

garonka
11. apr 2013

@gomagica ahoj ano ja som mala transfuziu krvi 3x, bolo to hrozne ale zachranilo mi to život 😔 ja som ale vykrvacala v brušnej dutine praskol mi pravy vajíčkovod.

vanmar
16. okt 2013

ahojte,ja som doma z nemocky od 27.9.2013.laparku mi robili 23.9.embrio sa mi udomácnilo v lavom vajcovode.máme doma 2 detičky,a na tomto tretom sme makali 4 roky a takto to dopadlo.chcem sa spýtat,:po kolkých mesiacoch možme zase popracovat na bábenku??a akú menštruáciu mám očakávat po laparke,neviete niektorá???doktor mi povedal,že teraz som ako v 6-nedelí a potom dostanem a nemám mat strach,lebo,že bude dost silná a možno bolavá.dajte mi vediet,dakujem,pááá

otomanko12
19. okt 2013

@vanmar Ahoj, ja som mala už 2x MMT - laparoskopkou, na tej istej strane -ľavej. Teraz mi už zobrali vajíčkovod. Mňa robili 23.8. a menštruáciu som dostala presne na 28 deň po operácii. Bola trošku tmavšia a hlienovitejšia ako normál. Ale priebeh bol v podstate ten istý ako vždy. Ja nemávam bolesti pri nej a ani pri tejto som nemala. Pracovať na bábu mi doporučili tak 2 až 3 mesiace po. Takže sa za chvíľočku budeme snažiť. 🙂

vanmar
21. okt 2013

@otomanko12 ahoj otomanko12.no už som ju dostala,hroza.cez víkend som behala wc-kúpelna.dnes už ok.a hlavne bez bolesti.tak sa teším,že sa budete snažit a držím palce.tentoraz to určite vyjde.2xMMT?A AJ TI POVEDALI,ŽE PREČO SA TO STALO 2x?

otomanko12
21. okt 2013

@vanmar Ahoj, prvýkrát MMT bolo- vraj som tam mala cystu alebo zle priechodný vajíčkovod. Sami nevedeli, ale mi ho ponechali. A druhýkrát, tak ten operovaný vajíčkovod - tam sa mi urobila jazva po operácii a vajíčko jednoducho zas neprešlo. Ja len dúfam, že druhý mám v poriadku, podľa dr. by mal byť. Ja čakám "tetku betku" v sobotu. 😀 V novembri by som mala mať ovulku, lebo tento som nemala, tak to skúsim, a ak nie tak to nechám na osud ako doteraz.

vanmar
21. okt 2013

@otomanko12 ach jááj,my ženy si vytrpíme.ale máme okolo seba ludí,ktorí nás milujú a my milujeme ich,tí nás podržia.my máme dve detičky,už velké,chalan má 13 a dcérka bude mat na vianoce 11.o toto tretie sa pokúšame 4 roky.velmi sme sa tešili,všetci.a dcérku niekedy počujem plakávat na wc,kvoly tomuto všetkéme čo sa stalo.ona mala už vybratý kočík.vysvetlila som jej to,pochopila,ale aj tak jej je smutno.uvidíme,čo prinesie čas.mne povedali to isté-zle priechodný vajíčkovod.ja som začala krvácat v 6 tt,tak mi urobili kyret.výsledky-stále tehotná.skoro mi srdce puklo.bolesti žiadne,až sa čudovali .vybrali mi z vajíčkovodu 3 cm plod.vajcovod mi nechali.ako píšeš-necháme to na osud.snád má pre nás prichystané len štastné a veselé dni.

otomanko12
21. okt 2013

@vanmar máš pravdu, ešte že máme naše slniečka. Synátor vraj plakal, keď šli z nemocnice. Ale ani nebol smutný, že nebude bábo ale sa vraj bál o mňa. Také zlatíčko mám ja doma. Môj dr. sa mi smial, že som ako priestupný rok. Syn sa narodil 2005, prvé MMT som mala 2009 a druhé teraz 2013 - skoro presne aj na mesiace. Dufám, že teraz svoju "4-ročnú tradíciu" poruším a už to bude OK.

vanmar
22. okt 2013

@otomanko12 budem vám držat palce,potom daj určite vediet,očakávam kladné správy,páá

otomanko12
22. okt 2013

@vanmar Ďááákujem pekne, podobne držím palečky. 😉

sabciatko
23. okt 2013

Ahojte! Taktiež mám po MMT , operovali ma teraz 4.10. a som veľmi z toho nešťastná, snažili sme sa rok a keď to konečne vyšlo a test ukázal, II čiarky boli sme šťastní, no a potom som sa dozvedela , že ide o MMT. Teraz som doma a liečim sa. Zobrali mi tiež vaječník ☹ . Doktor povedal, že by nemal byť problém otehotnieť, ale až po 3 mesiacoch.

eri150
23. okt 2013

Ahojte, no ja som toto zazila v 19ich. Kedze som mala nepr. menstruaciu a nakoniec prisla!! a trvala tyzden ako vzdy, nevedela som, ze som tehotna. Az ked som dostala prudke bolesti na jednej strane, tak na ultrazvuku zistili, ze mam uz plne brucho krvi a ide uz o minuty. Operovali ma 2krat, museli mi vziat vajcovod.
Teraz mam 32, mam 4rocnu dcerku, sice sme sa o nu snazili rok, kedze sme triafali len na jednu stranu, ale nastastie to vyslo. Minuly rok v lete mi vysiel pozit. teh. test, ale na ultrazvuku nebolo nic vidiet, t.j., mohlo to byt MMT a preto som lezala na par dni v nemocnici na pozorovani, pretoze som zacala aj silno krvacat. Nastastie sa to samo vylucilo z tela, lebo inak mi chceli vziat druhy vajecnik, to by bolo pre mna hrozne! V aprili tohto roku sa mi podarilo otehotniet, ale tiez az po nejakom case, termin mam v januari.
Baby, hlavne po pozitivnom vysledku chodte hned na UVZ, aby ste sa ujistili, ze je vsetko ok. Prajem vam, aby vam to vyslo po druhy krat.

otomanko12
28. okt 2013

Ahojte, tak v sobotu mi mala prísť mrška, ale ešte mi akosi nedorazila. V auguste mi robili laparoskopku-rozbrali mi jeden vajíčkovod. Prvú ms som mala v pohode, ale tej druhej sa akosi nemôžem dočkať. S mužom sme sa snažili dávať si pozor, ale raz sme to "prepískli" 😝 . Myslíte, že mám počkať ešte pár dní, alebo si urobiť test. Bojím sa, že ak by som bola náhodou tehotná, tak to nemusí zas dopadnúť dobre. Poraďte prosím, alebo mi dodajte aspoň trošku odvahy. Ďakujem!!!! 😅

vanmar
7. nov 2013

@otomanko12 stále neprišla?

otomanko12
7. nov 2013

@vanmar Ahoj ešte stále neprišla a dúfam, že ani tak skoro nepríde, v pondelok som bola na sone a máme malý hrášok na správnom mieste, ešte na budúcu stredu idem, či je vidno činnosť srdiečka. Tak dúfam, že tento krát to dotiahneme do úspešného konca a synátor bude cez prázdniny kočíkovať. 😀

vanmar
8. nov 2013

@otomanko12 jááááj,veeeelmi sa tešííííím a držím všeeetky palce.tentokrát to určite vyjde,verím tomu.my možme začat pracovat od decembra.už som začala brat kys.listovú a vit.e.boooženko velmi sa s tebou tešíííím.daj vediet všetky podrobnosti,už teraz som zvedaváááá,páá