Snaha o bábätko po mimomaternicovom tehotenstve
Ahoj, nájde sa niekto, kto absolvoval mimomaternicové a potom otehotnel. Nám sa nejako nedarí, neviem, ako si pomôcť. Napíšte, ak máte potobné skúsenosti. Ďakujem. Zuzana
@vanmar
@vierkal jaj baby, ani sa uz radsej k tomu nevyjadrujem. Pomaly sa zotavujem a uz sa tesim na to, ked sa budeme moct snazit o babatko a dufam, ze to dopadne tak, ze uz bude na spravnom mieste.... Inak kedy vam prisla ms po operacii? Ja som po operacii krvacala 4 dni, ale dr. mi povedal, ze sa len cistim, tak neviem...
@vanmar no ja som sa bala cez tie 4 dni si aj kychnut, co to zo mna tak tieklo... Dakujem ti ;) Este by som ta poprosila o tvoj nazor, lebo citala som tu o odstranovani zrastov z vajcovodu nejakou modrou kontrast.latkou a mne dr. povedal, ze mi ich odstranili, ale ziadna modra latka zo mna nevytekala... toto som mala napisane v sprave: Vzhľadom na vyrazne bolesti v podbrusku a uvedeny sonograficky nalez pristupujeme k LSK intervencii. Nachadzame male mnozstvo krvi aj s krvnymi koagulami v dutine brusnej, uterus v AVF,normalnej velkosti a koloritu, prave ovarium v typickej lokalizacii prekryte tubou fixovanou blanitymi adheziami k zadnemu listu plica lata, po rozruseni zrastov, prave ovarium mobilne, fyzilogickej velkosti a struktury. Tuba vpravo po mobilizacii volna. Takze teraz neviem. Ale podla toho co mam napisane sprave, znamena, ze mi odstranili zrasty a nemal by uz byt problem.
@vanmar no mne dr. povedal, ze a o pol roka, co sa mi zda dost dlho. Ja chcem pockat tri mesiace, nerobili mi kyret, nebola to brusna operacia, len laparka a co som tu citala prispevky, tak baby, co mali rovnaku operaciu, im povedali ze 3mesiace. Snad sa to podari. Teraz sa nam zadarilo na prvykrat a zial takto to dopadlo :( a co ti povedal dr. ze preco sa to stalo?
Ahojte kocky...tak ja som mala mimomaternicove v oktobry 2012, odobraty pravy vajickovod a kyretaz a po 2.menzese som v decembri toho isteho roku ostala prirodzene opat tehu 😉 😉
O rok som sa sekla...bolo to v 2011 😅
@balance len tolko mi povedal,že asi tam bol zúžený vajcovod a bábo sa nemalo ako dostat tam kam patrí.tak teraz musím dávat pozor z ktorého vaječníka mám ovuláciu.musím mat z pravého,lebo je pravdepodobné,že sa to zopakuje.zatial som mala ovuláciu iba z toho pravého,že u každej ženy je to iné.
@vierkal kočky, keď Vás tak čítam, nedá sa mi zapojiť. Ja som tiež prípad, čo mesiac po laparoskopke, kde mi odobrali vajcovod, zistila,že som tehotná, po dvoch mt, konečne sa nám drobec uhniezdil tam kde má. Teraz som na konci 4. mesiaca a tehu bez akýchkoľvek problémov. Držím Vám palčeky, aby ste sa tiež skoro tešili ako ja. 😉
@otomanko12 ahojik to je super, a po kolkych mesiacoch ste skusali po laparke k otehotneniu.Vela nazorov kadejakych citam lekari inak vravia aclovek sa nevyzna xiixxiixxi
@vierkal Ahoj, tak mi sme mali povolené až po troch mesiacoch, len nám sa podarilo s tatom už hneď mesiac po....strašne som sa bála, ale tehu je v poriadku bez komplikácii. 🙂
@otomanko12 tak to je naozaj pozitivna sprava! Gratulujem a prajem ti, nech ti to vsetko dobre dopadne! Mne dr. povedal, ze 6 mesiacov mame cakat a potom sa mozeme snazit! Ja som si to skratila na 3 😉 tak uvidime...
@balance tak ti držím palčeky, aby sme mali také šťastie ako my. 😉
@mucha11 ahoj ja som mala 2 mimomaternicové a pri tom druhom mi museli zobrat pravý vajcovod a chodila som každy mesiac na kontrolu ovulacie ale trvalo to 4 roky kým som otehotnela a pritom som aj ovulaciu mavala a snazili sme sa vzdy aj 7 dní lebo doktor hovoril ze k oplodneniu môže dojst aj v 20 den takze vzdy od 13 do 20 dna sme sa snazili a vzdy len raz za den ze nie je dobré viac krat za sebou a nedarilo sa stale a zrazu po 4 rokoch z nicoho nic zázrakom som otehotnela apritopm vten mesiac sme to ani neriesili lebo sme zacali vybavovat svadbu a isli sme na dovolenku k moru do Talianska a po mesiaci sme zistili ze sme si priniesli najkrajší suvenír čo sa mi teraz už plazí po celom byte a robí poriadky 🙂, má 9 mesiacov a 8 zúbkov je strašne dobručký a stale vysmiatý a aj doktor ked mi povedala kedy doslo k oplodneniu tak to bolo práve na tej dovolenke a neviem ci sme si tam nasli na seba cas asi tak 3 krát co sme boli vzdy unavený alebo sme sedávali vonku pri bazene a zabavali sa a doktor mi hovoril ze urcite aj more robí zázraky a hlavne klud oddych a ziaden stres proste uplne vypnut a zaoberat sa niečím iným
@otomanko12 dakujemeeeeeeeeeeeeeeeeee
@danielita18 Ďakujem za povzbudivý mail. U nás to bude už tri roky od mimomaternicového. Zistili mi pomocou laparoskopie nepriechodnosť ostávajúceho vajíčkovodu a zrasty. Podarilo sa im to odstrániť. No už je 6 mesiacov po a stále nič. Začínam hádzať flintu do žita, lebo všade čítam, že baby otehotneli dopol roka po laparoskopii. Aj lekár tak povedal.
ešte troška pre povzbudenie, mimomaternicové som mala 2008 september a aj december, v septembri som to mala na pravej strane, vtedy mi vajcovod vyčistili zašili ale nebol aj tak priechodný a niečo sa mi tam muselo dokašlat, doktor mi dal antiku na pol roka na preliecenie so zastavením menstruacie a aj tak som mala znova mimomaternicové po troch mesiacoch a jasne že sme spolu nesexovali asi dva mesiace a chvilu nato ako sme zacali tak zase to bolo zle a este aj pocas antiky a o rok a pol ma doktor poslal na kontrolnu laparoskopiu ci ten jeden vajcovod je priechodný a aj celkovo aby sa vylucilo ci tam nie je nieco co mi bráni v otehotnení vsetko bolo Ok to bol rok 2010 a otehotnela som az 7/2012 a to už sme ani nedúfali ze budeme mat niekedy bábo a už s doktorom som planovala ze ak neotehotniem do konca roka ze pojdem na umele aj ked doktor povedal ze on by este pockal brala som clostylbegyt na ovulaciu, kazdy mesiac na sono na 13 den a stale nic a v Júli 2012 som nesla na kontrolu ovulacie lebo sme boli práve na dovolenke a ani som nevedela ci hu mám a ked sme sa vratili meskala mi 4 dni a potom som zacala spinit tak uz som si myslela ze zase nic a potom som sa chcela objednat na sono na 13 den jasne ze doktor mal dovolenku ale hovorím sestricke ze aj tak by som niektorý den prilsa lebo mám akusi divnu menstruaciu a ona ze urobte si test a ja ze naco ved ja nemozem byt tehotna a bola som 🙂 to bol piatok a hned v pondelok ráno sme valili k doktorovi s malou dusickou ci fakt a doktor ze vdidite ten fliacik a ja ze ano a on ze to je zacinajuce tehotenstvo a je to v maternici ale idete hned na Pn a za tyzden pridete na kontrolu a bolo vidiet aj na nom ze je rád že som zase dalsia z tých co sa nedarilo a nakoniec sa zadarilo takze treba len verit ale nemysliet nato aj ked ja som tuto vetu neznasala a ja verím ze sa vám zadarí 🙂
Ahojte dievčence tak ja som 2.2 zistila že som tehu lebo mi akosi nechutila obľúbená sampionova omáčka,tak som robila test a krasne 2ciarky,samozrejme 4.2 som hned bežala ku doktorke a ona že áno ste tehu...ale dlho sme sa netešili lebo 7.2 prisli ukrutne bolesti,volali sme s drahým sanitku a smer nemocnica kde som prisla s tlakom 60 na 35 v hodine 12tej ako mi doktor povedal a ostal ako vyorana myš že ktora dok potvrdila tehu že on tam nič nevidí akurat plné brucho krvy...tak hneď na operacku...ked som prisla s prepustacou správou ku mojej dr tak mi len povedala ze sa stáva že sa mmt nevšimne,nechápem ....isto chcem zmeniť dr po skončení pn čo ale este pár týždňov potrvá...rozmýšľam,že ako dlho máme čakať a kedy vôbec môžme začať so sexom....teraz to este dost boli,ale dúfam,že sa bolesti budú stale zmensovat...myslíte že ked sa začneme snažiť skor ako po 6 mesiacoch, napr po troch že by tam mohlo niečo popraskat keďže má rezali a nebola to laparo? Troškou som sa rozpisala,ale musela som...dakujem vopred za vaše názory a skúsenosti...🙂
nooo,tak to mi je lúto.kedy so sexom??mne dr.povedal,že po operácii to mám brat ako 6-nedelie.a najlepšie by bolo začat po 1-vej menštruácii.a mne to akurát tak vyšlo.mne síce robili kyret a hned potom laparku,ale dodržali sme to.a hlavne ma nič nebolelo.ako to tvoja dr.mohla takto pohnojit??určite ju vymen!!to bola fakt hodina 12-sta.neviem,či po 6 mesiacoch,určite aj skor,sú tu také,ktoré začali skor a už sú tehu.jedna moja známa mala dokonca 2x mmt a po umelom oplodnení a teraz vo februáry bola na dalšie a už je v tom.toto mala poslednú šancu.určite sa vám zadarí,držím palce,všetky.my sa tiež snažííme,tak uvidíme.pááá
@ninocka652 vanmar nooo,tak to mi je lúto.kedy so sexom??mne dr.povedal,že po operácii to mám brat ako 6-nedelie.a najlepšie by bolo začat po 1-vej menštruácii.a mne to akurát tak vyšlo.mne síce robili kyret a hned potom laparku,ale dodržali sme to.a hlavne ma nič nebolelo.ako to tvoja dr.mohla takto pohnojit??určite ju vymen!!to bola fakt hodina 12-sta.neviem,či po 6 mesiacoch,určite aj skor,sú tu také,ktoré začali skor a už sú tehu.jedna moja známa mala dokonca 2x mmt a po umelom oplodnení a teraz vo februáry bola na dalšie a už je v tom.toto mala poslednú šancu.určite sa vám zadarí,držím palce,všetky.my sa tiež snažííme,tak uvidíme.pááá
@vanmar tak ja neviem ci som uz aj prvu ms nemla lebo ked ma 10teho (pondelok) po operacii prepustali tak som zacala krvacat až do soboty, ako ms....ale tak uvidim, počkam na dalšiu a potom....🙂 urcite idem menit dr. uz jej neverim a to som u nej bola len tristvrte roka....tak ja by som pockala dake 3 mesiace a potom by sme sa doho toho pustili.. 🙂 dakujem velmi pekne za nazor.....drzim aj ja palce nech sa to kazdej jednej podari....aj ked ja mam teraz trosku strach aby sa to nezopakovalo..... 😒
@ninocka652 no neviem,či si to nemala iba čistenie.a potom príde tá prvá ms.ja som tiekla ako stará práčka,ale naštastie ma nič nebolelo.odvtedy cítim každú ovuláciu.doteraz som mala vždy iba z pravého vaječníka.z toho operovaného ani raz.aj ja držím každej palce,nech to vyjde.páá
@vanmar ja som to nemala nejako moc silne,normalne mi to zacalo 4 dni po operacii a trvalo mi to pekne 6 dni tak ako vždy...a po dalsich 10 tich dňoch mi zacal taký slabý výtok a trvá zatiaľ 4dni...tak neviem ako co to mam teraz brať...
@ninocka652 ja som sa tiež čistila asi 5 dní,a začalo to po laparke cca 4-5 dní,potom som dostala asi o 5 týždnov ms.ved uvidíš,či to po výtoku nezačne....
@vanmar aha dakujem...🙂
Ahojte 🙂
Mala som mimomaternicové tehotenstvo, kde mi zostal funkčný 1 vajcovod. Zajtra doberám poslednú antikoncepciu a utorkom by som mala dostať mrchu. Chcem začať užívať Inofolic,čítala som samé dobré recenzie. Mala niektorá z vás podobný prípad ako ja??? Ak áno po akom čase sa Vám podarilo otehotnieť? Ďakujem
Ahojte bola som v 12 tyzdni tehotenstva bohuzial mimo maternici..okrem toho s6m mala aj cystu a uz aj krvacanie do brusnej dutiny prisla som tam za 5 minut 12 samozrejme mi robili laparoskopiu zobrali mi pravy vajickovod .po zakroku som rok .teraz mam stale zapal ale nic ma neboli neviem ci nezmenim lekarku..stale domna pcha len cipky..myslite ze mam sancu ked uz presiel rok a stale nic?😢

@balance no ver potom lekarom? maju ti pomoct a cakaju a cakaju ako a co sa bude diat a potom ked je neskoro tak lamentuju . bude to cim dalej tým horsie ako keby sme mi mohli za ich platy, asi sazacinaju pomstovat ludom za to ze vlada je na houby...necela som to skaredo napisat.