Špinenie v 20. deň cyklu. Čo môže znamenať?

matulik28
28. júl 2011

ahojky potrebovala by som poradit. mam 28 dnovy pravidelny cyklus uz dva roky ale stale som mala pred menstuaciou spinenie asi 4 dni. snazime sa o babatko tak som si dala vysetrit stitnu zlazu a vysledok je ze mam znizenu cinnost takze beriem euthyrox, dalej mam vysoky prolaktin na neho beriem cabest a na to spinenie som zacala pred dvoma mesiacmi brat duphastom od 15 dna cyklu lebo mi vraj chyba progesteron. duphaston mi minuly mesiac pomohol nemala som pred menstuaciou ziadne spinenie a prisla mi presne na 28 den.tento mesiac konkretne vcera sa stalo nieco zvlastne napriek duphastonu mam v 20 dni cyklu spinenie a trva uz druhy den a mam aj slabe bolesti ako pred menstruaciou. neviete mi poradit co by to mohlo byt? v 20 dni cyklu som spinenie este nemala zda sa mi to skoro a okrem toho beriem ten duphaston tak by sa spinenie nemalo dostavit vobec........dakujem za odpoved

hadassah
28. júl 2011

To špinenie je prioritne vecou nízkeho progesterónu. Ten pomáha udržiavať sliznicu akoby pokope a keď je ho málo, tak sa začína odlučovať skôr. Duphaston užívaj aj naďalej, kúp si vitamín B6 - Pyridoxin + ostatné vitamíny skupiny B, keď má telo málo vitamínov B, tak pečeň nevie inaktivovať estrogén a ten sa tvorí tam, kde sa už nemá a preto sa nevie tvoriť progesterón.
ďalej odporúčam v druhej fáze cyklu nejesť mäso a živočíšne tuky - prostaglandín potláča funkciu žltého telieska a to nemôže tvoriť progesteron.
Treba jesť vlákninu a veľa surovej zeleniny - priaznivo pomáhajú znižovať tvorbu estrogénu v druhej fáze a tak uvoľniť miesto progesterónu.