icon

Správna liečba PCOS a inzulínovej rezistencie?

6. feb 2025

Ahojte, obraciam sa s prosbou na kazdu zenu,ktorej bolo diagnostikovane pcos ci s tym spojena inzulinova rezistencia, ako aj mne. Bojujem uz 6 rokov s bolestami,nepravidelnou menstruaciou,naozaj s mnoho dalsimi problemami, kedy sa to stava uz neznesitelnym normalne zit a fungovat. Nejdem sa opustat, no myslim ze kazda zena,ktora si nieco take prezila a preziva, vie suhlasit,ze obcas to dolahne. Najma po telefonate s diabetologiou, kedy sa konecne pohli lady u mojho gynekologa a bolo mi PCOS zistene, bola som odporucena k diabetologicke, kde ma zarazila odpoved, ze maximalne, co sa pre tento stav robi je OGTT a tam v podstate liecba Pcos konci, nakolko na Slovensku nie je akoby oficialne stanovenou diagnozou. Jedine co mi vraj mozu pomoct v buducnosti je pomoc s umelym oplodnenim. Je to odpoved, s ktorou sa mam zmierit a verit tomu, alebo treba hladat ineho lekara? Ako cely tento priebeh po udani diagnozy prebiehal u vas? Ake riesenia ste dostali, ako vam pomohli? (aj ked viem, ze tam sa symptomy nedaju odstranit iba zmiernit). Naozaj som precitala clanky, pozerala videa, hladala vsetko mozne. Snazim sa jest zdrvao, vela bielkovin, cvicim aj ked iba jogu ale chodim na prechadzky, davam si vitaminy, co som nasla,ze pomahaju, no aj tak chvilu bolo lepsie a teraz posledny mesiac ukrutne bolesti,nulova energia, extremne chute na sladke,nevolnost. Ocenim kazdu skusenost/radu/priebeh alebo hocico vas zienok, ktore toto poznate, dakujem

taktotedanie
7. feb 2025

Diabetolog vam dal relevantnu odpoved tam vlastne okrem ogtt nevie nic viac pokial vam to este aj negativne vyjde na cukrovku tak v podstate u nich liecba skoncila, jedine ze by ste nemohli otehotniet ci isli cestou ivf
Riesit by vas mal gynekolog
Extremne mne pomohlo schudnut cez 20kg ( nemam pcos len inzulinovu rezistenciu) , zeny chodia aj na psychoterapiu
Ak mate problem schudnut tam vie diabetolog ci obezitolog este pomoct jednym liekom

jakubrianka
7. feb 2025

Ahoj, ja som držala prerušovaný pôst a brala som inozitol. Upraví sa tým načas rezistencia a zvýši sa možnosť otehotnieť. Cyklus som ale mala vždy pravidelný. Odporúčam zahraničné stránky. Len veľmi záleží od celkového zdravotného stavu či si prerušovaný pôst môžeš dovoliť.

jakubrianka
7. feb 2025

Tento: