IVF a inzulínová rezistencia

amelia0511
8. máj 2025

Ahojte rada by som si s niekým popísala ,kto si prešiel IVF procesom s inzulínovou rezistenciu ,pretože IVF sme začali riešiť kvôli mužovi ,keďže má diagnózu OAT ,ale zistili aj u mňa IR s hodnotou 5,2...trochu som schudla(5-6kg) ,lieky som nebrala a teda sme išli do IVF ,čo nedopadlo najlepšie ,lebo mi odobrali len 6vajicok aj z toho 3 boli nezrelé..zatiaľ neviem ,či vôbec bude nejaké embryo ,ale nevedela som že Inzulinova rezistencia môžu spôsobiť to,že slabí zareagujem.na stimuláciu. V CAR centre to vôbec neriešili..tak budem rada ,keď sa podelíte o skúsenosti.Dakujem

simca115
8. máj 2025

@amelia0511 Nemám skúsenosť ale povedala si im o svojej diagnóze ? Či lekár sa také veci nepýtal ? pamätám si že mňa sa o všetkých chorobách aj alergiach pýtal lekár skrz lieky ..

tinka181
10. máj 2025

@amelia0511 mne tiez zistili inzulinovu rezistenciu a hned mi nasadili metformin. Ten uzivam dlhodobo.

jednorozec007
12. máj 2025

@amelia0511 myslím si, že to hlúposť, musí tam byt aj iný faktor.Ja mam IR, absolvovali sme IVF a mala som 12 vajíčok, z toho použiteľných vyšlo 7 embryí a mam 40 rokov.

terinka24
14. máj 2025

@amelia0511 predtym nez mi zistili IR som bola na odbere a vajicok kde odobrali 8 z toho len 5 bolo vhodnych na oplodnenie a iba 3 sa dobre oplodnili. Mala som 2x KET ale skončili potratom v 6 a v 8. tt . Až teraz ma poslali na endokrinologiu a diabetologiu kde mi potvrdili IR samozrejme ak PCOS a nasadili liečbu. Na odporúčanie doktorky v centre čakame s poslednym pokusom kym sa da telo trosku dokopy pomocou liekov. Samizrejme mi ootvrdili ze s touto diagnozou by bez liecby doslo zrejme znova k potratu ze je tam niekolkonasobne vyssia pravdepodobnost. Verim ze raz sa to podari a ze sme na dobrej ceste.

kathusiq11
14. máj 2025

@tinka181 a máte aj nejakú diétu?? Alebo papate vsetko

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre