Starostlivosť po sekcii

29. nov 2023

Ahojte baby, ako ste sa starali o seba a jazvu po sekcii? Zaujíma ma, čo a po koľkých dňoch od rezu ste používali na vnútorné hojenie rán (nejaké čaje, bylinky, náparky, atď) a tiež na vonkajšie hojenie rany (spreje, obklady, mastičky, atď).
Idem prvýkrát na sekciu a nie som s tým plne stotožnená, neviem čo má čaká. Poraďte ako sa presvedčiť, že je to správne a takto to má byť.

abbies
29. nov 2023

nič špeciálne som nerobila, iba som si ju 2x denne natierala imunoglukán krémom. Jazvu takmer vôbec nevidno a to mám sklon ku keloidným jazvám

zenulkaaa
29. nov 2023

Nic, vobec nic som nepouzivala. Iba umyvat a jemne osusit. Rana sa mi krasne zahojila, absolutne nikdy som s nou nemala problemy.

louise
29. nov 2023

Mám za sebou 2 sekcie a oba razy bez problémov. Nič špeciálne som nerobila, len ranu natierala zo začiatku krémom podporujúcim lepšie hojenie rán. jazva vyzerá po rokoch len ako jemný svetlý pásik.

cookie29
29. nov 2023

Zalezi ci zosiju nitou alebo zosivackou. Ale teda ked som sla domov, tak som davala Cicatridinu sprej. A potom pravidelne masirovala, aby neboli zrasty. A vnutorne hojenie - nuz tomu osobne moc neverim, takze nic.

A co sa tyka presvedcenia, nepomoze bohuzial, ja osobne som s tym zmierena nebola, a nejde len o sekciu, ale celkovo a nevyhla som sa, urgentna sekcia.

1radula1
29. nov 2023

Mne veľmi pomohol Alfasilver, sprej na rany. Celkové hojenie to o dosť urýchlilo, za čo som bola teda vďačná 🙏

yanni
29. nov 2023

Nic. Mam dve sekcie, nesite. Len svorky. Tie vypadli same. Nic som nikdy nepila, ani nemastila. U nas sa ani neodporuca. V nemocke, ze ln normalne sprchovat a odlepili mi to uz ked som isla o dva dni domov. Potom len prekryt zlahka gazou aby nohavicky nedrazdili. A nemam tam takmer nic (mladsia bude mat 5 rokov). Zahojilo sa to vsetko samo bez pomoci. Ale kazdy organizmus je iny. Musis to len sledovat ale zbytocne na to nic nepatlaj.

rivini
29. nov 2023

Nic…najlepsie je ju len vetrat a umyvat cistou vodou. Drzim palce!

nikpa
29. nov 2023

Nepoužívala som absolútne nič ani po jednej sekcii a jazvu má peknú, tenkú a bledú. Jediné, že som si ju hneď ako mi ju odlepili normálne umývala v sprche dezinfekčným mydlom, nič viac. A pekne sa vždy sama zahojila.

mimi3008
29. nov 2023

@zenulkaaa Napodobne
@autorka k druhej casti tvojho prispevku
Poraďte ako sa presvedčiť, že je to správne a takto to má byť.
Skus uviest, aky je dovod sekcie?

majlo1234
29. nov 2023

Autorka, sto krat lepsia je planovana sekcia ako urgentna(alebo akakolvek urgentna operacia). Vsetko bude v poriadku. Na ranu som si striekal cicatridinu, zahojila sa bez problemov a rychlo, akurat mam hnusnu jazvu, co uz

beata_k
29. nov 2023

Nic. Mam 2 SC. Najlepsie je to nicim nepatlat. Cista voda a jemne poutierat.
Na SC nie je nic zle. Uz by sa mala prestat demonizovat. Si matka ako kazda a svoje dieta budes lubit nech pride na svet akymkolvek otvorom. Otvor je nepodstatny.