Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

Mam autoimunitné ochorenie štítnej žlazy,chýba mi neviem koľký chromozom a to znamená,že moje telo si vytvára protilátky voči štítnej žlaze.Takže mám v tele moooc protilátok a nemôžeme preto otehotnieť.Chodíme do gyn-fivu,ale zatiaľ sú všetky testy ok.Ak niekto niečo o tom vie bližšie prosím o radu.
tinara23
11. jan 2011
@jerrymona tak to je super, dufam, že aj nám sa tak rýchlo zadarí, dúfam, že to je ten jediný problém. Ale všetky výsledky z CAR máme dobré, okrem tohto 🙂 ďakujem za odpoveď.
jerrymona
11. jan 2011
@tinara23 velmi vam to prajem. 🙂 my sme mali zas aj zly spg, takze neviem ako to, ze nas postihlo az taketo stastie, ale som bohu za to velmi vdacna. x-)
misam
11. jan 2011
Ahojky, jsem v podobné situaci jako asi všechny tady. 😞 Po svatbě jsme se těšili na miminko, ale bohužel mi zjistili zvýšenou funkci ŠŽ. Takže nám bylo zakázáno těhotnět (to bylo v září 2010). Měla jsem taky vysoké protilátky - ale pro změnu TRAK (projevovalo se to bolestí očí). Na snížení mi moje endo nasadila Prednison(na ŠŽ beru Propycil). Po 2 měsících braní Prednisonu se protilátky snížily na normu. Jestli se dají tímto lékem snížit všechny druhy protilátek ovšem netuším. V únoru jdu na kontolu, tak uvidím jak dopadnu. Přeju hodně úspěchu všem snažilkám 🙂 a zdravím všechny maminy 🙂 .
tinara23
11. jan 2011
@jerrymona pozrela som album malá Caroline je nádherná 🙂 nech Vám robí iba radosť 🙂
marikac
11. jan 2011
@svoba ja som v den,ked mi zistili missed abort mala TSH 5,522 ]-( ]-(
jerrymona
11. jan 2011
@tinara23 dakujem. x-) a uz vyzera takto.
jerrymona
11. jan 2011
svoba
11. jan 2011
já ted četla, že je nutný testovat opakovaně. prý ty hodnoty lítaj. kolísaj. štve mě, že jsem po potratu, snažili jsme se přes rok a nikoho to nezajímá. doktoři na mě kašlou.
jerrymona
11. jan 2011
@marikac to mi je velmi luto... :-| hlavne preto sa stitka v tehotenstve musi tak casto sledovat. :-S a to zial niektori doktori nerobia...
svoba
11. jan 2011
@jerrymona - nádherná slečna! 🙂
lucinocka
11. jan 2011
ahojte baby, ma tu niekto autoimunitne ochorenie stitnej?
marikac
11. jan 2011
@jerrymona si zlata,dakujem, aj mne je to luto. Skoda, ze pred tehotenstvom sa taketo vysetrenia nerobia.
tinara23
11. jan 2011
@lucinocka ja sa hlásim 🙂
tinara23
11. jan 2011
@jerrymona joj krásna babuľka 🙂
tinara23
11. jan 2011
@svoba presne tak hodnoty lietaju ja som mala TSH 3.12. - 5,53 a 29.12. - 3,38
estrellita
11. jan 2011
@jerrymona ja mam ty protilatky hooodne vysoke, a hypo budu mit uz porad, u me asi neni moc sance, aby se protilatky napravily, protoze ty cisla jsou fakt echt :-p ja si musim nechat na konci ledna odebrat krev na KO a pak jeste poupravi davku a jinak na KO az v cervnu 🙂
lucinocka
11. jan 2011
@tinara23 a ako sa to lieci? lebo ja som doteraz mala taku onicom endokrinologicku, stale mam zvysene protilatky proti stitnej ale hormony mam nastavene dobre..uz cez 10 rokov beriem euthyrox..
Pokusavame sa o baby 5ty mesiac a nic, tak mam strach ci nebrani stitna tomu..
Teraz mi prvykrat meska ms 4 dni, po ovulacii som 13 den..test negativny.. tak tiez zacinam pochybovat ci stitna nerobi sarapatu..
tinara23
11. jan 2011
a aké máš hodnoty TSH a protilátok ? ako tu baby písali, tak je dobre keď klesne TSH pod 2.
estrellita
11. jan 2011
@jerrymona ta uz je velka 🙂 tady je nas maly 🙂
lucinocka
11. jan 2011
@tinara23
TSH3 3,314 ( 0.55-4.7😎
FT3 4.93 ( 3.50-6.50)
FT4 17.99 (11.6-22.7)
anti TPO 460,8 ( hranica pod 60)
tinara23
11. jan 2011
@lucinocka tie protilátky máš vysoké, tak skús ísť za endo, nech ti zvýši dávku, aby si klesla s TSH. Moje TSH je 3,38 a beriem euthyrox25. ale len prvý mesiac, tak neviem ako zareagujem, až v marci idem na kontrolu.
lucinocka
11. jan 2011
@tinara23 ja mam euthyrox 100, urcite bude treba zmenit davku , lebo od juna zijem natrvalo pri mori a mam vacsi prisun jodu..no nic, budem musiet tam zajst 😕
jerrymona
11. jan 2011
@svoba @tinara23 vdaka. 🙂
@lucinocka ja mam autoimunitne ochorenie. a je jasne, ze ked nemas stitku v poriadku, tak moze branit, ze nemozes otehotniet. :-S
@estrellita ved aj ja uz to mam dozivotne :-S , ale co uz...
a tvoj maly je tak zlaty...kolko uz vazi a meria?
lucinocka
11. jan 2011
@tinara23
@jerrymona a cisto teoreticky keby som bola tehotna uz, moze to nejak naskodit plodu? vysoke protilatky?
jerrymona
11. jan 2011
@lucinocka vysoke protilatky som mala aj ja, takze asi nie, ale tsh by malo byt priblizne 2-2,5. tam by to mohlo dopadnut blbo. :-S
estrellita
11. jan 2011
@jerrymona zitra jdeme na 3.mes. kontrolu, tak pak napisu, jake miry ma 🙂 ale kdyz jsme ho vazili vcera doma na nasi vaze (s nama a bez nas), tak mel cca 5,5 kg (porodni vaha 3,7 kg) 🙂 a co mala?


@lucinocka nn, protilatky ne, ale musi se sledovat tsh a ft4 a ty, kdyz nejsou v poradku kvuli protilatkam, tak se zvysuje/snizuje davkovani leku
jerrymona
11. jan 2011
@estrellita ok tak daj vediet. carolinka ma 5730g a 60,5cm. posledny krat bola vazena pred tromi tyzdnami a pribrala odvtedy iba 410 g. :-S
katie_25
12. jan 2011
@jerrymona ta je rozkošná x-)
@estrellita a kulíšek taky x-) x-) x-) pěkně vám děti rostou x-) x-)
mojo23
12. jan 2011
@lucinocka a od kedy berieš 100 euthyrox?lebo ja striedam obden 100 a 75 už rok ale moje hodnoty sa pekne upravili TSH som mala teraz 0,7 😉 euthyrox už beriem 5 rokov....my sa tiež snažíme už piaty mesiac a zatiaľ nič 😢
lucinocka
12. jan 2011
@mojo23 uff uz dlho, min. 2 roky..mozno aj viac..zacinala som na 25 a stale mi dvihala..uz skoro 10 rokov beriem tabletky