• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Štítna žľaza a otehotnenie. Viete niečo bližšie?

8. septembra 2016 
@evelin325 Ahoj, my se nesnazime, cekalo se az se podari leky vyrov,at hladinu hormonu, ted se konecne zadarilo, ale pro tehu je treba zmenit prasky, ty co beru by milminku skodily, takze zas nanovo musime vyladit davkovani a pak se muzem zacit snazit.
12. okt 2012 o 10:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sariss aha ja som si myslela, že sa ti nedarí otehotnieť
12. okt 2012 o 12:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Kojila jste už některá s thyrzolem?
12. okt 2012 o 12:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte dnes mi zistili vysoku hladinu aTG hormonu, resp. nasla som si to vo vysledkoch z krvi. k dr idem az v piatok tak som sa vas chcela spytat ci neviete co tento hormon (zvyseny) sposobuje. lebo mame problemy s otehu. dakujem.
17. okt 2012 o 11:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte kocky, gynekolog mi bral krv a vysledky su taketo: S-anti TPO 9,01 (0,0-1,00) toto vobec neviem co znamena a druhe S-Prolaktin 36,37 (2,80-29,20) toto viem, uz som to nastudovala. Poslal ma na endokrinologiu, ale mna by zaujimalo co to znamena. Dufam ze sa tu najde dobra dusicka, ktora mi poradi :slight_smile: Myslim si ze to nemam velmi zvysene, aky je vas nazor? Vdaka za akukolvek info :slight_smile:
18. okt 2012 o 10:30  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sariss ahoj, ja mám basedowovu chorobu. Momentálne však ustúpila kôli tehotenstvu sa mi stav zlepšil. Snažili sme sa o dieťa 2 roky.
19. okt 2012 o 07:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@nevestienka Ahoj, ses prvni kdo se mi ozval se stejnou diagnozou. Gratuluju k tehu, uz to mas za par ;)
Muzu se zeptat jak "zavaznou" jsi mela formu a jak jsi vubec prisla na to ze tuto nemoc mas? Bralas nejake leky?

Me endokrinolog take rekl ze tehotenstvi nemoc s nejvetsi pravdepodobnosti zastavi, ale po porodu pry zs s nejvetsi pravdepodobnosti propukne. Takze nevim jak je to pak s kojenim.
Coze - 2 roky snazeni? A nemeli jste jeste jine komplikace nez Basedow? Tak to abysme to druhe ditko zacali intenzivne vyrabet! :slight_smile:
19. okt 2012 o 10:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sariss ahoj, no veru dva roky nám trvalo, kým sme sa dopracovali k bábätku. Ja som už myslela, že hádam je i v mužovi niečo, ale nakoniec sa podarilo i bez toho aby sa podrobil testom.
O grave-basedowovej chorobe som sa dozvedela čírou náhodou. Bolela ma uzlina na prevej strane krku pod čelustnou kosťou dlhší čas, tak cca. a ušný, krčný lekár nevedel zistiť príčinu, lebo nevidel nič, čo by nasvedčovalo niečo. Tak ma poslal na ultrazvuk do nemocnice. Doktorka, čo mi ho robila vravela, že mám zväčšnú uzlinu v krku, a že mám i nález na štítnej žlaze. Pýtala sa ma, či sa na ňu liečim. Ja samozrejme, že som sa neliečila, lebo som to ani nevedela, ani netušila, že by som mohla mať takýto problém. Vravela mi, že by som sa mala objednať k endokrinologovi. No a tak som sa k tomu dostala, urobili mi krvné testy a zistili, že mám zvýšené hodnoty, zväčšenú štítnu žľazu, uzlík na nej. Príznaky som mala únavu, zvýšené potenie, triasli sa mi ruky, a trochu zväčšené oči. Liečim sa na ňu tak 2 roky, brala som lieky na úpravu hormónov najprv Thyrozol a potom Propycil. Teraz však počas tehotenstva choroba ustúpila, ale po šestonedelí idem opäť na krv a kontrolu. Budem sa musieť na to opýtať po šestonedelí keď pôjdem na kontrolu k endokrinologičke a gynekologovi ako to je s braním liekov. Lebo aj ja by som rada kojila.
a ty sa snažíš otehotnieť, alebo už si tehuľka?
19. okt 2012 o 12:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@nevestienka me se gravesova choroba kbjevila po prvnim tehotenstvi. naateati mam velmi lehkeou formu. ziju v zahranici takze leky tu maji jiny nazev. ja byla strasne unavena a teochu zvysene poceni,ja se normalne vubec nepotim jen pri sportu nebo kdyz je 30 st a s timhle jsem.citila zmenu.
my bysme chteli druhe miminko ale kvuli tehle me nemoci jsme nemohli,endokrinolog trval na tom ze nejdriv se musi srovnat hormonalni hladina. uvidime jak to vsechno pujde.
19. okt 2012 o 21:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@nevestienka omlouvam.se za preklepy pisu z tel
20. okt 2012 o 06:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@sariss endokrinologicka mi tiež neodporúčala otehotnieť, a ani to nejak nešlo za tu dobu, čo som mala hodnoty zlé. ale nakoniec to prišlo a po úprave liekov a hormonálnych hladín som sa cítila dobre. držím vám palce, nech sa čoskoro tie hodnoty upravia a môžte sa teším z dalsieho bábätka :slight_smile:))
20. okt 2012 o 12:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte kocky, to vazne sa tu nenajde nikto, kto by mi poradil????????? Gynekolog mi bral krv a vysledky su taketo: S-anti TPO 9,01 (0,0-1,00) toto vobec neviem co znamena a druhe S-Prolaktin 36,37 (2,80-29,20) toto viem, uz som to nastudovala. Poslal ma na endokrinologiu, ale mna by zaujimalo co to znamena. Dufam ze sa tu najde dobra dusicka, ktora mi poradi. Myslim si ze to nemam velmi zvysene, aky je vas nazor? Vdaka za akukolvek info.
22. okt 2012 o 12:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@dadax84 bral ti aj TSH a T3, T4?
22. okt 2012 o 13:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@riana12 Ano bral, S-TSH: 3,37 mIU/l (0,35-5,10) to je asi v norme, S-T4 voľný: 17,31 pmol/l (10,50-22,70) to je tiez v norme, aspon si myslim. No a T3 o nom nemam nic pisane. Aky je tvoj nazor?
22. okt 2012 o 13:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@dadax84 no tie TPO a prolaktin mas zvysene... nemam ani s jednym osobne skusenosti, ale co sa prolaktinu tyka, na to su lieky, do niekolkych tyzdnov by ti mal prolaktin klesnut... endokrinolog si ta este vysetri detailnejsie, urcite ti povie aj ohladpom TPO... kedy ides na endo?
22. okt 2012 o 13:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@riana12 Chystam sa na endo, ale od stredy sa tam neviem dovolat, a na blink tam nechcem ist
22. okt 2012 o 13:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@dadax84 hm, tak potom jedine intenzivne skusat telefony... :unamused:
22. okt 2012 o 13:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@riana12 nic ine mi neostava :wink:
22. okt 2012 o 14:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
To ani nie. Povedal mi to gynekológ. Tak tiež všetky ovulačné testy boli negatívne. Ja už fakt neviem čo mám robiť. Existuje niečo, čo by dokázalo spustiť ovuláciu. Doktorka mi povedala, že ona už nemôže urobiť viac, ako nasadiť clostylbegyt, ale ten nezabral. Tak čo mám robiť?
3. nov 2012 o 21:44  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@mirinka83 ahoj skus navstivit nejake reprodukcne centrum a uvidis ci by ti vedeli tam poradit :wink:
8. nov 2012 o 17:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, nemam moc casu citat vsetkych takmer 400 stran :unamused: ale chcela by som sa spytat na taku vec...na endokrinologickej ambulancii som sledovana, posledne vysledky boli v norme, s tym ze ide o overenu EUTYREOZU a liecbu nevyzaduje...kontrola plati pri potvrdenej gravidite...mate s tym niektora skusenosti zeby tato diagnoza sposobovala problemy otehotniet? s manzelom sme si povedali ze tehotenstvo nechame na nahodu a takto fungujeme uz asi 10 mesiacov...obcas sa zacinam zamyslat nad tym ci s tym nebudeme mat nejaky problem nahodou :frowning2: , preto sledujem aj tuto oblast....budem vdacna za vsetky rady :slight_smile:
14. nov 2012 o 12:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@ja1985 tak dokud nesjou hormony ŠŽ v normě, tak mi můj endokrinolog také nedoporučil otěhotnět s tím, že od poslední kontroly jsem objednaná až za 6 měsíců, v případě potvrzeného těhotenství se mám ihned hlásit....takže bych řekla, že asi OK :slight_smile:
14. nov 2012 o 12:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
No, ja práve čakám na výsledky ohľadom hodnôt hormónov. Takže som na to veľmi zvedavá, čo sa dozviem. Lekárka mi vravela, že podľa toho sa bude ďalej postupovať. Ak budú v norme, mám ísť na reprodukčnú kliniku a vraj mi tam pichnú injekciu na ovuláciu (údajne sa pichá ženám, kt. chcú odobrať vajíčka na umelé oplodnenie). Potom by to už malo ísť aj prirodzenou cestou. Tak neviem. Viete mi povedať, či sa za tú injekciu platí?
17. nov 2012 o 19:43  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte, viete mi niektora poradit?

som tehotna

na prvom screeningu mi nasli zvysene protilatky:
S-TSH: 3,5mIU/6
S-fT4: 14,17 pmol/l
S-aTPO: 79,95 kIU/L

teraz po 3 mesiacoch som bola na kontrole a vysledky su
S-TSH: 2,55mIU/6 - kleslo
S-fT4: 16,8 pmol/l - narastlo
protilatky neboli vysetrene.

chcem sa opytat, tie hodnyto hormonov v krvi kolisu?
resp. to ze mi jeden hormon klesol a druhy naratsol je dobre, alebo zle?

nemozem s aopytat doktorky, lebo an vysledky som iba volala sestricke.
Ked pojdem za 2 mes. na kontrolu, urcite sa jej opytam, len ak mi niekto viete povedat, tak by to bolo fajn.

dakujem
suuzi
21. nov 2012 o 14:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@suuzi ked si tehotná, objednaj sa skor... tsh je hormon hypofýzy, ktorý riadi produkciu hormonov stitnej zlazy, t3 a t4
neviem referencne hodnoty hormonov.. ale funguje to tak, ze ked mas viac tsh ten akoby "chce"od stitenj zlazy, nech tvori viac t4... idem kuknut tie hodnoty, niekde to mam
a protilátky nemuseli kontrolovat, ked uz su raz dokazane
2 mesiace je podla mna dlho cakat na vysetrenie v tehotenstve
nemás moznost ist k inemu endokrinologovi, ak ta odmietnu skor preobjednat?a neboj sa, nestresuj..idem kuk tie hodnoty,mozno je to malicko zvysene a preto ta kontrola az tak neskoro
21. nov 2012 o 14:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@matax dakujem.

prve vysledky mam z prveho screeningu v provom trimestri (jul 2012), hned som bola na endokrinologii, urobili mi vysetrenie, stitna zlaza bola OK.
Teraz som bola 11/2012 na kontrole, s vysledkom ako som pisala vyssie.
Doktorka mi do telefonu povedala, ze vysledok je OK, ze nadalej sledujeme. hormony mam v norme.
Dalsi termin (kde sa bude kontrolovat zasa stitna zlaza a krv) mam v januari (mesiac pred porodom) a potom 3 mesiace po porode.

takze teraz som v sledovani, vsetko je OK...
len tie vysledky krvi som zistovala az telefonicky a nemala som zatial prilezitost sa na tie vysledky popytat doktorky.
Ale viem, ze aj pomer hodnot tych hormonov je dolezity

preto som to hodila sem do fora, ci niektora neviete, ze ci je to dobre/zle, ak jedna hodnota narastie, druha klesne...alebo ci sa tie hodnoty menia napriklad pocas dna...

druha otazka - ked mam tie protilatky, neni sacna, ze by po tehotenstrve ich moje telo prestalo vytvarat?
suuzi


este som zabudla napisat, ze hodnoty hormonov mam v norme, len som sledovana koli tym protilatkam.
21. nov 2012 o 15:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to (1)
tsh 0,35-5,10
t4 10,50-22,7
t3 3,30-6,50
náhlim sa,
A labaky sa mozu v nastaveni hodnot lisit,vtieto hodnoty su z nedu lubochna

som napisala a teraz dopisujem, nevsimla som si, ze pises...potom kuknemeste
21. nov 2012 o 15:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
@suuzi tie hormony kolisu, mas ich v norme, tak sa netrap :slight_smile:
tsh posobi na stitnu zlazu a ta upravuje produkciu t3 a t4...
oba sledovane hormony mas v norme (tsh aj t4)
o protilatkach neviem
hlavne sa netrap, mas to naozaj v norme a sledovana si teda dostatocne :slight_smile: drzim palce
21. nov 2012 o 23:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, chcela by som sa opytat, ci niekto nema skusenost s thyrozolom v tehotenstve.
som tehotna, doteraz som brala propycyl, ale vcera na poslednej kontrole mi doktor zmenil lieky na thyrozol, vraj sa to v druhom trimestri ma zmenit.ked ste brali thyrozol, dopadlo tehu ok? bolo babo v poriadku.dakujem velmi pekne za odpoved
29. nov 2012 o 21:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj chtela jsem se zeptat mam taky hypothyreozu (THS-7,230) nedari se mi otehotnet již dlouho az ted jsem to bohuzel zjistila, ale chci se zeptat za jak dlouho vam klesla hodnota THS pri brani leku Euthyrox 50 ???( beru pul tablety denne). Zda to trva dloho děkuji.
5. dec 2012 o 11:51  •  snaží sa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
Tvoj príspevok