icon

Štítna žľaza - Hashimoto a otehotnenie

zulaj
10. jan 2018

Sú tu mamičky, ktoré majú problém otehotnieť s touto diagnózou? Partner je v poriadku, ja beriem Euthyrox 137 a nedarí sa. Aká bola vaša liečba? Postup? Podarilo sa otehotnieť?
Ďakujem pekne za každú informáciu

janinuska
•
10. jan 2018

Mne sa nepodarilo otehotniet s touto diagnózou 10 rokov, ale teda druhy krat, jedno dieta mam, zistili mi to 4 mesiace po porode. Ale teda mam aj ine problemy. Mam euthyrox 50.

zulaj
autor
•
10. jan 2018

@janinuska tie iné problémy súvisia aj so štítnou? Ja mám už druhého partnera a je to cez 12 rokov čo nič. Len ma zaráža, že lekári nič nerobia. Čas beží, možnosť mať dieťa mi čoskoro skončí. Preto sa pýtam, na možnosti.

lydia15
•
10. jan 2018

Ja som brala pred otehotnenim Lthyrox 100, otehotnela som bez problemov.bola som pravidelne sledovana u endokrinologa,hned ako som otehotnela mi zvysil davku a kazde dva mesiace som chodila na krv.

laura1989
•
10. jan 2018

@zulaj ja mám hashimoto a snažíme sa už 4 roky 👍

sasanja
•
10. jan 2018

Vyskusaj niekolko tyzdnov, ale nie viac ako 3-4 mesiace Selen tabletky ( Natriumselenit 200-300 mikrogramov denne). Mali by byt volno
predajne (aspon tu v DE). Znizuju aktivitu autoimunitneho zapalu a zopar zenam to napomohlo k pocatiu. Drzim palce!

alicka850
•
10. jan 2018

@zulaj ak mas dostatocnu hladinu hormonov a beries substituciu, teda euthyrox v dostatocnej davke, co ti kontroluje endokrinolog, tak na otehotnenie to nema vplyv. A co maju lekari akoze robit? Je to autoimunitne neliecitelne ochorenie, jedina liecba je substitucna. Moja sestra s tym otehotnela bez problemov. Treba sa dat kompletne vysetrit hormonalne, ci nemas aj iny problem, autoimunitne choroby sa niekedy aj kombinuju viacere naraz.

evaachesa
•
10. jan 2018

@zulaj ahoj..riesis to v nejakom centre asistovanej reprodukcie? Po 12 rokoch snazenia jednoznacne ivf. Mas vysetreny hormonalny profil? Priechodnost vajickovodov? A co partnerov spermiogram? Ak mas nastavenu liecbu stitnej zlazy tak by to vplyv nemalo mat .. na to som sa pytala endokrinologicky.

sosovica
•
10. jan 2018

Beriem eurhyrox 132mg a mam 2deti otehotnela som uplne v pohode bola som viac sledova a v tehotenstve.Treba vyšetrenie aj ine a nie len to zvalovat na štitku ;).Veľa šťastia

zulaj
autor
•
11. jan 2018

@evaachesa všetko mám vyšetrené, aj keď je nastavená liečba, u Hashimoto to je niekedy nepodstatné. Stále sa tvoria protilátky , aj preto mám bezlepkovú diétu, na stravu si dávam pozor, používam progesterónovy krém aj selén. Ivf je nereálne.

@sosovica nie je to len sťažovanie, inak by som tu nepísla. Sú lekári, ktorí môžu mať iný postup pri riešení tohoto problému pri Hashimoto. Možno tu má niekto tú skúsenosť , tak prečo sa na to neopýtať. Niekedy sa nájde lekár s iným postupom liečby.

sosovica
•
11. jan 2018

@zulaj nehovorim ze sa stazujes to nie ;)...myslela s to dobre.....tteba sa dat vysetrit dalej skusit ci nieco nebráni babatku 🙂

zulaj
autor
•
11. jan 2018

@sosovica ani ja som to nemyslela v zlom, len za tie roky som už asi väčšinu bežných vyšetrení absolvovala. Tak hľadám aj iné riešenie, či náhodou nie je.

deginko
•
11. jan 2018

Ja som brala eth 75,ked som chcela itehotniet zvysila mi na 100..a do 3mesiacov som otehotnela

janinuska
•
11. jan 2018

No ja mam jeden vajičkovd nepriechodny a v reprodukčnej imunologii mi niečo našli. Prečo je u teba ivf nerealne? 12 rokov je vela.Ja som tiež ivf odmietla a maš pravdu, že doktori v tomto velmi nepomahaju.
@zulaj

ninison
•
2. feb 2018

@zulaj ahojky, chcem sa opytat ako dlho drzis bezlepkovu dietu a ci to malo nejaky vplyv na hodnoty a tvoj zdravotny stav?
Ja som otehotnela na 1x, ale hashimoto mi diagnostikovali az po. A druhe zatial neplanujem. Kazdopadne, mam uplne rozhadzany cyklus (4m bez menstruacie), tak neviem ci by to slo. Myslim ze som mala lahkj hypo uz dlhsie ale subklinicku a nediagnostikovanu. Btw.v puberte mi zacali sialene padat vlasy, tak ze sa mi robili na temene plesinky (2cm). Pricina nezistena, ale nepamatam sa ci mi robili testy na SZ.

zulaj
autor
•
3. feb 2018

@ninison ahoj, lepok nejem už cez dva roky. Mala som euthyrox 150 , pomaly sa to zlepšovalo , znížili na 137 ale teraz som bola na kontrole a dali mi euthyrox 125. Bude to aj tým, že šom ešte viac upravila stravu. Keď som jedla všetko a teraz, keď som bez lepku s ďalšou úpravou stravy, stav sa zlepšil. Netrpím únavou , normálne spím, kruhy pod očami už nie sú také strašné, cyklus mám úplne v poriadku. Inak, ja som mala aj progesterónový krém, menštruáciu som mala dlho a citlivé prsníky, Kúpila som si progesterónový krém, po dvoch mesiacoch sa mi to upravilo. Popri tom som pila aj alchemilku. Keď som o hashimoto čítala na zahraničných stránkach, vždy bola súčasťou liečby aj bezlepková diéta, žiadna sója, a sú tam iné potraviny na ktoré pozor, no hlavne na lepok.

aristka
•
3. feb 2018

Ak mas spravne nadstavene hormony ,treba hladat problem inde a nie beznymi vys.,plus sa pozriet na partnera ,kde treba prvy cestu riesit urologom ,ktory mu urobi konpletne vytery ,takze ziadne bezne vys.ale specislistov.

solene
•
3. feb 2018

Ja mám Hashimoto, pred tehu som brala tabletky už 17-ty rok, čiže nebolo to niečo “aktuálne”, na čo sa prišlo nedávno, bola som na 150-tke a otehotnela som do 9 mesiacov odkedy sme sa začali snažiť. Keď sme prišli na to, že som tehu, zvýšili mi dávku a sledujú ma každý mesiac.

ninison
•
3. feb 2018

@zulaj dakujem ti 😊 ja si takisto davam. Uvidim co ukazu testy, ale takisto sa citim lepsie

anit01
•
3. feb 2018

Ja som otehotnela nastastie na prvy sup s touto diagnozou. Brala som tusim 75ku. Planujem druhe teho, tak uvidim... snad sa znovu podari..

pmoricova
•
6. mar 2022

@zulaj ahoj je to uz starsi prispevok ale zaujima ma z hladiska stitnej zlazy. Odporucil ti bezlepkovu dietu endokrimolog?

babushkaem
•
26. júl 2022

@pmoricova mne ju odporučil tiež.

pmoricova
•
27. júl 2022

@babushkaem a zlepsili sa ti protilatky?

babushkaem
•
27. júl 2022

@pmoricova tak zatiaľ iba mesiac, a zlepšili sa mi o 6,3. Tak uvidím no, keď pôjdem na kontrolu po pól roku

lubica2711
•
11. jún 2025
@sasanja

Vyskusaj niekolko tyzdnov, ale nie viac ako 3-4 mesiace Selen tabletky ( Natriumselenit 200-300 mikrogramov denne). Mali by byt volno
predajne (aspon tu v DE). Znizuju aktivitu autoimunitneho zapalu a zopar zenam to napomohlo k pocatiu. Drzim palce!

@sasanja Dobry deň prosím nemáte aj nejaké foto?? Je to obyčajný selén čo kúpim aj na SK?Ďakujem