icon

Otehotnenie po liečbe štítnej žľazy: Skúsenosti a rady

luciust
Dnes o 09:09

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti.
Už jedno dieťatko mám, akurát mal 2 roky. Snažíme sa od januára cca (5 mesiacov to bude) o druhé bábätko. Len teraz v apríli (20.4.) som prestala kojiť prvé dieťa a v apríli mi prišli na zvýšené TSH (hodnota 7,320). Menštruáciu mám od 6. mesiaca po pôrode, či mám odvolávajú neviem posúdiť, súdila som len podľa plodného výtoku a ten bol. Nemerala som bazálnu teplotu ani nerobila ovulačné testy. Bola som u endokrinologičky a nastavila ma na Euthyrox 25. Beriem to už vyše 10 dní (viem, že ešte málo, že to pomaly reaguje). Inak nemám vôbec žiadne ťažkosti a všetko ostatné je v norme.

Moja hlavná otázka je:
Ako dlho Vám trvalo, kým sa Vám po začatí liečby podarilo otehotnieť?

Môj gynekológ mi odporúča nesnažiť sa vôbec, dokým nebudem úplne nastavená a hodnoty TSH nebudú v norme (kvôli riziku neuchytenia sa vajíčka v stene maternice alebo potratom..).
Čo by ste robili vy? A ako ste to mali?

Ďakujem krásne za Vaše odpovede.

wiwi28
Dnes o 09:39

Ja od 13 rokov beriem Euthyrox 77 (momentálne) ale začínala som oveľa vyššie. Máme jedného syna. Otehotnieť mi trvalo rok a pol s tým, že v tom čase sme o jedno bábo prišli (spontánne v 9tt) a o pol roka som otehotnela znovu a už úspešne donosila syna. Celé tehu pozorovaná u endo. a celé tehu bez problémov. Držím palce

anonym_3533cd
Dnes o 09:39

@luciust ze pocuvaj svojho lekara. Kym sa telo plne nasyti tym euthyroxom a liečba zacne fungovat moze trvat cca 3 mesiace (podla mojej doktorky). Tehotenstvo je zavisle na funkcnej stitnej zlaze.... ponahlate sa niekam?

anonym_fe6b03
Dnes o 09:55

Sestre po potrate TSH vyletelo nad 75, asi 3/4 roka trvalo, kym sa jej to napravilo a otehotnela, dovtedy nie. Ty mas take celkom este ok, to by mohlo iat rychlejsie. Drzim palce.

anonym_f1232a
Dnes o 10:47

som mala vyššie tsh a hlavne protilátky , beriem eutyrox 50 mám 3 deti ..bud som teda zázrak alebo vynimka potvrdzujuce pravidlo
štitnej trva tak 3 mesiace kym nabehne na lieky a keby som ja mala čakat na upravu protilatok alebo štitnej tak deti nemám nikdy
na štitnu sa lečim od detstva ... dokonca jedno v 40 spontánte bez snaženia, vitaminov a neviem čoho , neplánovane doslova 😂 s antikoncepciou - črevna chripka narobila paseku 😂😂