Strach z endometriózy
Len nedavno v suvislosti so zacatim sa snazenia o babo mi zrak padol na clanok s touto chorobou a ovalil ma pot. Mam bolestivu menstruaciu prvy den velmi! Napinama a tento mesiac som aj zvracala. Mam aj vykyvy nalad ked som schopna len revat pred ms...ms mi trva cca 6-7 dni (nemam silne v zmysle vela krvy ale sliznicu maternice vylucujem so spinenim aj na 5. Den ms) a tak mam panicky strach ci nemam prave tuto chorobu...priznaky mi dokonale sedia. Pondelok idem na gyndu ale ak mi povedia ze mam tak sa asi zrutim ( viem nieje to zas taka veda a v zivote ma postretlo aj omnoho horsie veci), ten pocit ze nemusim mat len tak lahko alebo vobec babo ma totalne zdepta...
ježišku na križku...dalšia...nemas problém a vyrabas problém...nič ti nezistili ale uz stresuješ lebo si čítala na internete. Ved si uz musela byt niekedy na gynekologii, myslíš ze by ti to uz nezistili? Na prevencii napriklad.....Cele je to psychika...vieš na kolko chorob dokonale sedia tie priznaky? Ani ti to nejdem vymenovavat lebo ta ešte dnes odvezu do Pezinka tomu ver...
Takze počkaj do pondelka na vyšetrenie a potom zakladaj temu a mozme riešiť čo s tvojou (neexistujucou) endometriozou.
Je, konečne niekto, čo má rovnaké príznaky ako ja!😀 Nečítaj net a počkaj na doktora. Ja mám ms od 12 -tich a neskutočne bolestivú ,8 dňovú.
Ale niesom hypochonder a nikdu necitam kvoli tomuto internet!!!! Ale toto ma vystrasilo!! 😑😑😑
@amalka1991 Ako ťa môže vystrašiť jeden článok ak si dospelá? Takéto stavy by som čakala od svojej 12-roč. dcéry. Nič v zlom.
Príznaky, ktoré opisuješ, má pomerne veľa žien. A rovnako môžu znamenať, ako už sardinka336 napísala, množstvo diagnóz a tiež žiadnu 🙂. A možno aj endometriózu, čo by nie.
Namiesto stresovania sa a dohadov, paranoj zájdi ku svojmu gynekológovi a rieš.
@amalka1991 chcem ti povedať, že ťa chápem, ale kým nemáš vyšetrenie za sebou, zatiaľ nepanikár. každopádne, ak čakáš, že ti to gynekológ povie pri bežnom vyšetrení, tak čakáš zbytočne. endometrióza sa zisťuje výlučne laparoskopicky...
Veru netreba robit poplach. Mala som zleho gynekologa ale teraz menim a tam sa poradim o tych mojich ukrutnych bolestiach a vracani...nemyslim ze to je normalne ale snad to nebude hento...
Chcem Ta povzbudit. Mne bola laparoskopicky diagnostikovana endometrioza. A ziadne priznaky nemam. Ani bolestivnu, ani silnu menstruaciu, ani zasadne vykyvy nalad.. Otehotnela som spontanne. Sice po dlhsej dobe snazenia, ale otehotnela. Sice som porodila predcasne, ale to s endometriozou nesuviselo. Momentalne ani netusim, ze tuto chorobu mam. Neviem, co to bude robit casom, ale nejako sa toho nebojim. Su fakt horsie veci. Mozno u kazdeho je inak rozvinuta, takze nechcem zasa hovorit, ze to nemoze byt problem. Len hovorim, ze priznaky nemusia vobec nic znamenat a ak by to aj nahodou endometrioza bola, tak sa naozaj svet nezruti a da sa s tym zit..
Dakujem. Na mna sa toho v zivote uz tolko nalepilo ohladne chorob, ze clovek takto rozmysla...ale nemozem. Dufam, ze to bude len klasicka bolestiva ms. Mam pocit ze mi moj gynekolog nikdy poriadne vysetrenie nerobil...uz sa tesim ked pojdem novemu.

Čokoľvek si na internete prečítaš, príznaky ti budú "dokonale sedieť" 😅
Dostupnosť informácií na internete si vyberá, žiaľ, svoju daň v podobe laickej verejnosti, ktorá má obrovskú tendenciu mnoho vecí zle interpretovať alebo nadobudnúť pociť, že už je odborníkom v danej oblasti len na základe vyhľadávača 🙂. Tzv. google univerzita, však áno? 😉
Internet je dobrý sluha, ale zlý pán.