Strach z nekontrolovaného úniku moču počas menštruácie
Je mi to trápne sem písať ale s ničím takýmto som sa doteraz nestretla s to čo som zažila včera mi vyvoláva nesmiernu strach a úzkosť. Včera som totiž stala v dlhej rade a mala som svoje dni, odrazu som cítila ako sa to spustilo s hrozne som sa bála že preteciem až tak neskutočne že som odišla von z rady a šla som do auta. Doma som nakoniec zistila že to nebolo vôbec také zle a že by som nepretiekla, ale ten pocit... Vzivote predtým som taký pocit nemala je mi to trápne sem písať a zvláštne zároveň. Mala som vtedy pocit že ako som myslela na to že preteciem že absolútne nemám kontrolu nad svalmi tam dole a že všetko som mňa vytečie a ja to nijako nezastavím. Dnes sa mi stalo to isté pritom keď mám už 4den menštruáciu tak sa absolútne ničoho nebojím a stači mi úplne tenká vložka, no zasa som bola medzi ľuďmi a keď som sa postavila odrazu som dostala neuveriteľný strach že čo ak sa tu teraz pomocim. Nechápem to prečo ale proste som mala pocit že tam dole mi všetky svaly ochabl alebo čo a taký ten pocit ako keď už si sadnete na wc a uvoľnite sa a už nič nezadrzujete. Ja neviem ale nahnalo mi to neskutočný strach a teraz sa normálne bojím. Stále na to myslím a čo je najhoršie že keď na to myslím tak mám tam dole znova ten istý pocit.
Lahka pomoc tie 4 dni.natesno aj nohavicky,+ pancuskove a nohavice, nie .sukne alebo saty.. toto mas istotu na 100% Nic sa ti nestane
odveci nazov temy 😅 ze "strach z pomocenia sa" :D .....autorka proste pouzivaj vacsie, hrubsie vlozky ked mas take obavy a vyriesena vec
@anonym_e98793 lenže to nie je tak ja si podľa mňa môžem dať aj plienku kľudne aj tak sa budem báť , asi ste ma nepochopili ja už sa ani tak nebojím pretecenia ako toho že sa pomocim neviem prečo proste ani ako to začalo
Lahka pomoc tie 4 dni.natesno aj nohavicky,+ pancuskove a nohavice, nie .sukne alebo saty.. toto mas istotu na 100% Nic sa ti nestane
@vorkola toto robím a obvykle to funguje ale teraz to už prerástlo do takého strachu že si fakt môžem dať aj tu plienku s nepomôže to stále budem mať ten neskutočný strach že som stratila kontrolu nad sebou
@vorkola toto robím a obvykle to funguje ale teraz to už prerástlo do takého strachu že si fakt môžem dať aj tu plienku s nepomôže to stále budem mať ten neskutočný strach že som stratila kontrolu nad sebou
@anonym_autor Na rizikové dni si kúp inkontinenčné nohavičky. Aj keby sa ti stala nehoda, tak sú dostatočne absorpčné. Myslím, že časom, keď zistíš, že obavy sú zbytočné, zase získaš nad sebou kontrolu. A ak nie, tak nebudeš prvá ani posledná, čo nosí tie inkontinenčné nohavičky. By si sa čudovala, koľko ľudí to má. Nie je to vôbec vidno. Napr. tieto sú z tých menej nápadných:
Prve dni nosim tampom + vlozku nocnu, ked nikam idem. Skus takto mozno budes mat vacsiu istotu. Alebo tampon + menstruacne nohavicky.

odveci nazov temy 😅 ze "strach z pomocenia sa" :D .....autorka proste pouzivaj vacsie, hrubsie vlozky ked mas take obavy a vyriesena vec