Strach zo smrti a úzkosť: Ako s tým bojovať?
Dobrý deň. Chcela by som sa poradiť a možno zistiť či niekto zažil niečo podobné.
Dlhé roky (vlastne odjakživa) som zažívala vždy nejakú formu úzkosti. Jedno obdobie to bolo klasické OCD, inokedy strach z chorôb, inokedy zas niečo úplne iné.
V poslednej dobe sa mi však už 2 krát stala veľmi zvláštna vec a zaujíma ma, či niekto zažil niečo podobné.
Stalo sa mi, že som prežívala úplne obyčajný deň. Naozaj nič zvláštne, žiadny spúšťač (aspoň myslím) a zrazu som dostala strašne hnusný vnútorný pocit, že zomieram. Akoby som mala snáď hneď nasledujúcu minútu zomrieť. Akoby mi malo proste zrazu prestať byť srdce a je hotovo. Už sa mi to stalo druhýkrát a hoci sa o tom tu snažím rozprávať s čo najväčším nadhľadom, extrémne ma to vydesilo. Naozaj strašne hnusný pocit. Až mi teraz druhý krát napadlo či nemôže moje telo cítiť, že sa naozaj niečo deje? Len mne pripadá, že ja už to asi ani neviem rozlíšiť kedy s niečo deje a kedy je to moja úzkosť.
Mám odjakživa taktiež problémy so správnym držaním tela. Že by to mohlo mať aj s tým nejaký súvis?
Neviem a naozaj strašná skúsenosť. Preto ma zaujíma: Má s takýmito pocitmi niekto skúsenosť? Čo si o tom myslíte? Ako z toho von?
zazila si pravdepodobne panicky atak, obrat sa na psychologa, on ta usmerni
Obráťte sa na psychológa , to sú príznaky panickeho ataku zrejme .. on vám už nastaví liečbu a usmerni vás čo máte robiť . Držím palce
@anonym_autor mam to iste, a co je horsie, sla som na genetiku s tym, ze urcite mi nic nie je, ze to su len paranoje a nakoniec mi nasli...:( vies si predstavit co prezivam?
@anonym_autor mam to iste, a co je horsie, sla som na genetiku s tym, ze urcite mi nic nie je, ze to su len paranoje a nakoniec mi nasli...:( vies si predstavit co prezivam?
@anonym_079225 čo našli?
@anonym_079225 čo našli?
@anonym_f56191 predospoziciu na ochorenie
@anonym_f56191 predospoziciu na ochorenie
@anonym_079225 na aké ochorenie?
@anonym_079225 na aké ochorenie?
@anonym_5aa531 rakovina

Psychiater.