icon

Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu

amanda12
27. júl 2013

Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!

ladybug6
27. júl 2013

BABY CIEVKOVANIM MOCU SPOSOBUJU DOKTORI CHRONICKE ZAPALY!!!TIE BAKTERIE SA TAM USADIA A UZ SA ICH NEZBAVITE, viem svoje...a tuto info mam sice od kardiologa ale doktor ako doktor

tatko_bebe
27. júl 2013

@ladybug6 milujem taketo haluze, nevravim ze sa to nestava ale pausalizovanie sa mi nepaci.
K teme co tu je popisane, za prve slecna ma problem s imunitou nenapisala aky.. okrem toho trpi epilepsiou... no potes koste..
Zacal by som tym ze by som prestal brat vs tie ATB (symptomaticke preliecovanie nasledkov ATB je fasa..sliznica na sracky, traviaci system tiez...) a siel na to babskym rozumom. Cize robit si kupele a pit vhodne caje..
A este niektorim zenam pomaha uzivanie bifidobakterii vnutorne+ kys mliecna na sliznicu tam dole (Rosalgin atd ste neskusali?)
Dal by som vysetrit Tvojho partnera este raz neverim ze nemoze byt iniciatorom on.. aj ked ma dobre vysledky. Staci ze ma v mocovej rure bakterie kt. Tebe potom zlikviduju sliznicu ale jemu primarne vdaka dlzke muzskej rury nic nesposobuju. Casto su to prave partneri kt. opakovane zeny infikuju a su chronicky bacilonasici aj ked nemaju subj. ziadne problemy 😀

evickapooh
27. júl 2013

presne poznam o com pises-len s malym rozdielom ja som mala vzdy iny bacil v moci-klebsiellu,e.coli,preoteus,uraeplazmu atd/mala som znizenu imunitu a vsetko som chytila....so sexom tiez sme podobne bez sexu som mala cystitidy skoro kazdy mesiac ale po sexe pravidelne,hoci sme dodrzali hygienu pred aj po sexe sprcha...aj on aj ja.......uro vaxom ti nepomoze len ked si uz ako tak v poriadku...ak nie tak aj od toho mozes mat problemy s mechurom, uro vaxom je skor ako preventivna nie terapeuticcka liecba. ja osobne by som ti odporucala zajst za nejakym dobrym skusenym imunologom...ak ti nezaberaju atb proti streptokokom tak mas problemy s imuntou...spravna liecba resp. preventivna by bola pre teba autovakcina...ale predtym cielena liecba atb ...podla cittlivosti...nie len tak naslepo...ale pozor liecba autovakcinou trva az 7-8 mesiacov a pocas gravidity je kontrindikovana...ale nemusis sa bat otehotniet....su atb ktore sa daju brat pocas tehu ja som brala 6 krat atb pocas tehu proti zapal. moc. mechur...postupila som cystoskpiu v tretom mesiaci...viem o com pisem...trapim sa s uretrirttidou a cistitidami uz o d 19 -nastich a teraz mam o chvilu 35...daj si vysetrit moc (ked mas tazkosti)ale aj priatelov...podla antibiotikogramu ti nariadi lekar atb.... po dobrati alebo aj skor zacni brat brusinky ale nejake kcvalitne napr. opd swiss a zaroven kvapky z kapucinky....ja som uz brala vsetky mozne atb. a nepomohli mi len chvilu ale brusinky s kapucinkou mi pomohli...mozem len odporucat...a este nieco @ladybug6 ma pravdu...mne robili pocas 15 ich rokov trapenia 2 krat cievkovanie a to uplne stacilo...bolelo to strasne ...3 dni potom strasne stipalo///dakujem...to si neprosim...vsetci urologovia chcu ccievkovanim odobraty tzv, sterilny moc ...a to preco?aby mohli rozoznat ci mam uretritidu alebo cystitidu?alebo aby mohli vylucit kontaminaciu inym baCILOM Z POSVY? to su druhorade problemy...hlavny problem ze ten bacil tam je a je rozmnozeny.......ci v posve ci moc. rure alebo v mechuri...teraz mam vdaka Bohu konecne uz normalneho urologa Ktory netrva na cievkovani...on mi vysvetlil na co je to dobre pre nich....ale ani nie je to dolezite..ked je moc spravne odobraty to znamena -musis sa predtym osprchovat zo spodu...potom s trosku vycikat...a potom tzv stredny prud do sterilnej skumavky ...a moc treba priviezt do 2 hodin do laboratoria...prajem ti skore zlepsenie

amanda12
autor
27. júl 2013

@tesa.3 ďakujem 🙂 a to si v akom pomere rozrábala a koľko krát ???

@epelino no pred 2 rokmi som mala problém s jedným zubom z toho až zapal trojklanného nervu, teraz mi rastú zuby múdrosti už asi 7 rokov a od novmbra sa mi pri jednom robí hnis stále tak chodím čistiť k zubárovi pravidelne, chce mi ho vytrhnúť no odolávam 😝
@aristka nie z mandlí mi ani vzorku nebrali, pýtala som, no doktorka povedala, že to asi bude ložisko tam, že zbytočne brať aj ked chorá nebývam 😒
@35janina o hygiene mi nemusíš ani hovoriť 🤐 ach, až prehnaná, ruky partnera vždy čisté 😉 ja už som také opatrenia a prevenciu zaviedla že sa až rozum pozastavuje nad tým niekedy a nič nepomáha 😒
@andiekens dakujem, zelený jačmeň som skúšala 😒 neúspešne

na všetky tie prípravky som vyhodila neskutočné peniaze už 🙄

briketa
28. júl 2013

@amanda12 ja som prehladavala anglicky pisane stranky a ono sa to vyskytuje u zien dost casto, ze lieky na epilepsiu sposobuju vaginalne kvasinkove a mocovo-bakterialne problemy. Ak som si to dobre vyvodila, ty tie lieky musis brat stale= stale ti to tvori kvasinkovu infekciu :-/ .

vojtekovad
28. júl 2013

@briketa no určite je na tom niečo pravdy, len ide o to, že ja keď nemám pohlavný styk, alebo chodím naobliekaná aj v lete, tak mi nie je nič a lieky beriem stále. Nemám ani mikozu ani zápal. Nič nič. Akonáhle vezmem sukňu, sandálky, alebo po období sexu 😀 je to tam. Mikozu ani tak neriešim. To mám buď gélu, alebo z antibiotik. Inak s tým problém nemám. Skôr tie zápaly a streptokoky 😒

amanda12
autor
28. júl 2013

@tatko_bebe problém s imunitou- zistili mi to len pred 3 mesiacmi mám vraj zníženú imunitu. To je všetko čo mi povedali a beriem lieky na imunitu celkovu + na imunitu močových ciest a aj tak nič nepomáha. Keď mám akútny problém tak mi nič nepomôže. Skúšala som neísť k lekárke a riešiť to čajami a prírodnými antibiotikami no skončila som na pohotovosti s bolesťami čo som sa postaviť nemohla. cca 3 roky som brala preventívne prírodné vecičky ako oregano, grapefruit, antiparazite, barley-zelený jačmeň, aloe vera, cranbery...... proste kým bolo dobre bolo, ked bol problém tak bol. Či už s týmito výrobkami alebo bez. Používam vždy prípravky s kys. mliečnou a sú fajn na mikozu (s ktgorou zasa až tak často nemám problémy, hlavne po antibiotikach alebo géle) skúšala som aj probiotické čipky. Tiež v pohode, ale na zapaly nepomohli. Čo sa týka partnera, opať sa budem opakovať, inak ako ústami to na mňa nemôže preniesť aj keby mal streptokoka aj on (čo nemá lebo mu brali výter z hrdla) lebo pohlavný styk máme stále stále iba s kondomom.

amanda12
autor
28. júl 2013

@evickapooh jááj ďakujem veľmi pekne. Uff tak to si si vytrpela poriadne. A čím ťa preliečili? tými vakcínami? tak antibiotika beriem vždy podľa citlivosti a vždy mi vyjde penicilin na tie koky. Zasa na zápaly vždy niečo iné, amoksiklav, cefuroxim, biseptol.... A počas tehotenstva si brala aké antibiotika? Jááj som rada, že si to všetko zvládla a je ti už fajn. Kapucinku som si kúpila v tabletkovej forme,hneď ako doberiem antibiotika tak idem na to. Chystám sa aj na čaj z petrušky, ten kúpeľ nôh v sode a vrbe, vyskúšam asi aj anionové vložky, prírodné kondomy a gély a neviem. V septembri idem na kontrolu na imunologiu tak budem pýtať tie vakcíny. Len zaujímavé je to, že kontrolné odbery mi vždy vyjdu v poriadku.
@vojtekovad na rovnako presne

vvia
28. júl 2013

mne velmi pomohol wobenzym 3x5 tbl plus imunor som brala. dala mi ich imunologicka pre caste zapaly mocovych ciest. brali mi krv mala som znizenu imunitu a wobwnzym mi poradila dr. rok som vtedy mala pokoj. ja mavam aj oblieckove kamene takze sa to u mna komplikovalo.

vvia
28. júl 2013

@amanda12 pozri co som pisala. to iste u mna po opakovanych zapaloch atb skoro kazdy mesiac mi zistili znizenu imunitu nasadila som wobwnzym ale to najvacsie balenie a pomohlo. bohuzial sa po roku zopakovalo a zase problem, no rok som mala pokoj. ale uz nikdy nie v takej sile. v tehu som mala zapal raz. a od vtedy ani raz.

aristka
28. júl 2013

@amanda12 ak ti nerobila kultiváciu ,tak neviem podľa čoho to tvrdí,ložisko môžeš mať aj v nose alebo hocikde v tele...aj moč ,ak chcem niečo vykultivivať treba zobrať sterilný moč najlepšie cievkovaním,lebo inak je to skreslené...a crp máš aké ,keď si na atb...

nativanativa
28. júl 2013

@amanda12 ja mam to iste , ak chces mozeme IP ...pokecame 😉

amanda12
autor
28. júl 2013

@vvia no ja beriem imunor a urovaxom zasa a nič ☹ jáj super som rada že to už máš za sebou a že je to ok 😉
@aristka no kultivácie z moču mi robia pravidelne 😉 prvý ranný moč, stredný prúd nie však cievkovaním, na urologii mi však nezistili ani toho koka. Vždy mi zisťujú citlivosť na lieky a vždy mi vyjde iba ten penicilin na toho koka. Z hrdla a nosa mi nebrala povedala že určite to tam je. čo je crp? na atb som lebo som bola na pohotovosti kvôli veľkým bolestiam a rezaní ani som sa postaviť nemohla, a z moču mi vyšli bielkoviny a krv tak mi dali atb že asi zapal močového mechúra. Tak som šla za obvodnou ktorá to len zaevidovala a samozrejem mám priniesť kontrolný moč. Ako vždy.

vvia
28. júl 2013

@amanda12 skus ten wobenzym inam mne urovaxom tiez vobec nepomohol

amanda12
autor
28. júl 2013

@vvia no urovaxom beriem už druhý krát a nič. Ešte mi predpísala NOLICIN ale neberiem lebo je tam že na epilepsiu sa nesmie brať. Teraz ma dovolenku tak po dovolenke zbehnem za nou či sa pomýlila či môžem. a skúsim aj ten wobenzym 😉 stačilo ti to 1 veľké balenie? to bolo to 800 tabletové?? a cena cca 90 Eur?? 😲

tesa.3
28. júl 2013

amanda12 urovaxon a aj urinal je len vyhodenie penazi to mi povedal urolog 🙂 ten pomer si uz nepamatam ale urcite tak od oka 🙂 ja neviem napr. pol skatulky na lavorik alebo menej trosku 🙂 naozaj si nepamatam, ale ten vrbovy caj som pila podla navodu na krabicke

aristka
28. júl 2013

@amanda12 crp,sa robí z krvičky a tam sa zistí,či vôbec v sebe bakteriálnu infekciu máš,ak ti robili v špitály a nezistili koka ,absolútne nechápem na základe čoho ti tie atb dáva ,takto odobratý moč nie je sterilný,tam ti môže akurát vyš.tie bielkoviny a krv v moči...určite nerobí správny postup...lieči sa choroba ,ale nie jej príčína....vypýtaj sa na imunológiu,wobenzim môžeš brať v kuse,ale minimálne 3 mes.aby si videla výsledok a po vyliečení moč .ciesť vyšmar atb a choď k imunológovi a menila by som aj obvodnú lekárku.....

aristka
28. júl 2013

@aristka a urinal nie je vyhodenie peňazí ,dá sa brať aj preventívne ,čo by u teba nebolo na škodu a popritom určite dodržiavať pitný režim....

tesa.3
28. júl 2013

@amanda12 a este ma napadlo, ze som brala aj brusnice od firmi swiss su sice drahsie ale aj tie celkom pomohli a potom aj brusnicove kompoty a bylinky co pomahaju su lepsie ako kadejake lieky a to viem podla mojej netery, ktora mala vazne problemy a pomocov repika a podobnych byliniek sa jej stav zlepsil ale ona mala ine problemy

amanda12
autor
28. júl 2013

@tesa.3 a ja som to pochopila tak že si si robila kúpeľ na nohy z toho čaju a sody 😀 a to čaj si pila

@aristka crp mi tuším robili pred 3 rokmi alebo 2 ani neviem ako tak rozprávaš tak sa mi zdá ale vôbec neviem čo mi vyšlo. ATB mi dávajú na základe kultivácie z moču ak vyjdu streptokoky tak penicilin lebo len na neho mi stále vyjde citlivosť a aj ked nevyjdu koky tak že je to zápal tak zasa nejaké na zápal.Na imunologiu ma poslala ako som už spomínala a vyšla mi znížená imunita a beriem aj IMUNOR 2 mesiace a aj počas toho som už 2 x bola chorá. Ten wobenzym skúsim 🙂
@aristka vypijem denne aj cez 3 litre vody, urinal som brala fakt nepomohol

tesa.3
28. júl 2013

@amanda12 asi som to zle napisala mrzi ma to, z tej vody a sody som si robila kupel a caj k tomu pila a ta bylinkarka mi povedala, ze aj prechody zo zimy do jari si mam robievat a aj z jeseni do zimy, lebo vtedy velmi rychlo clovek nachladne a ja samozrejme som vzdy mala chytene mocove cesty a vela krat som ani nevedela od coho ci teda od sexu alebo som prechladla aj napriek vsetkym opatreniam a potom vzdy kolotoc gynekolog, urolog a atb 🙂 nic prijemne ale tato bylinkarka mi pomohla ja na alternativnu liecbu a liecitelov velmi neverim, ale tato ma presvedcila ze je v tom dobra

amanda12
autor
28. júl 2013

@tesa.3 jáj čiže tiež si nevedela či to zo sexu či z prechladnutia hej? a tak pomohlo? super, vyskúšam. Ten čaj si si riadne kupovala v lekárni? A odkiaľ je ta bylinkárka? Ja zasa na také verím, bola som pri 2 liečiteľoch, obaja mi povedali že mám koky a tie ma trápia ale jeden mi na to nevedel dať nič a druhá mi dala že si mám zohnať jedny lieky ale feeest drahé a ja som už toľko investovala do tých liekov že som ich už ani nezhanala nakoniec.

amanda12
autor
28. júl 2013

@nativanativa napísala som ti 😉

martuska75
28. júl 2013

@amanda12 mám podobné problémy ako ty. Už si skúšala asi všeličo ale môžem pridať aj moje tipy 😉 Tiež mi zabrala až kombinácia viacerých vecí 🙂 Dávam si Uroval Biotic - zo začiatku aj dolhodobejšie, ale teraz si ho dávam "po" Ostatné "urinaly a tak" mi nezaberali vôbec. Ked som sa bavila s urologom tak mi potvrdil že veľa báb má s ním dobrú skúsenosť. Samozrejme vycikať pred aj po a čistota maximálna. A tiež to u mňa zhoršujú niektoré polohy a tak možno aj u teba. 😉 Skús posledovať. Držím palec, viem že to je veľmi nepríjemné.

amanda12
autor
28. júl 2013

inak baby, dočítala som sa, že vraj aj vitamín C pomôže, tak asi aj to skúsim :D len neviem čo v akom poradí alebo čím začnem, všetko naraz brať nemôžem 😀 . Vitamin C vraj zabraňuje tvorbe a množeni mikrobov v moči

vvia
28. júl 2013

@amanda12 ano to jedno velke som brala a cena je hrozna ;( no mne pomohol. da sa kupitaj po mensem postupne

amanda12
autor
28. júl 2013

@vvia tak skúsim to celé balenie hned ako si to budem môcť dovoliť ☹

adkokatka
28. júl 2013

Baby moj odskusany recept je praslickovy kupel a kvapky Rovatinex.....mne to pomohlo hned....

tesa.3
28. júl 2013

@amanda12 bylinkarka zo ZH, ona ma taky maly obchodik s tymito bylinkovymi produktami ale ci to este funguje ti nepoviem uz tam nie som dost dlho, a tiez som aj citala ten vitamin C ale to ma aj zly dopad zase na pecen pri predavkovani 🙂 tak vsetko je na nieco aj dobre aj zle
@adkokatka tiez som pocula ten praslickovy kupel, ze je to dobra vec

majulino
28. júl 2013

neviem ci ti to uz niekto pisal, nechce sa mi to citat cele ale skus vylucit kondomy aj mne sposobovali problemy odkedy ich nepouzivame je to ok najprv mipredpisali HAK potom som presla na obycajnu