Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu
Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!
@minnie2013 na očkovanie sa veľmi nedám to určite, nedôverujem veľmi očkovaniam. A aký propolis? a to ho piješ? Skús ísť na wc pred milovaním, nedtráždiš tak močový mechúr. Ja po milovaní aj ked potrebujem tak sa mi dá až tak za cca 10-15 minút.
baby aké urologické čaje pijete? počula som že sú dobré SOLUBITRAT a HIMALAJSKY ČAJ ale nemôžem zohnať
Nie je to v tabletkovej forme. A o Solubitrate tiez rozmyslam, ale da sa zohnat az v Rakusku ☹ no budem to musiet nejako vymysliet 🙂
myslis, ze to ze pojdem na wc aj pred, tak to pomoze? Mechur drazdis asi aj tak aj tak, ci?
@amanda12 Myslela som ako, ze to je v tabletkovej forme, len som zabudla dat ciarku, tak aby ta to nepomylilo ....
@kaya60 ja som sa jeden čas pohybovala v oblasti prírodných liekov a diagnostik a alternatívnej medicíny. Na niečo mi pomohli tie lieky, na čas, ono to ide do peňazí dosť. Ale na koky, ako keby som bola imunna. Možno ked vyskúšam inú firmu, tak možno z inej mi pomôžu výrobky, alebo najlepšie možno z lekárne, každý výrobok od iného výrobcu,.... kapucinka, probiotika, brusnice...... . uvidíme. No ale chcela som povedať že tam nás učili, že všetko je z jedla. Zo sladkého, z masa, atd. Zle sa stravujeme a potom sú zápaly, baktérie, plesne, psoriazy..... ludia čo to dodržiavali tak sa aj cítili dobre. Ja som sa akosi nikdy nedonútila, lebo mám dosť obmedzení v strave, mám celiakiu a laktozovú intoleranciu. Ono možno nezačnem až tak uplne obmedzovať to maso a sladke, lebo človek to predsa aj potrebuje, ale možno viac jesť to zdravšie to zasadité. A ešte som niečo čítala o sode bikarbone, tak možno si ju dám 1 x denne na to aby mi to črevné prestredie zalkalizovala 🙂 soda je vraj dobrá aj na výplach nosa a hrdla. Aj jedna kočka tu spomínala kúpeľ nôh. Tak vyskúšame len neviem s čím mám začať, ale postupne si vypíšem všetky dobré rady a nejako začnem 😉 ono to pôjde dosť aj do peňazí pri tých výrobkoch na prevenciu .... uvidíme
@amanda12 tak to je pravda, ale ja sa bojim ze nemam dost pevnu volu aby som tak zasadne zmenila stravovacie navyky. Ono najhorsie je ze ten vysledok sa nedostavi hned a clovek sa musi naucit byt aj trpezlivy. Ale zas keby to malo ppomoct, treba nejako zacat, ved to robime pre seba. Ja som si teraz kupila naraz jeden pripravok na nechty, mislim ako taky vitaminovy doplnok stravy a aj ten extrakt z brusnic, vsetko od jednej firmy. A vidim vysledok na tych nechtoch uplne ocividny. Prvy krat v zivote mam normalne nechty, tak dufam ze aj tie brusnice maju taky silny ucinok, bolo to teda riadne drahe, spolu nejakych 60€ ale ak to pomoze tak nelutujem. Horsie bude s tou zmenou stravy. Ale fakt ze co sa pise v tom clanku, znie dost logicky. Nieco na tom asi bude. A neviem ako to je s masom, ale tie cukry vraj clovek vobec nepotrebuje, to sa len tak hovori. Neviem, ozaj mi pripada rozumnejsie to skusit tak nejako postupne. No uvidime...
@kaya60 ono možno nie úplne sa obmedzovať, ale aspoň začasť to trocha regulovať a možno + ta soda na odkyslenie organizmu. Neviem. No maso ano červené by sme vôbec nemali. Teda hovadzie a bravčové. Kuracie je zasa plné antibiotik a je to alergén. Najlepšie sú ryby a morčacie 😉 Len ako vravím teoriu viem aspon ako tak, ale na dalšie obmedzovanie v strave okrem múky, mlieka a sleovania Ečok, uff nemám na to nervy, ale určite si upravím jedálniček aspon trocha
a baby nemáte skúsenosti s ANIONOVYMI VLOŽKAMI???
@amanda12 vies , ja ti poviem ze topiaci sa aj slamky chyta , pocula som o tom , ale nemyslim si ze by to pomohlo , mozno tak na isty cas alebo by ti to zmiernilo priznaky ,ale neverim tomu moc
@minnie2013 tie hlienove vlasocnice nmozu byt hlien z posvy ?
@nativanativa asi vyskúšam, ak nájdem také, čo sa nevyrábajú v číne 😀
nie to urcite nie ☹((
to bolo pre nativanativa
našla som prvú pomoc pri ťažkostiach, keď sa nemôžete dostať do doktora - obielit 2 struky cesnaku, vecer sa pred spanim vycikat, hodinku-dve pred uz nepit a zaliat toto vriacou vodou,desat minut pockat, mozte si dat med a vypit! a spat! nech je to cez noc v mechuri, cesnak je silne antibiotikum...pomoze, nevravim,ze vylieci
Ahojte, mate prosim niekto skusenost s uroval manosa akut? Diky za radu. Alebo je nieco ine, co by vam ako doplnok stravy pomohlo? Ide mi o prevenciu na castejsie zapaly mocovych ciest... :(
ahoj mavam podobne problémy.....vela pijem tekutiny aj caje (bilinkove,zenske ,urologicke,brusnicove) aj preventivne,tak isto aj 100percentne brusnicove dzusiky ...urinal,uroval,rozne vitaminy a sirupiky z brusnic....mamina mi objednala z jedneho draheho casopisu LR tabletky,dzusiky urcene na to....a tiez sa mi to vracalo asi kazde dva mozno tri mesiace...raz som to mala neustale asi 2mesiace v bolestiach,presedela som na wc aj tri hodiny kym cezo mna nepretieklo asi 5litrov caju,ktore som hned vytlacila...lebo som mala potrebu stale cikat....doktori mi nic do vtedy nezistili...tak som k nim zase naklusala a po vysetreniach prisli na to ze mam v sebe vyrus E-coli...liecila som to antibiotikami a vsetkym moznim co aj pred tym...dal sa skontrolovat aj moj partner....aj tak sa mi to objavovalo....uzavrela to doktorka tym ze to mam chronickea ze sa to da asi len zmiernovat.....odisla som do Irska..kde sa mi to vratilo asi 2x cikala som krv a na pohotovosti mi dali nejake antibiotika, ktore mi vyvolali nejaky zapal a mala som bolesti v pravom boku az do krizov.....vratila som sa na pohotovost..nasadilimi nejake dalsie tabletky a tabletky od bolesti,keby to nepreslo hrozili mi infuzky....preslo to od vtedy zatial nic a uz je tomu vysepol roka...som v 7 mesiaci a mam klud 🙂))
takze...chcela som to uzavriet ,jednoducho niektore zeny s tym maju a budu mat problemy neustale...treba mysliet pozitívne,liecit sa aj preventivne 🙂 vylucila som tanga a nohavicky z umelých vlakien..nejake mam ale pouzivam ich len par minut ,kym ich neda priatel dolu 🙂)) dalej pred aj po milovani idem na wc a hned davam sprchu,pouzivam dove sprchove mydlo na intimnu hygienu ,vyhybam sa velmi korenistým a pikantným jedlam 🙂
baby, ja som začala brať ako prevenciu urologický čaj a prírodné antibiotikum, zápal prišiel aj tak ale príznaky boli oveľa slabšie, nebola som K.O. . Hneď som si nasadila ešte UROMAX 3 (d manosa+brusinky+medvedica) a pokračovala som + urologický čaj 1-2 x denne + cordyceps prírodné antibiotikum a je to ok 🙂 teraz beriem cordyceps+brisinky swiss+urologický čaj, tak uvidíme 🙂 chystám sa vyskúšať aj uroval manosa, ale UROMAX 3 je fakt super. Ked doberiem cordyceps nasadzujem namiesto toho kapucinku 🙂
@amanda12 Ja mam prave zapal oblicky, ktory zacal ako mykoza. Liecila som sa cipakmi a ked tie nezaberali, dala som si Mycomax. Obtiaze presli na 2 dni, az pokym ma nezdrapil akutny zapal oblicky. Doktor mi povedal, ze to bol zapal mocovych ciest, ktory sa takto prejavoval. Bol bakterialneho povodu a po zatazi /cyklotura/ mi postihol az oblicku. Som uz 8 den na ATB na PNke a na kontrole mi povedal DR, ze som mala v moci E.Colli, ze sa to prenasa zvacsa stykom. Na posilnenie imunity mocovych ciest mi predpisal Uro-Vaxom - je to 3 mesacna kura. Podobne problemy som mala uz v januari, ale liecil mi to len gynekolog ako prechladnutie/mykozu. Cize to je prechodeny zapal. Odporucam ti pri tvojich problemoch navstivit rozhodne aj urologa, ktory ti spravi rozbor a da liecbu. No a este podstatne, mne Dr povedal, ze najblizsie 3 mesiace pocas liecby a rekovalescencie nemam otehotniet pokym nebude vsetko v lepsom stave. Takze snazilkovanie sa odklada 😢
@ali12345 uroval manosa bude fajn, ja som brala UROMAX 3 a je tam okrem brusnic a d manosi ako v urovale, ešte naviac medvedica lekárska 🙂 ale zasa to Uroval manosa AKUT bude možno ešte lepšie. Dobrala som teraz cordyceps, beriem KAPUCINKU a dnes som si kúpila WOMEN DOPHILUS (probiotika na ženské zápaly a streptokoky a stafilokoky atd) uvidíme. Tu manosu vyskúšam neskôr. Momentálne močové v poho, no tých kokov mám teraz v ženských veciach :( takže teraz mastičky a tak :(
@leushkka našťastie Ecoli nemám :( a dúfam že ani mať nebudem. Ja mám toho koka a ten sa prenáša hociako. Vraj aj v mandliach môžem mať ložisko a ide to do celého tela :( uro vaxom mi nezabral, aj počas neho som mala zápaly :/ jááj tak musíte troška počkať :( my sa zatial nesnažilkujeme, až o cca 1-2 roky, ale musím sa dať dovtedy dokopy, ja sama nechcem na tieto stavy otehotnieť.....
@amanda12 ja pridavam moju dnesnu skusenost, bola som rano u urologa s novou infekciou, znovu Zinat a probiotika a vsetko ostatne, v lekarni som nechala vcera 45€, dnes 25€. Takze tento nas problem je nielen neskutocne neprijemny a bolestivy, ale aj dost ide do penazi 😀 Ale k veci, kupila som si medvedicu lekarsku, prave varim caj a vnutri bol letak ze pred podavanim treba alkalizovat moc hydrouhlicitanom sodnym ( soda bikarbona) v davke 1 kavova lyzicka na 1,5 dcl vody. Tak som sa zas nieco nove naucila🙂

@amanda12 Ahoj Amanda 🙂 No su to papieriky od (NEFRO PHAN leuco-ale pozor musi to byt leuco) a myslim, ze ich pouzivaju aj sestricky v ordinacii, no nepredavaju ich v kazdej lekarni. Je ich tam myslim 50 a stoja okolo 7 eur. Da sa z nich vycitat pritomnost leukocytov, krvi, bielkoviny a dusitany a ph v moci. Vraj ak su zvysene leukocyty, tak to vacsinou znamena nejaky rebiehajuci zapal mocovych ciest. Ked mas dusitany, tak je tam pritomna aj bakteria a ked mas krv, tak mas problem ☹(( Podla mna je to dost dobra vec, lebo hned viem na com som a viem ze sa nieco deje.... ja pred milovanim na wc nechodim, ale az po, takze to sa mi vtedy da. Uz to mam celkom vsetko odsledovane. Po milovani asi cca za 30 hodin nastava problem. Co je inak velmi zvlastne, lebo si zober, ze nejaky ten proces dole prebieha skoro den a pol a az potom sa to prejavi. Ten den a pol som sa testovala a vyzeralo to v pohode, no a po tych cca 30 hod. som zacala mat cudny pocit tam dole, ved to poznate, tak som si hned spravila papierik a zly ☹ A tak hned zachranujem situaciu, zvysim davku propolisu a pijem vela caju. Do 2 hod. som ok. .....zatial to funguje, no neviem ako dlho. A este som si vsimla, ze ked je papierik zly, vacsinou sa v moci nachadzaju take akoby male biele hlienove vlasocnice. Pozerala som aj to ockovanie, v zahranici si to velmi chvalia az na prvotne tri dni, kedy sa telo brani a mas aj nevolnosti a horucky, ale potom je to vraj super. Prva davka su tri injekcie za tri tyzdne a potom jedna kazdy rok, na udrzanie stavu. No neviem ja sa ockovani ako takych celkom bojim, tak stale hladam este ine mozne sposoby riesenia problemu.... tak asi tak