Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu
Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!
@mischena333 a to ti pomohla ta hlina? daj mi nejaký link ak môžeš 🙂 tak ani neviem vraj bežného :P len mi robí problémy
@amanda12 Tak to budes mat problem s imunitou, link neviem, ale normalne zadaj raselinove obklady alebo zabaly.Su to take platy vo folii.Urcite najdes.Pomahato
s imunitou problém mám, dakujem 🙂
Ahojte dievcata, ako sa mate? Vyliecili ste zapaly? Od oktobra, kedy som sem naposledy prispela, som si dala do poriadku zub, bola v nom streptokokova infekcia a testy na ureaplazmy/mykoplazmy/chlamydie boli negativne. Myslela som si, ze uz budem zdrava. Po opraveni zubu sme chvilu pockali a potom sme sa s manzelom vrhli na testovanie 🙂 🙂 a ono to fungovalo, ziaden zapal po sexe 🙂 V decembri sme boli na dovolenke pri mori, bolo sice teplo, ale rana a vecery boli chladne, ja som chodila bosa v sandaloch, sedela som na studenom a nic 🙂 .....takze som si myslela, ze vsetko robil zub a bola som nadsena, ze som sa zbavila takeho velkeho zdravotneho problemu.
Studena sprcha prisla vo februari, ked ma odrazu pochytil znamy zapal. Pozitivne na tom bolo, ze sa to nestalo len tak po prvom sexe po dlhsom case, ale asi po 3-4, pricom minly rok to bolo po kazdom jednom. Od septembra mi poslali na kultivaciu moc 3x, ale ani raz sa mi nic nevykultivovalo. Zmenila som aj urologa, vysledok z kultivacie zase nulovy, poslal ma na imunologiu a tam pani doktorka len zalomila rukami, ze coho sa ma chytit, ked sa nic nevykultivovalo. Teraz v maji som mala dalsi zapal, ale konecne mam nejaky vysledok a to Enterobacter. Bola som na opakovanych testoch na ureaplazmy/mykoplazmy/chlamydie, za cca 2t budu vysledky a buduci tyzden idem zase k imunologicke.
Mala niektora z vas takehoto bacila? Ako vas liecili? A vyliecili vas? Dufam, ze sa to nakoniec podari, pretoze aj vo februari bol ten zapal miernejsi a dokonca teraz v maji od prveho podozriveho pocitu po bolest a antibiotika uplynulo viac ako 24h a minuly rok to boli 2-3h. Krv som v moci sice mala zase, ale nebola viditelna volnym okom (minuly rok som to videla, ze cikam krv). Takze dufam, ze sice bacila mam, ale ze cele to zhorsoval ten zub. Ked mi vybrali mandle, trvalo rok, kym mi kleslo crp, tak sa utesujem, ze od opravy zubu preslo len cca pol roka, takze aj ked este nie som zdrava, ale ze sa to po troske zlepsi.
@usiatko308 ahoj, kto a ako ti robia testy na ureoplazmu/mykoplazmu/chlamidie? ženska? berú ti krv?
@amanda12 Ahoj, vysetrenie na chlamydie a ostatne robi gynekolog a je to ster z krcka maternice. Uz mi to robili na jesen, vsetko bolo negativne, ale urolog to chce zopakovat. Urolog mi dokonca spominal vysetrenie, kedy sa zvnutra mocovej trubice zoskrabu nejake bunky a z nich sa zistuju bakterie a mozno aj tie chlamydie a ureaplazmy, neviem presne. A imunologicka mi zase odporucala cystoskopiu, teda pozriet sa dovnutra kamerou.
Nepamatam si presne, ci ty mas celiakiu alebo nejake ine dievca z diskusie, ale tiez mi povedali, ze baby s celiakiou maju castejsie tieto urologicke problemy. Takze aj ja si ju idem dat vysetrit.
@usiatko308 no mne berie gynekologyčka kultivacie - ster a tam my vychadzaju streptokoky. Ale viem že mi raz brala krv na chlamydie, ureoplazmu, mykoplazmu a bolo to ok. Ano ja mam celiakiu. Vážne ti to povedali? Mne nikto nič také nepovadal :( a niečo bližšie ti k tomu nepovedali?
@amanda12 Nic viac. To mi povedala moja vseobecna lekarka, nedavno sme rozoberali tieto moje problemy a spytala sa ma, ci nahodou nemam celiakiu (moj brat ma), pretoze dievcata s celiakiou maju castejsie taketo problemy. Ale to bolo vsetko, viac nepovedala a ja som sa nepytala, len som sa s nou dohodla, ze mi spravi test. Neviem, ci by mi vedela povedat mechanizmus ucinku, ked tam budem najblizsie a napadne ma to, spytam sa.
@usiatko308 Ďakujem 🙂 uff tak keď ma brat, tak je dosť pravdepodobne že maš aj ty :( je to v genoch, dedične. Môj bratranec tiež ma a nemal vôbec problemy až neskr s pečeňou a až o niekoľko rokov sa prišlo na to že ma celiaku, že to je z celiakie. Dokonca jeden chclapec od nas ma roky cukrovku, od mala a po rokoch prišli na to že ma celiakiu že to je z toho , tak daj potom vedieť 🙂 my si myslím píšeme aj cez IP :D tak kludne aj tam môžeš napísať
@usiatko308 ahoj moja, nieco nove s mechurom? Ja tym prechadzam uz 7 rokov ☹ Chvilu nieco pomoze, ale mam pocit ze na stalo asi nikdy nic ☹ Uz som toho tiez vyskusala veeela. Momentalne sa chstam na akupunkturu. Tiez vzdy zapal, tiez vzdy po sexe a vzdy e-coli ☹ Svina prasiva, je mi z nej zle. Ked si pisala, ze ste s manzelom testovali, mylslela si tym, ze si riskovala aj to, ze si nesla po styku na zachod? A mate uz deticky? Aj my by sme velmi chceli, ale bez sexu to bohuzial nejde ☹((( Nie ze by sme ho nemali vooobec, ale momentalne som chora, tak aj tak nic neriesime, ale ked ti doktor poviem, ze mate byt spolu 4 dni po sebe, tak to je zapal 100% !!!!! Len to nikto nechape, teda len ten kto vie o com hovorim.
@minnie2013 Ahoj. Mam sa relativne dobre, teraz mam dlhsie obdobie bez zapalu. Konecne sa mi vykultivovala bakteria z mocu, konkretne enterobacter (presny nazov si nepamatam). Imunologicka mi robila nejake zakladne imuno vysetrenie krvi, vsetko bolo ok, a tiez aj tie testy na mykoplazmy, ureaplazmy a chlamydie dopadli dobre. Urolog ma zatial nelieci, caka na tieto ostatne vysledky, ale zatial som u neho nebola, kedze sa citim dobre.
Co sa tyka sexu, vsimla som si, ze medzi jednotlivymi milovaniami si musime dat minimalne jeden den prestavku. Vzdy, ked sme to robili dva dni po sebe, tak nasledoval zapal. Samozrejme, vzdy pred a po sa vycikam, umyjem sa lactacydom a vzdy si dam urinal.
Urolog mi odporucil cajovnikovy gel, da sa pouzivat aj ako lubrikacny. Tie bakterie sa do mocovej trubice dostali z creva, a preto je dobre pouzivat tento cajovnikovy gel, aby sa vytvorila bariera pre prechod bakterii. Gel som si kupila a zacala som ho pouzivat, po sexe a to aj vaginalne, aj na mocovu trubicu. Trosku to stipe, ale tak klasicky cajovnikovo, nie je problem to vydrzat.
Zacala som robit vsetky tieto opatrenia a zatial to funguje (klop klop na drevo).
Deti nemame, tento rok sa nam sice podarilo otehotniet, ale zial, nedopadlo to dobre, bol to missed ab. v 8tt. Po kyretazi som v poriadku, fyzicky aj hormonalne, psychicky je to trosku horsie, ale uz sa snazime o dalsie dieta.
Este jeden tip pre tie, ktore mate blizko k alternativnym veciam ako je duchovna pricina chorob. Docitala som sa, ze za tymito urologickymi problemami je nespokojnost vo vztahu a nespokojnost s vlastnym zivotom. Myslim, ze to stoji za zamyslenie.
@usiatko308 Ahojky si zlata, ze si odpisala 🙂 Ja som si tiez vsimla, ze viac dni po sebe je zle, ze treba mat aspon ten jeden den pauzu, ale to nie je az take hrozne, ak nam to pomoze vyhnut sa zapalu. Ten cajovnik tiez pouzivam ako lubrigacny gel a tiez som s nim spokojna, no po styku si do vnutra nic nezavadzam, to som asi trosku nepochopila ☹ Ja som tiez tento rok vo febr. mala MA ☹ takze ta uuuplne chapem. Len je tazke snazit sa o babo, ked ti dr. poviem, ze by bolo dobre, aby ste boli spolu aspon 4 dni po sebe, co je v nasom pripade nemyslitelne!!! Ja samozrejme tiez dodrziam vsetko cez umyvanie, cikanie a pod. Mne vzdy vyjde e-coli. Ako dlho s tym uz bojujes moja? Ja prakticky uz cca 7 rokov. niekedy som mala dlhsi cas pokoj, ale zatial som sa toho natrvalo nezbavila, myslim skor, ze je to diagnoza na cely zivot a proste si teba davat pozor. Skusala si tu celiaticku dietu?
@minnie2013 Ahoj. Ja s tym bojujem len rok a pol, ale aj to sa mi zda viac nez dost 😒
Tie styri dni po sebe, to sa mi zda trochu cudne odporucanie. Vajicko ma zivotnost 12h a spermie cca 48h, dokonca na internete som sa docitala, ze vajicko sa moze dozit az 24h a spermie az do 5 dni (neviem, ako doveryhodny udaj to je, mne sa to zda vela). Cize z toho mi vyplyva, ze uplne staci kazdy druhy den. Spermie nedozrievaju kazdy den, takze aj z tohto hladiska vraj nie je dobre kazdy den, resp. viac dni po sebe.
Dietu som neskusala, celiakiu zatial nemam potvrdenu, ale niekedy v blizkej buducnosti by som si ju chcela dat vysetrit.
Cajovnikovy gel nepouzivam ako lubrikacny, ale ako prevenciu po sexe. A davam si ho aj vaginalne, lebo som pred casom mala problem s nejakou infekciou. Cajovnik ma dobre antibakterialne ucinky, takze preto ho pouzivam. Ten, co pouzivam ja, je baleny v takych malych tubach, podla navodu si treba dat celu tubu, ale ja si davam len trosku.
@usiatko308 Tak moja dufam, ze sa ta tato choroba adlho drzat nebude !!! No vidis, ja zas pouzivam gel ao lubrigacny 🙂 V minulosti sa mi osvedcil, tak som sa ku nemu vratila .-) ´jedine co nam ostava, ze vsetko bude ok... inak mne tieto problemy zacali, ked som zacala sexualne zit...predpokladam, ze tebe az neskor, tak to je o to divnejsie ☹
@minnie2013 Mne to zacalo pred rokom a pol, a predtym nic, x rokov som mala sex bez problemov. Ale v tom case sa mi dostala do zuba infekcia, nevedela som o tom, a myslim si, ze ten zub mi oslabil imunitu, takze som sa nevedela ubranit tej urologickej infekcii a potom to uz bol zacarovany kruh.
@usiatko308 No to ano, to je dost mozne ☹ Jaaaj moja je to beh na dlhu trat ☹ Ja som sa s tym nikdy celkom nevyrovnala, lebo vzdy sa bojim, ze po sexe dostanem zapal, tak jedine co mi ostava je skusat stale nieco nove, co by pomohlo natrvalo. Ale imunita je zaklad, to je jasne ☹
@minnie2013 Odkedy som zistila, ze zaklad je nemilovat sa dva dni po sebe, tak som sa trochu ukludnila a uz z toho nemam taky stres a psychicky sa citim ovela lepsie.
Ja viem, ze to moze prepuknut hocikedy, ale zatial sa drzim (klop klop) a dokonca som nedavno sedela na studenom a bolo mi zima na nohy, bala som sa, ze na druhy den budem mat zapal a nic. Zatial ale nemam odvahu otestovat sex dva dni po sebe a tak skoro sa k tomu ani neodhodlam.
Mozno by som mala ist k urologovi, nech ma dolieci, ale tento rok som uz tolko chodila po doktoroch, ci uz urolog, gynekolog alebo zubar, ze nemam najmensiu chut chodit tam a asi pojdem az ked mi to prepukne znova. Minuly rok som sice mala zapal kazdu chvilu a brala som vela antibiotik,ale celkovo to nebol taky zly rok ako prvy polrok tohto roku, hlavne kvoli tomu MA ☹
@usiatko308 No to ti verim, aj nam ked uz sa to konecne podarilo, tak som si myslela, ze to bol osud, ale evidentne to chce ten osud este inak ☹............ Bud rada, ze ti pomaha aspon to na co si prisla, co sa tyka toho mechura. Ja sa s tym trapim cca 7 rokov a niekedy som mala aj rok pauzu, no potom sa zas nieco pokaslalo. Zatial som neprisla na nic co by mi pomohlo natrvalo. Teraz sa ku koncu mesiaca chystam na akupunkturu, tak uvidim. Veru ani ja uz neriskujem, ze dva dni po sebe. Podstatne je zvyknut si na tento styl zivota, ze sa musite pred sexom umyt, musis vypit vodu a potom ist na wc. Teda aspon ja to tak mam. Niedeky ma mrzi, ze to nemoze byt take spontanne, ako to maju ine mlade pary.priklad: pride manzel z roboty a vrhnete sa na seba ☹ Jedine ist spolu do sprchy. Ako mohla by som to aj risknut, ale asi by som si to tak neuzila, lebo v kutiku duse by som si myslela, ze riskujem. Ja napriklad nepoznam v mojom okoli nikho kto ma podobny problem. Vacsinou mavaju zeny mykozy (co tiez nie je slava), ale po sexe zapal mechura, to nema ziadna. Mam lepsie a orsie dni. Niekedy si hovorim, ze su na tom ludia aj horsie, ale niekedy mi to vsetko pride luto a mam strach o buducnost, ze to moze ovplyvnit nas intimny zivot. Inak vsimla si si, za kolko po sexe u teba ten zapal prepukne? U mna je to cca 30-33 hodin po. A ako dlho ste sa pousali o babo?
@minnie2013
@usiatko308
ahojte baby, tak ja sa tiež trápim stále, dookola, umývanie, cikanie :D atd, viac dni po sebe alebo 1 divokejšia noc 😀 a je zleeeee. O tom čajovnikovom géle som počula chcem skúsiť, volaá sa TY a JA??? A čo ste spomínali celiaticku dietu? to by akože malo pomôcť či čo? Lebo ja som celiatička a prísne dodržiavam túto dietu ale žeby mi bolo dobre :D :D :D to nie ........... Novinkou je, že vraj to mam asi z mandli takže vraj mandle von a bude mi dobre. Chystám sa v septembri tak uvidíme 🙂 mňa trapi streptokok a mám ho aj v pošve stale a vraj to nie je pre neho prirodzené prostredie. Vraj ak je ho veľa v mandliach presťahuje sa do krčka maternice a potom odtiel hlavne sexom sa dostava do močovej rúry a mechúra.
miniie mne to tiež začalo ked som začala sexualne žiť :( žial ........... a trapim sa 4 roky a je to čím dalej tým horšie ...
Inak baby počula som že miesto lubrikačného gélu je super kvalitný biely jogurt. Neskúšala som :D
Je to hrozné že stále po sexe. Ja to mám presne cca 1,5 dňa po sexe. Ak je sex večer, tak viem že další deň bude ešte ok a ten další okolo 17 hodiny to príde. Niekedy je to skôr ale vačšinou to je presné......... Aj je sex obdeň alebo každý tretí deň a nie taký intenzívny a krátky tak sa to ešte dá 🙂 ale lejem do seba urologické čaje vždy pred alebo po sexe musím vypiť :D A keď ste otehotneli tak Vám zápal neprišiel? lebo toho sa bojím že otehotniem dostanem zápal a potom ako bude babo vačšie a bude tlačiť na mechúr tak tých zápalov bude viac a viac.
@amanda12 Tak daleko som s tehu nedosla moja 🙂 Na kyret som bola cca v 10 tt, ale prestalo sa vyvjat v 6 tt. Takze ako to vsetko bude vplyvat na moj mechur, tak to vazne neviem. Kazdopadne minule som citala, ze nejake dve baby uniesli a museli sulozit niekedy aj s 35 muzmi denne 7 dni v tyzdni. Ze ich pchali kadejakou antikou a aj tak jedna otehotnela. Chapes? To je sila, mi raz za uhorsky rok a aj z toho je problem ☹(( U mna je to cca po 30-33 hodinach. Teda, ak je sex okolo 11 vecer, tak je celu noc klud, cely den klud a dalsie rano cca okolo 5-6 problem. Ale vsimla som si, ze cez den po tom vecernom milovani, ak ma prist zapal, tak mam akoby zimicu a to uz viem, ze bude zle. Len som este celkom neprisla na to, ako to stopnut v zaciatku. Inak my sa samozrejme osprchujeme, ja vypijem pol litra vody s d-manosou- kupila som si na e-bay taky rozpustny prasok, aby sa mi po hed dalo ist na wc a pouzivam ten gel ty a ja tee tree oil. Chvalabohu sex si zatial uzivam, aj to klopeeeeeem, ale obavy prichadzaju po nom, ze co bude. Ak prekonam obdobie, ked sa ma zapal objavit a nic, tak mi inak odlahne. Ked som mala kedysi pokoj aj rok, tak som na to tak nemyslela, to naopak clovek zabudol, ze ma taky problem, no ked ma to prekvapilo o to to bolo horsie.
@amanda12 mms kvapky ti 100% pomôžu , mne pomohli a za krátky čas. Ja som kvôli streptokokovi potratila a ešte aj potom som sa 8 mesiacov liečila atb nezaberali ☹ nič nezaberalo, len mms kvapky 🙂
@amanda12 Ahoj, ten cajovnik je Dr. Muller Pharma, v jednej krabici je tusim 7 takych malych tub, v letaku pisu, ze celu tubu si mas dat vaginalne, ale ja si davam vzdy len trosku, myslim, ze to staci.
Mne doktorka povedala, ze celiaticky maju tieto problemy castejsie, ale nic viac o tom neviem.
Ja som mala kedysi tiez chronicku infekciu v mandliach, ale mne sa to prejavilo na kolenach - artroza. Ked mi ich vybrali, moj celkovy zdravotny stav sa zlepsil. Kolena sa mi sice nevyliecili, na to mi pomahaju len injekcie, ale odvtedy som ovela menej chora alebo prechladnuta a ak nahodou aj ano, tak to ma lahsi priebeh. Takze vybratie mandli odporucam a myslim, ze ti to pomoze. Necakaj ale zazraky na pockanie. Ja som kvoli mandliam mala zvysene CRP v krvi a trvalo skoro rok, kym mi kleslo.
Kym som bola tehotna, nejako sme sa k sexu nedostali a potom v 6tt som zacala trochu krvacat a bola som v nemocnici, a ked ma pustili domov, uz sme mali ine starosti ako sex. Potom sme sa milovali az mesiac po kyretazi, pochytil ma taky slabsi zapal, co ale nebolo zle, lebo sa mi vtedy konecne vykultivovala bakteria. Odvtedy som zapal nemala, co su 2 mesiace, ale musim si davat pozor a je okolo toho cely ritual 😒
@minnie2013 vacsinou to bolo medzi 24-36h. My sme sa len zacali snazit a hned na druhy mesiac sa to podarilo, ani sme nevedeli ako. Na kyretazi som bola v 8tt, ale problemy sa zacali v 6tt, takze si myslim, ze asi vtedy sa prestalo vyvijat.
@kachorratt to su ake kvapky?
@kachorratt a koloidne striebro si neskusala este pred mms? Neviem, ci by som si do toho trufla....Viem, ze ked je clovek zufaly, uz skusa vsetko. Ako dlho sa moze brat? A myslis, ze zabera uz ked je zapal rozbehnuty? Nici aj telu prospesne bakterie ako atb.? Zas o tom tolko neviem, ale nepocujem o tom 1x. 🙂
@usiatko308 zajtra ti napíšem viac, som tu teraz cez mobil.
@minnie2013 odporúčam ti prečítať knihu ak váhaš s užívaním 🙂
Mňa kniha presvedčila, zajtra pošlem link 😉
@kachorratt si zlata, dakujem 🙂
@minnie2013 a k tomu koloidnemu striebru, aj to je fajn, môj brat pil aj koloid.striebro aj mms a viac si pochvaloval mms.
@minnie2013
@minnie2013 Baby tu je kniha o MMS kvapkách , ja ju mám je to najnovšie vydanie.
@minnie2013
@usiatko308 Tu je veľké koníkovské fórum o mms:
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/kvapky-mms-a-vase-skusenosti-s-nimi/

@amanda12 A akeho streptokoka vlastne mas?Mrkni do vysledku, je ich vela druhov