Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
Prepac mi, musela som niečo, zle pochopit keď som čítala prispevky, držím palce
Ahojte dievčatá, zistili mi len dnes syndrom lepivých dostičiek - zajtra začínam 19 týždeň. Lekár v správe uviedol (konkrétne chodím k doktorovi HOLLEMU do Martina), že pri tejto chorobe hrozí rastová retardácia plodu. viete mi poradiť čo to konkrétne znamená?
Ďakujem a prosím o radu☹😢
@luskacisko prekladam si to ako spomalenie rastu, zaostavanie v raste plodu... ale len hrozi nemusi to aj nastat... skus sa nastavit v tom smere... citala som kopec podobnych pripadov so stastnym koncom... aj ti nieco naordinoval?
ahoj @ikonica áno fraxiparin mám z toho veľký strach 😢
@luskacisko no keby som si mala "len" pichat injekcie aby moje babo prezilo, tak to urobim.. bohuzial nase prve si to rozmysleo a dalo si odklad... mozno pride neskor.. dovtedy mozno zistim preco odislo... drzim ti silno palceky aby ste s babenkom pekne rastli a boli zdravi az do zdarneho porodu a samozrejme aj po nom ;)
@luskacisko ja mam dosticky aj pri prvom tehu pred 9 rokmi som mala len to nevedeli este . maleho som donosila v poriadku a chlapisko bol velky 51 cm a 4120 g 🙂
@luskacisko
fraxik je ok je to tenucka ihla tiez som sa ho bala a najprv mi to manzel do brucha pichal ale dostala som sa do stadia ked som musela zacat sama tak len taka malinka vcelicka a hotovo neboj nieje to nic strasne , len ja som po poslednom fraxiku zacala masivne krvacat cca pred dvomi mesiacmi a museli ma hospitalizovat, tam zistili ze za to moze fraxik ktory vysadili a nechali mi ako pred tehu anopyrin od vtedy v pohode nekrvacam len musim mat kludovy rezim a vela lezat. Tento fraxik taktiez zapricinil moje 3 potraty len na to neprisli mysleli ze co mi hematlolog dal bolo dobre lenze na dosticky je specialne jedine anopyrin, ostatne su slabe nahrady. V tehu ho normalne zeny beru. A este nieco co sa tyka dosticiek vela pi cistu vodu 3 l denne aspon. Nepi bublinkove a sladene vody. verim ze bude lepsie neboj ❤
@ikonica prepac ze az teraz odpisujem, no takto rano mi vzali krv a naobed boli len jedny vysledky - kde sa potvrdil syndrom lepivych dosticiek.na dalsie tie vysledky som musela cakat dake2-3 mesiace.od zaciatku tehu beriem anopyrin a prvy trimester som tiez brala duphaston
Ahojte dievcata.Mne zistili vcera synd.lelivych dosticiek 2. typu.Mam aj trombofiliu,konkretne mthfr a leidena...mam 2 deti a malu dcerku kojim.Uplne som sa zabudla opytat,ci mozem anopyrin pocas dojcenia....neviete? Bola som z toho v miernom soku,vsetko som sa zabudla opytat.
@alexiss27 ja mam zas problem te hematolog mi chce dat anopyrin a gynekolog fraxapirine. A nevedia sa dohodnut. Kolko mg si brala anopyrinu?
@carmenuska ja som anopyrin brala pocas dojcenia🙂
@pianina dakijem
@monchichichi no ak si tehotna lepsi mas anopyrin lebo on je speci na dosticky fraxik je slaby, mne to v nemocke ako som pisala zmenili krvacanie prestalo a do teraz je vsetko ok , anopyrin som pred tehu brala 100 a teraz znova 100. K hematologicke idem v 3 trimestri na kontrolu tak som zvedava co povie.
@carmenuska
nie ze ci mozes ale musis ked mas dosticky a trombo mas diagnozu presne ako ja tak anpyrin musis na riedenie plus kopec vody denne nebublinkovej najlsie cista voda, zihlavovy caj na precistenie ciev je tiez super.
@alexiss27 viem,ze musim ,len akosi v tom somu som zabudla povedat,ze kojim.A k anopyrinu sa mozu hociakr lieky? Mne nic nepovedal doktor riadne,nahlil sa...utekal k dakemu priladu do nemocnice.Ale konecne sme zistili pricinu mojich problemov.
@carmenuska neviem ci mozes hoci co ale anopyrin je len na riedenie krvi na dosticky ja som mala popri nom aj atb a v pohode.
@carmenuska aj ka som kojila s anopyrinom
@alexiss27 myslim skor take ako napr. Ibalgin hocikedy si dat ,paralen ,mam problemy s krcnou tak naor.dorsiflex a take...ci to jejak neovplyvnuje ucinok alebo co.Musim sa popytat nabuduce.Lebo v pribalovom je kadeco ale to pisu vzdy.lebo naor.ored odberom som nemohla 5 dni ibalgin a teraz pojdem po mesiaci uzivania a zas nemam si dat 5 dni.
Baby dnes nam z muzom prisli vysledky z hemato a vyslo nam obom synd. lep. dos a ja mam aj leidena syn ma tiez SLD a tiez leidena a je po infarmte sleziny takze to sme super rodina vsetci berieme anopyrin a ja este Vesel duo
@carmenuska no na krcnu som brala aj ja dorsiflex a vedeli dr ze mam anopyrin, podla mna to neovplyvni .
Dievcata,je aj nejaka nahrada anopyrinu ked mi nerobi dobre? Beriem ho len od utorka a mam asi vsetky vedl.ucinky...Hnacka kazdy den.Najprv ma ani nenapadlo to pripisat anopirinu,myslela som si,ze mam virozu.A vcera len tak citam pribalovy letak a tam je to vo vedl.ucinkoch.A cely cas mam nizky tlak 90/60 a srdce mi busi taky divny tlak na hrudi.Fakt som si myslrla,se som chora ale to je isto z toho....Stretli ste sa s tym? Asi si to nemkzem sama vysadit ,kym nemam ine...
@carmenuska si si ista ze je to anopyrin? neberies este nieco?
@alexiss27 nic ine neberiem.isto tym je to.Zajtra zavolam do mt.A uvidim.ale ak mi toto robi,nemozem to brat.Nonstop som na wecku a srdce mi ide vyskocit
@carmenuska kolkatku beries anopyrin?
Teraz 30ku potom 50ku v tehu
@alexiss27 100. Kamosa mam internistu.som mu dnes volala,ze to anopyrin bezne robi...zmeni mi za nieco ine v utork.ale asi by som to mala.zavolat aj na hematku do mt
@carmenuska asi si citlivejsia lebo mne anopyrin nic nerobi tiez beriem 100 a to sme v 21 tt.
tiez chodim do MT na hematku k Plamenovej.
@alexiss27 ja som aj cez obe tehu cely cas pichala inj a po fraxiparine som mala alergicke reakcie ,pitom som brala frsgmin.Takze asi mo lieky vseobecne nerobia dobre.Ja chodim k nejakemu Chudejovi ,on je tam len utorky okolo obeda.