icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

nakup_primark
Odpoveď bola odstránená
hari_
28. feb 2017

Prepac mi, musela som niečo, zle pochopit keď som čítala prispevky, držím palce

luskacisko
6. mar 2017

Ahojte dievčatá, zistili mi len dnes syndrom lepivých dostičiek - zajtra začínam 19 týždeň. Lekár v správe uviedol (konkrétne chodím k doktorovi HOLLEMU do Martina), že pri tejto chorobe hrozí rastová retardácia plodu. viete mi poradiť čo to konkrétne znamená?
Ďakujem a prosím o radu☹😢

ikonica
6. mar 2017

@luskacisko prekladam si to ako spomalenie rastu, zaostavanie v raste plodu... ale len hrozi nemusi to aj nastat... skus sa nastavit v tom smere... citala som kopec podobnych pripadov so stastnym koncom... aj ti nieco naordinoval?

luskacisko
6. mar 2017

ahoj @ikonica áno fraxiparin mám z toho veľký strach 😢

ikonica
6. mar 2017

@luskacisko no keby som si mala "len" pichat injekcie aby moje babo prezilo, tak to urobim.. bohuzial nase prve si to rozmysleo a dalo si odklad... mozno pride neskor.. dovtedy mozno zistim preco odislo... drzim ti silno palceky aby ste s babenkom pekne rastli a boli zdravi az do zdarneho porodu a samozrejme aj po nom ;)

alexiss27
6. mar 2017

@luskacisko ja mam dosticky aj pri prvom tehu pred 9 rokmi som mala len to nevedeli este . maleho som donosila v poriadku a chlapisko bol velky 51 cm a 4120 g 🙂

alexiss27
6. mar 2017

@luskacisko
fraxik je ok je to tenucka ihla tiez som sa ho bala a najprv mi to manzel do brucha pichal ale dostala som sa do stadia ked som musela zacat sama tak len taka malinka vcelicka a hotovo neboj nieje to nic strasne , len ja som po poslednom fraxiku zacala masivne krvacat cca pred dvomi mesiacmi a museli ma hospitalizovat, tam zistili ze za to moze fraxik ktory vysadili a nechali mi ako pred tehu anopyrin od vtedy v pohode nekrvacam len musim mat kludovy rezim a vela lezat. Tento fraxik taktiez zapricinil moje 3 potraty len na to neprisli mysleli ze co mi hematlolog dal bolo dobre lenze na dosticky je specialne jedine anopyrin, ostatne su slabe nahrady. V tehu ho normalne zeny beru. A este nieco co sa tyka dosticiek vela pi cistu vodu 3 l denne aspon. Nepi bublinkove a sladene vody. verim ze bude lepsie neboj ❤

luskacisko
6. mar 2017

@alexiss
@ikonica - dakujem dievčatá😘

eliskarupp
17. mar 2017

@ikonica prepac ze az teraz odpisujem, no takto rano mi vzali krv a naobed boli len jedny vysledky - kde sa potvrdil syndrom lepivych dosticiek.na dalsie tie vysledky som musela cakat dake2-3 mesiace.od zaciatku tehu beriem anopyrin a prvy trimester som tiez brala duphaston

carmenuska
29. mar 2017

Ahojte dievcata.Mne zistili vcera synd.lelivych dosticiek 2. typu.Mam aj trombofiliu,konkretne mthfr a leidena...mam 2 deti a malu dcerku kojim.Uplne som sa zabudla opytat,ci mozem anopyrin pocas dojcenia....neviete? Bola som z toho v miernom soku,vsetko som sa zabudla opytat.

monchichichi
29. mar 2017

@alexiss27 ja mam zas problem te hematolog mi chce dat anopyrin a gynekolog fraxapirine. A nevedia sa dohodnut. Kolko mg si brala anopyrinu?

pianina
29. mar 2017

@carmenuska ja som anopyrin brala pocas dojcenia🙂

carmenuska
30. mar 2017

@pianina dakijem

alexiss27
30. mar 2017

@monchichichi no ak si tehotna lepsi mas anopyrin lebo on je speci na dosticky fraxik je slaby, mne to v nemocke ako som pisala zmenili krvacanie prestalo a do teraz je vsetko ok , anopyrin som pred tehu brala 100 a teraz znova 100. K hematologicke idem v 3 trimestri na kontrolu tak som zvedava co povie.

alexiss27
30. mar 2017

@carmenuska
nie ze ci mozes ale musis ked mas dosticky a trombo mas diagnozu presne ako ja tak anpyrin musis na riedenie plus kopec vody denne nebublinkovej najlsie cista voda, zihlavovy caj na precistenie ciev je tiez super.

carmenuska
30. mar 2017

@alexiss27 viem,ze musim ,len akosi v tom somu som zabudla povedat,ze kojim.A k anopyrinu sa mozu hociakr lieky? Mne nic nepovedal doktor riadne,nahlil sa...utekal k dakemu priladu do nemocnice.Ale konecne sme zistili pricinu mojich problemov.

alexiss27
30. mar 2017

@carmenuska neviem ci mozes hoci co ale anopyrin je len na riedenie krvi na dosticky ja som mala popri nom aj atb a v pohode.

jvlo
30. mar 2017

@carmenuska aj ka som kojila s anopyrinom

carmenuska
30. mar 2017

@alexiss27 myslim skor take ako napr. Ibalgin hocikedy si dat ,paralen ,mam problemy s krcnou tak naor.dorsiflex a take...ci to jejak neovplyvnuje ucinok alebo co.Musim sa popytat nabuduce.Lebo v pribalovom je kadeco ale to pisu vzdy.lebo naor.ored odberom som nemohla 5 dni ibalgin a teraz pojdem po mesiaci uzivania a zas nemam si dat 5 dni.

janiella1206
30. mar 2017

Baby dnes nam z muzom prisli vysledky z hemato a vyslo nam obom synd. lep. dos a ja mam aj leidena syn ma tiez SLD a tiez leidena a je po infarmte sleziny takze to sme super rodina vsetci berieme anopyrin a ja este Vesel duo

alexiss27
31. mar 2017

@carmenuska no na krcnu som brala aj ja dorsiflex a vedeli dr ze mam anopyrin, podla mna to neovplyvni .

carmenuska
2. apr 2017

Dievcata,je aj nejaka nahrada anopyrinu ked mi nerobi dobre? Beriem ho len od utorka a mam asi vsetky vedl.ucinky...Hnacka kazdy den.Najprv ma ani nenapadlo to pripisat anopirinu,myslela som si,ze mam virozu.A vcera len tak citam pribalovy letak a tam je to vo vedl.ucinkoch.A cely cas mam nizky tlak 90/60 a srdce mi busi taky divny tlak na hrudi.Fakt som si myslrla,se som chora ale to je isto z toho....Stretli ste sa s tym? Asi si to nemkzem sama vysadit ,kym nemam ine...

alexiss27
2. apr 2017

@carmenuska si si ista ze je to anopyrin? neberies este nieco?

carmenuska
2. apr 2017

@alexiss27 nic ine neberiem.isto tym je to.Zajtra zavolam do mt.A uvidim.ale ak mi toto robi,nemozem to brat.Nonstop som na wecku a srdce mi ide vyskocit

alexiss27
2. apr 2017

@carmenuska kolkatku beries anopyrin?

monchichichi
2. apr 2017

Teraz 30ku potom 50ku v tehu

carmenuska
2. apr 2017

@alexiss27 100. Kamosa mam internistu.som mu dnes volala,ze to anopyrin bezne robi...zmeni mi za nieco ine v utork.ale asi by som to mala.zavolat aj na hematku do mt

alexiss27
2. apr 2017

@carmenuska asi si citlivejsia lebo mne anopyrin nic nerobi tiez beriem 100 a to sme v 21 tt.
tiez chodim do MT na hematku k Plamenovej.

carmenuska
2. apr 2017

@alexiss27 ja som aj cez obe tehu cely cas pichala inj a po fraxiparine som mala alergicke reakcie ,pitom som brala frsgmin.Takze asi mo lieky vseobecne nerobia dobre.Ja chodim k nejakemu Chudejovi ,on je tam len utorky okolo obeda.