icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

alexiss27
2. apr 2017

@carmenuska Plamenova stredy byva. No ja som mala ten fraxik zakazdym a vsetko skoncilo MA ...

monchichichi
3. apr 2017

Dievcata neuverite, ale dnes som si nasla dve ciarky! A teraz co, anipyrin ci fraxapyrine?

carmenuska
3. apr 2017

@alexiss27 to mi je luto....mne to zistili iba teraz po porodoch...Moje deti su obe zazrak tak ci tak...My sme sa trapili 7 rokov kym som bola tehotna s prvou dcerkou.A dve tehotenstva bez anopyrinu,stastie ako hrom.

alexiss27
3. apr 2017

@carmenuska no prve tehu bolo tiez bez liekov a tiez stastie zecsom donosila ...❤

monchichichi
3. apr 2017

tak ja som zacala spinit:( bola som na pohotovosti. HCG 54 a mam nejaku tekutinu na maternici, vak nikde:(

alexiss27
3. apr 2017

@monchichichi
v ktorom tt by si mala byt ?

carmenuska
3. apr 2017

@monchichichi a co to znamena? Spinenie s nasimi dg byva,ja som nieze spinila,ale krvacala obe tehu cele prve 3 mesiace.Ai si este nizky tt,nekusi byt nic vidiet.Mali by ti kontrolovat hcg,ci stuoa,alebo klesa alebo co...Co ti povedali? Drzim prsty moc moc...

monchichichi
3. apr 2017

@alexiss27
@carmenuska mal by som byt prvy den 5TT. Povedali ze mam prist vo stvrtok na HCG a ak nebude vyssie tak nech mam radsej so sebou veci a som na lacno:(

carmenuska
3. apr 2017

@monchichichi drzim prsty....a nemoze to byt este aj mimomaternicove? Nemas bolesti?

131313
19. máj 2017

dievcata, viete niektora, ci syndrom lepivych dosticiek vysetruju aj na hematologii na Kramaroch? Dakujem

ikonica
19. máj 2017

@monchichichi ako si na tom? Podla profilu si v 11tt

monchichichi
19. máj 2017

@ikonica zatial vsetko ok. Uvidim buduci tyzden na velkom sone🙂

ikonica
19. máj 2017

@monchichichi super 🙂 drzim palce nech je vsetko ok 🙂

ikonica
1. jún 2017

mozem zobrat ibalgin na anopyrin? beriem anopyrin 100 denne... dosla mrcha boli ma brucho... mozem to skombinovat s ibacom 200? lekarka nebrala telefon...

alexiss27
1. jún 2017

@ikonica ano

ikonica
1. jún 2017

@alexiss27 diky

vcielockamaja
4. jún 2017

@131313 ahoj, vysetruju to, ja tam chodim k doktorke Drakulovej, poslala ma tam sice reprodukcna imunologicka, u nej mi totiz zistili syndrom lepivych dosticiek.

monchichichi
5. jún 2017

Ahojte, cez vikend sme boli v Tatrach. V piatok na mensej ture- nie do kopca. Vecer ako som smrkala som mi isla trochu krv. V noci som sa zobudila, ze mi treba cikat a na toaletaku som si nasla jasno cervenu krv. Bezala som na pohotovost kde nezistili pricinu krvacania. Potom sa mi tonustalilo a okolo obeda zas zopakovalo. Odctedy len lezim a krv nikde. Myslite, ze to mohlo byt nadmorskou vyskou?

mirka1478
28. jún 2017

Ahojte chcem sa spytat tie co ste nemohli otehotniet a zistili Vam syndrom lepivych dosticiek ako rychlo ste otehotneli po liecbe anopyrinom?dakujem🙂

monchichichi
28. jún 2017

V ktorom tt pred porodom ste vysadili anopyrin a nasadili fraxiparine?

alexiss27
28. jún 2017

@mirka1478 ahoj my sme otehotneli vzdy do roka znova, len vzdy to skoncilo potratom do 9 tt, napokon sme sa rozhodli pre IVF, s tym ze hned som mala pichat fraxik, lenze ten mi spustil v 15 tt krvacanie tak mi ho vysadili a dali 100 anopyrin ten mam vysadit 3 tyzdne pred porodom a nasadit opat fraxik. Takze u nas tak uz to bolo moc 4 roky po sebe 4 potraty ☹ preto to IVF.

alexiss27
28. jún 2017

@monchichichi ja som akurat dnes bola na hematologii vraj 3 tyzdne pred porodom mam vysadit anop. a nasadit fraxik...

monchichichi
28. jún 2017

@alexiss27 mne povedali ze v 30tt a zda sa mi to nejak skoro

jvlo
28. jún 2017

@mirka1478 okamzite

jvlo
28. jún 2017

@alexiss27 ja som anopyrin vysadila v 35tt

ikonica
28. jún 2017

@mirka1478 anopyrin beriem tusim druhy mesiac a zatial nic.... od 11.5. ho mam tusim nasadeny...

alexiss27
28. jún 2017

@monchichichi no mne tak ako som napisala povedala dnes hematologicka , ja som ho brala pred tehu ked som ohtehotnela nasadili mi 0,4 fraxik lenze z ten mi spustil krvacanie a vysvetlili mi v nemocke ze fraxik nieje na dosticky on ulahcuje babatku fungovanie v mojom tele ale mne zle robi takze moze sposobit potrat, tak hned vysadili dali anopyrin ktory je na dosticky a zatial sa drzime teraz zaciname 34 tt a mam ho vysadit cca v 36-37 tt.

alexiss27
28. jún 2017

@mirka1478 no a okrem dosticiek mas ake vysetrenia , ake vysetrenia ma manzel?

jajawka
28. jún 2017

@mirka1478 v tom mesiaci, ako som zacala anopyrin uzivat.

mirka1478
29. jún 2017

@alexiss27 jajawka pol roka sa nedari mam urobenu genetiku s pozitivnym heterozygot c677t .pred 12 rokmi boli dva potraty s inym muzom no a teraz uz mam 34 tak idem znova do toho.spiermiogram u urologa v poriadku.akurat mu tam povedali ze nema taku hustotu aku by mal mat,tak ze mam vzdy polezat s podlozenou panvou.ja uz stvrty mesiac chodim na agolutin lebo cysta mi zablokuje menzes.endokrinologia v poriadku bez liekov ale na kontroly chodim lebo sa jej nezdalo sono.naposledy mi uz navrhla inseminaciu vzhladom na moj vek.mozno sa nedarilo prave kvoli tym dostickam a este vlastne aj kvoli celiakii.takze ak som nepotratila a teraz neotehotnela kvoli dostickam tak pre celiakiu.