Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
@tatinka lenže nie na každej hematologii robia lepivost doštičiek a ty potrebuješ nastaviť liečbu tak aby si nekrvacala a ale aby boli doštičky utlmené. Bežne hematologie to nevedia čo ja viem, tak odbery vedia urobiť v nemocniciach v BA, TN,MT,BB,KE. Viem,že tá cesta cez Pravno do MT je taká kľukatá, ale na tento odber by som šla do MT. ..
baby po porode ste si nieco davali na riedenie krvi?
Ahojte, ked ste si ku koncu tehu pichali fraxiparine (ja picham 0,3) stavalo sa vam ze vam akoby nesiel dopichnut a po vytiahnuti vam trosku tej tekutiny vyslo von? Mne sa to zacalo diat tento tyzden, predtym uplne ok vsetko.
@monchichichi ano stavalo a casto mne aj krv vytiekla
@luskacisko a nevadi ze si tam tu davku nedam uplne celu?
Ahoj, mne pred par týždňami potvrdili SPS, mam už jednu osemročnú dcérku, tehotenstvo vtedy prebehlo úplne bez problémov, pôrod bol komplikovanejsi ale onak všetko ok. Mala sa narodila zdrava, donosila som ju bez problémov. Teraz sa snažíme o bábätko a stále nič. Mam problém s ovu, akosi nechodí. Hormón. profil mam v poriadku. Gynekológ mi však povedal ze kvôli SPS nemôže užívať lieky na ovu, keďže sú to hormóny a tie kvôli krvi vraj nemôžem. V MT na hematke mi doporučili k anopyrinu pichať v čase ovu aj fraxiparin. Teraz ma čaká sono ci sa ovu dostavila. Boli ste niektorá v podobnej situácii? Ďakujem
@mimka16 ano ja po druhom kyrete kedze ja som kvoli sps potracala. Ovu nikde. Cyklus 54 dnovy....
@monchichichi ako mam ale postupovať v prípade ze ovu nechodí.. Keďže hormonálne lieky mi gynekológ zatiaľ nasadiť nechce. A kontrolovať ovu každý mesiac sonom je dosť časovo náročné, keďže mam gynekológa zatiaľ ešte v inom meste(pred nedávnom sme sa sťahovali). V prípade ovu si mam ako dlho pichať fraxiparin,? Toto mi už lekárka neupresnila.
@mimka16 hormóny nemôžeš, to je pravda. Ovu sa dá testovať ovu testami, prípade v kombinácii s meraním bazalnej teploty. Ak by mi ovulácia nechodila, presedlala by som na prírodné produkty. Skús si niečo pozrieť o alchemilke, prípadne kvapkách od valovica asi sa volajú femi, alebo tak nejako. Inak takých čo majú 1dieta bez problémov a potom potraty alebo problémy s otehotnením je nas tu veľa...
@mimka16 mne doktor dal hormony a bola to katastrofa. Fakt mi to poskodilo. Zacala som cvicit hormonalnu jogu, pit alchemilku a repik a pomohlo mi to. Ovu nabehla hned a potom aj menstruacia.
@monchichichi to s tou alchemilkou som už zvažovala aj ja.. Len som čakala na výsledky z lubochne ohľadom hormónov, tie boli však úplne ok. Hlavne mi gynekológ kázal pribrať, keďže mam nízky BMI. Tak uvidíme co z toho zaberie. Vraj sa mame snažiť ďalej a uvidíme.
@alenka10101 okamzite aspirin a co najskor si zisti vysledky
@alenka10101 ja by som duphaston nebrala. Kludne si daj 50 ku anopyrin kym pride lekarka.
@alenka10101 ak si mala kontrolny odber s anopyrinom, tak by som si ho nasadila aj teraz. Ten tlmi dosticky a uziva sa az do cca 34tt
@alenka10101 ale ked ti dal fraxik tak aspirin ti netreba
@monchichichi ahoj prosim ta v Ba hemomediky vysetruju aj syndrom lepivych dosticiek?
@eviq ahoj. Reagujem síce o pár rokov neskôr ale ja som 10.10 2018 teraz porodila mrtve dievčatko v 8 mesiaci tehotenstva kvôli tomuto sprostemu syndrómu! :( chodila som do MT na hematologiu a tak to aj vedeli ale vraj sa to NETREBA nijak liečiť :( a teraz som bez bábätká s dierou v srdci. Z testu placenty zistili ze sa mi naozaj ucpavali cievy. Tak teraz neviem. Chcem podať žiadosť o preverenie starostlivosťi. Ale moje dievčatko mi to už nevráti :(
@lisiatko1906 ahoj, velmi ma to mrzí, ja by som to dala preveriť, veď to nie je len tak, nech za tvoju stratu niekto nesie zodpovednost... . Chodila si do Hemomediky, ci nemocnice v MT?
@jvlo chodila som do tej malej trápne modrej búdky ta hemomedika. Ešte v 6 mesiaci keď už som ledva sedela ma tam ta úžasná doktorka nechala sedieť skoro 4 hodiny v horúčavach sedieť a čakať na to aby mi povedala ze hej mate tam niečo ale nič netreba robiť. Čím ďalej mam väčší hnev
@lisiatko1906 to naozaj? Ja som presla z nemocnice do hemomediky, lebo mi liezlo na nervy to nekonecné čakanie, bezne som tam bola od 6:30 do 16 ako netehotná, tehotná o nieco skor. Nechápem preco ti nic nedali, aspon anopyrín mohli. Ja som si toto posledne tehu vydupala anopyrin + fraxi, uz som nechcela prist o dalsie dieta, aj ked teda ja vo velmi skorých tyzdnoch. Ak by si chcela skusit tu nemocnicu tak dr holý je po medicinskej stranke velmi dobrý, moc toho nenahovorí, je velmi tichý, ale z mojich skusenosti dosledný
@cherry1981 ahoj aj ti niektorá prosím ta odpísala na otázku ? Aj mňa by to zaujímalo. Tento týžden som objednaná na Hematologiu v BA na Kramáre a ked som im písala, že by som chcela aj doplnkové vyšetrenie na syndrom lep.došt. tak mi odpísali, že oni to nerobia.

@jvlo ja mam hematologiu aj v bojniciach co mam z domu 10 min .ale chodivala som do martina.chcela som aj teraz tam len mi neodporuca gynekolog cestovanie.mam to hodinu autom tam a hodinu naspak.uvidim.na piatok som objednana do martina ale este skusim zavolat tie bojnice als tam vraj davaju neskore terminy tak uvidim...