icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

luskacisko
5. okt 2017

@monchichichi ano uplne v poriadku ved kazde dieta nemusi mat 4kg ked sa narodi. Ja som od zaciatku brala aj anopyrin aj pichala fraxik lebo mam viac diagnoz nielen lepive dosticky.Do konca 33tt som brala aj anopyrin aj fraxik a od 34tt som uz pichala len fraxiparin

luskacisko
5. okt 2017

No vazila 2850g takze vobec nebola pozadu. Ja ked som sa narodila mala som este menej nemala byt po kom velka

monchichichi
5. okt 2017

@luskacisko oki dakujem, tak teda pockam do 32+0 a zacnem pichat🙂

dominika196
12. nov 2017

Ahojte. Chcem sa spýtať ako prebieha vyšetrenie SPS ? a neviete náhodou či sa môže v tehu ? 🙂

mirka1478
12. nov 2017

@dominika196 len krv zoberu nic ine a mozu aj v tehu.

dominika196
12. nov 2017

@mirka1478 ďakujem 🙂

tatinka
19. nov 2017

Ahojte.prosim vas viete mi poradit?mam viacere mutacie homo aj heteroz.plus syndr.lep.dosticiek 2 stupna.do stredy som brala anopirin a 28.mam kontrolu na hemaro.som tehu zacinam 7tyzden a!e pre ktvacanie mi gynekolog anop.vysadil a za mi ho nasadi az ked nebjde ani spinenie.krv.prssla.gestacny vak je vidnno ale spinenie nepreslo.brala som kvapky kanavit.teraz mi kazali ascofutin.lenze mam obavu kedze pri opatovnom nasadeni liku na riedenie krvicky hrozi krvacanie a zas ked si liek medam pri syndrome lep.dosticiek je to tiez risk.idem zajtra volat na hematologiu.mate prosim niekto skusenost a radu co sa s tym da robit?o miminko sme sa snazili dlho tak som teraz z tohofo dost vylakana...

monchichichi
19. nov 2017

@tatinka ja som tiez krvacala na zaciatku, potom 14tt a potom 29tt a mikdy som anopyrin nevysadzala.

tatinka
19. nov 2017

@monchichichi mne to kazal gynekolog vysadit ze kym neprestane aj to spinenie lebo krv.preslo po injekcii kanavitu ale od vtedy spinenie mam na hnedo uz 5ty den. krvacala si vela ci len malinko?po akej dobe ti to preslo.davali ti na to dake lieky?ake?aj si bola s tym v nemocke?...idem zajtra volat na fu hemato som zvedava co mi povie ....nam sa podadilo po 8 rocnom snazeni otehu co sme uz ani nedufali tak som zo vsetkeho taka doplasena...

jvlo
19. nov 2017

nikdy som anopyrin nevysadila, moje deti prezili len vdaka nemu. Ked som ho nemala nasadený, potratila som.
@tatinka

tatinka
19. nov 2017

@jvlo aj si krvacala pocas tehu?

pianina
19. nov 2017

@tatinka ja som tiez spinila pocas tehu a to skoro do 16tt,s mensimi prestavkami.Ale stale som mala nasadeny aspirin.+ascorutin,duphaston,vit E.Aj chceli vysadit,ale ja ani za svet.🙂

tatinka
19. nov 2017

@pianina aj v nemocke si bola s krvacanim a spinenim?ascorutin beriem 3x2.aku davku ascorurinu a aspirinu si brala.aspirin ti kazal gynekolog?

jvlo
19. nov 2017

@tatinka trochu, ale nie moc...ja som mala za sebou 2 potraty a brala som aj anopyrin aj fraxiparin 0,3 a drzala som sa ich zubami nechtami, keby ti dali aspon polovicnu davku toho anopyrinu, mozno je to na teba silna davka

pianina
19. nov 2017

@tatinka joj,najprv 2,5 tyz.v nemoc.potom 1 tyzden doma a yasa 1,5tyz. v nemoc.a potom ked,som znova krvacala vysetrili ma,vsetko Ok,tak ma poslai domov.Tak dva tyz.som brala ten ascorutin 3*2,potom uz len 3*1.Mne to doprucili v Hemomedike aspirin 1 rano.Aj s nimi som kominikovala,ked som lezala v nemocnici

monchichichi
19. nov 2017

@tatinka krvacala som silno aj som spinila, ako kedy. Mne to kazala hematologicka. Gynekolog chcel vysadit ale oni tomu moc nerozumeju podla mna. Daj si aj magnezium nech sa ti roztiahnu cievy. Mne praskali.

tatinka
19. nov 2017

@pianina
@jvlo no zajtra volam do hemomediky.teraz bol sviatok potom vikend.snad je vsetko v poriadku.hadam to nie je tak moc ked som to nebrala par dni...bojim sa velmi

tatinka
19. nov 2017

@monchichichi aj v nemocke sibola?co si brala v akom mnozstve?

jvlo
19. nov 2017

@tatinka urcite sa s nimi porad, nenechaj si do toho kecat od gynekologa

tatinka
19. nov 2017

Baby a ked vam robili sono z dola nezhorsilo sa vam to krvacanie?

monchichichi
19. nov 2017

@tatinka brala som len anopyrin 50ku a magnezium. Nic ine. Bola som aj v nemocnici ale v takom skorom stadiu s tebou nic nespravia. Najskor to bolo uhniezdovanie, potom praskali zilky...

tatinka
19. nov 2017

Baby a ako dlho je anopydin v tele?tefaz ked som ho 5 dni nebrala...ale inak ho beriem uz viac rokov ..dufam ze je vsetko v poriadku

tatinka
19. nov 2017

@monchichichi
@jvlo
@pianina hore som pisala.zabudla som vas oznacit

jvlo
19. nov 2017

@tatinka kazdý lekár tvrdí inak, jeden mi tvrdil, že 24h, dalsí že 2 dni a dalsí, že týždeň....zajtra zavolaj do hemomediky a urob ako ti povedia

tatinka
19. nov 2017

Ok baby dakujem za rady

tatinka
20. nov 2017

Volala som do hemomediky.dokforka povedala ze vysadenie anopyrinu od gynekologa bol spravny postup.v piatok mam prist na krv do hemomediky a ze podla vysledkov sa rozhodne ci ma nechaju bez liekov alebo daju nizkomolekularny heparin

tatinka
20. nov 2017

@monchichichi
@jvlo
@pianina baby a mate to do hemomediky v martine daleko?lebo ja celkom hej a neodporuca mi gyndost cestovat kedze mam lezat pre rizikove tehu.spinenie a teda pred tym krvacanie...vy ste vycestovali na odber aj ked ste krvacali alebo spinili?

monchichichi
20. nov 2017

@tatinka ja chodim v ba na antolsku.

jvlo
20. nov 2017

@tatinka bývam pri PB, takže cca 60km ale inak to nešlo, najbližšie mám tu v MT, ja som počas tehotenstva chodila ešte na Hematologiu do nemocnice v MT, pod hemomediky som prešla až po porode. Ale šla by som tam, ak je to pre teba najbližšia hemomedika. Potrebuješ doriešiť tu krv.Daj sa tam odviezť autom. Určite by som nešla vlakom ani autobusom...

pianina
20. nov 2017

@tatinka ja som necestovala,ja som lezala v nemocnici🙂A odbery mi robili len v na beznej hematologii.