Syndróm lepivých doštičiek
ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?
@m_o_n_c_a_k v mt odporucam nemocnicnu hematologiu, ja chodim k dr dobrotovej, je precizna
@weweronka ahoj ja som si robila v BA u pani docentka bathoriaovej. Robili mi zároveň aj krvný obraz.
@m_o_n_c_a_k ahoj prosím ťa podarilo sa ti vybaviť to vyšetrenie na syndrom lepivých doštičiek? ak hej kde ti to v BA robili? dakujem.
@simiqi nebola som tam.
@jvlo na hematologii kramaroch, zobrala mi krv na vela vysetreni a ked som jej spomenula SLP, tak mi povedala, ze to az potom, ak by sa nieco naslo z tych vysetreni... avsak na genetiky mi robili trombofilne stavy a nic mi nenasli, ziadne mutacie, tak sa obavam, ci to nahodou nemozem mat, aj ked krv nic neukaze.
@suzanca86 skús kontaktovať alphamedical labak, ja som bola teraz ako samoplatca na iných testoch u nich a platila som dosť málo oproti tomu,čo si účtujú iné labaky. Možno nebude odber na doštičky nejako finančne náročný a ty budeš mať odpovede. Ale veľmi zvláštny prístup, keďže mutácie,doštičky a trombofilne stavy sú 3 odlišné diagnozy
Ahojte dievčatá mam za sebou jedno úspešne tehotenstvo a dva potraty ...mne zistili po potratoch ...z genetických vyšetrení...mutáciu doštičkoveho receptora pre agregaciu GPIIIA v heterozygotnej forme .. keď budem tehotná vraj budem brať anopyrin že ten na to zaberá dobre...a zistili mi PAI -1 heterozygot ale že to nič
neznamená vážne ale že ten glykoprotein je horšie že nesmiem ani antikoncepciu a pri ďalšej diagnóze treba kontaktovať hematologiu.
Keďže ten anopyrin sa odporúča už pred plánovaním tehotenstva tak ho užívam a začala som špiniť mimo cyklus 🤷 môže to byť aj z toho 😬..mám obavy že keď budem tehotná a budem špiniť že ako to budú riešiť keďže tam veľmi priestor na výber iného lieku veľmi nie je 🤷🤦...mám jednu tabletu denne ...možno by som mala.brat menšiu dávku 🤔
@dejna_ urcite volaj hematologovi.ked budes spinit v tehu,bud znizia davku alebo anopyrin uplne vysadia.ja som si k tomu pichala clexan,ten čiastočne prebera funkciu anopyrinu
@zorkahorka mám ísť budúci mesiac na hematologiu tak si to odsledujem tehotná nie som ešte 🤷. Dnes som si dala aj ascorutin a anopyrin nedala vôbec zatiaľ ani kvapka .. rozmýšľam či to nemohlo byť aj z ovulácie 🤦 mam to spinenie už tri dni a v Tom čase som. mala ovulaciu... každopádne ešte do skúsim ten anopyrin dať polku ráno a polku večer že vo to bude robiť ...
@pianina ďakujem za tvoju skúsenosť ..teraz si dávam polku ráno a polku večer ..len teda pripomeniem že ja ešte tehotná nejsom ale odporučili mi ho dávať už pred otehotnením a trochu ma to spinenie videsilonnakokko som dva krát potratila tak sa mi vrátili živé spomienky a začala som uvažovať nad tým že keď budem tehotná a budem špiniť po aspirine alebo teda anopyrine že čo by mi dali ...ale zatiaľ tie polovičné dávky ráno a večer fungujú.. každopádne to spomeniem aj lekárke
@dejna_ to mas stale jednu tabletku.ja som brala iba polku na cely den
@zorkahorka hej zatiaľ jednu
Ahojte dievčatá.Neviem či tu dostanem niaku odpoveď ale skúsim sa spýtať.To Hemomedika v Martine už nefunguje?ja som tam bola naposledy v 2018,chodila som k MUDr.Plameňovej.Som chcela zajtra volať doktorke že či sa môžem dať zaočkovať proti Covidu,ale tam sa už asi nedovolám,že.
Ahojte, dnes som bola na vysetreni lepivych dosticiek v Martine v Univerzitnej nemocnici, bolo mi vsak povedane, ze lepive mozu sposobovat potraty az od 8-9 tyzdna, kedy je uz vyvinuta placenta, skor nie. Mate tiez obdobnu skusenost?

@m_o_n_c_a_k Ahoj čítam, že si si dala niekde robiť genetické testy? Chystám sa aj ja aké vyšetrenia a kde ti prosím robili? Mala som MA a teraz ma poslala doktorka.