icon

Syndróm lepivých doštičiek

andreasp
7. feb 2013

ahojte, s manzelom sa snazime o babetko,no skoro 2 roky nic. Nevytvaraju sa mi vajicka. Na hematologickom vysetreni mi zistili syndrom lepivych dosticiek, a moja gynekologicka mi povedala, ze vraj tento syndrom moze sposobovat aj to, ze sa mi netvoria vajicka. Co sa mi nezda. co si o tom myslite vy?

jvlo
7. okt 2016

@eliskarupp dakujem 😀ja som tieto hormony nebrala, lebo som tu kdesi citala, ze by sa nemali. Verila som, ze dosticky boli ten dovod preco som potratila. Ale ja som bola riadne psycho 😀 za cele tehu som brala len magnezium a zelezo. Nedala som si ani kvapky do nosa 😀

eliskarupp
7. okt 2016

@jvlo no ved to aj ja som to tu citala, ale tak hadam doktor vie lepsie.psycho som aj ja ti mi ver :D moja paranoia nabera uz take rozmery ze az :D :D ale kvapky si davam , lebo ja mam od5tt taku nadchu ze by som sa nevyspala, ale kupila som si nasivin pre dojcata tak ten by nemal ublizit

milliondollarbaby
7. okt 2016

@eliskarupp darovanie krvi vzdy v pohode zvladam, tak snad tento odcuc nebude horsi. Dakujem Ti!😘

monchichichi
10. okt 2016

stalo sa vam, ze pri anopyrine vam napuchlo hrdlo? akoby sa vam zle prehltalo a mali stale hlieny, ktore vsak neviete vykaslat?

ikonica
16. feb 2017

ahojte, chcem sa opytat, ci skutocne je potrebne na vysledky z hematologie cakat az 2-3 mesiace

jvlo
16. feb 2017

@ikonica nie, je to blbost. Funguju tak statne hematologie. Mne brali krv v juli a vysledky mi dali 27.10. Sestra bola v sukromnej hemomedike a vydledky mala do necelych 2 tyzdnov, cele to platila poistovna ako mne

ikonica
16. feb 2017

@jvlo fiiiha to si ma potesila... este by som chcela vediet... to musi zena fakt 2 x potratit aby to vobec chcel niekto riesit alebo si to vysetrenie mozem vyziadat/ vydupat aj po jednom potrate? :((((

jvlo
16. feb 2017

@ikonica pozri, na hematologiu sa odporuca posielat az po 3 potratoch, ja som si vydupala vdaka Bohu po 2. Moja sestra nemala ani jeden potrat a sla za obvodnou lekarkou, ze ja mam dosticky a pre istotu chce vediet,ci ich nema posahane aj ona. Dostala vymenny listok. Cize nepotratila ani raz. Preto si myslim, ze ak ti obvodacka, alebo gynekologicka vystavi vymenny listok,tak ta vysetria

ikonica
16. feb 2017

@jvlo dakujem... tak ja skusim ist za obvodnou a ked neda ona tak uprosim gyndosa mozno.. uz to nechcem znova zazit :( moja babka prisla o prve babo len teraz neviem ci sa narodilo a tak umrelo ci to bol potrat vo vysokom stadiu... musim dozistit.. aj moja mama mala problem pri prvom tehu aj ked sa nevedela vtedy pricina ale nastastie donosia 4zdrave deti., mam len bratov preto neviem posudit podla tehotenstiev ak by som mala sestry.. bratia maju zdrave deticky... tak neviem.. dufam, ze mi niekto da papierik... uz mam aj vyssi vek, to je tiez kontraindikacia... u starsich zien vraj rastie riziko tejto diagnozy.... mam este chaosne informacie :(

ikonica
16. feb 2017

@jvlo ja by som sla aj na priamu platbu ak by to inac neslo ale asi je to dost nakladne ci? neposiela sa na take vusetrenia aj ked ma par problem pocat? nam sa podarilo po 10 mes.

jvlo
16. feb 2017

Vydup si vymenny listok. Neobchadzaj zbyticne gynekologa. Naco by si platila? Keby som nesla po 2.potrate na vysetrenia, tak by som moju simonku nemala... Pary sa posielaju na vysetrenia az po 2rocnom snazeni

ikonica
16. feb 2017

vies ale my mame uz po 35.. partner bude mat 40.. gyn povedal ze po roku mi zacne robit vysetrenia.. ale zadarilo sa skor.. len to nedopadlo dobre a ja chcem nejaku odpoved :( ak mam tento syndrom, tak chcem predist dalsej skaze.... ak mi na nic nepridu na hemato, pojdem klopat na ine dvere...

jvlo
16. feb 2017

@ikonica treba ist za gynekologom, ak bude ustretovy,rovno ziadaj aj genetiku. Neviem odkial si ale skus pozriet hemomediku, ci ju mas blizko

ikonica
16. feb 2017

@jvlo som z vychodu... ano aj na genetiku by som sla... kolegynka po 2potratoch tiez zistila, ze ma tento syndrom.. pritom prve babo donosila v poho nevediac o nicom.. potom dva potraty ... tak jej zistili tuto pricinu a teraz sa chysta pomaly porodit druhe babo... ona mi povedala, ze najskor by sla na. ojom mieste na hemato a potom na ostatne vysetrenia....

jvlo
16. feb 2017

@ikonica som rovnaky pripad ako tvoja kolegina. Najskor som mala bez problemov dcerku, potmom 2 potraty, zistili mi syndrom lepivych dosticiek a 2 geneticke mutacie, potom sa mi narodila simonka, cele tehotenstvo som bola na liecbe. Hemomediku mas v kosiciach

ikonica
16. feb 2017

@jvlo ok diky za info... pojdem asi hned zajtra za gyndosom nech stihnem nejake vusetrenia v tej cakacej lehote.... povedal ze si mame dat tri mesiace pauzu.. len on si ani nevie predstavit ako vela je to pre mma cakat tri mes... uvidim co mi povie na maternicu po prvej ms...

ikonica
16. feb 2017

@eliskarupp to chces povedat ze si mala vysledky vysetreni este v ten den????

senselinka
16. feb 2017

@ikonica ked mi robili komplexne vysetrenia, cakala som dva tyzdne, ako chodim uz len na kontrolne (aj pocas tehotenstva), vysledky mam este v ten den

ikonica
16. feb 2017

@senselinka tak dva tyzdne znie lepsie ako dva ti mesiace.. preto sa divim ze eliska napisala, ze hned v ten den vedela, ze ma syndrom

pianina
16. feb 2017

A ja som vedela hned v ten den🙂

ikonica
16. feb 2017

tak dufam ze budem mat stastie na hematologicku... teda ak sa mi podari vydupat si listok.... drzte prosim paluchy... asi pojdem hned zajtra...

hari_
16. feb 2017

Mne zistili syndrom lepivých dosticiek ked mal syn 1,5 roka, cize ked som bola tehotna tak som o tom ani nevedela, ani som neuzivala anopirin ani si nepichala fraxiparin a cele tehotenstvo bolo uplne ok. Je to o tom, ze pri tom syndróme moze byt krv hustejsia, pretoze sa trombocyty zhlukujú viac ako obvykle, preto je potom zvýšené riziko tvorby krvných zrazenín, čo môže zapríčiniť potrat, pretože keď taká zrazenina upchá nejakú žilu v placente, tak sa výživa nedostáva k plodu a tak plod odumiera.

hari_
16. feb 2017

A ked som cakala za prvými výsledkami tak som tiez cakala 2 mesiace, pretoze to sa robi geneticke vysetrenie krvi, preto to tak trva. Teraz ked chodim na kontroly tak cakam 2 hodiny, petoze ti lekarka vezme krv aby vedela ako mas hustu krv - sleduju sa d-dimery, ci mas uzivat anopyriin tak ako uzivas, ci mas brat viac alebo menej ..... preto cakas uz len 2 hodiny.

ikonica
17. feb 2017

pozeram ze hemomedika je aj v Presove.... to mam blizsie ako Kosice.... tak pojdem tam... teda ked mi daju listok....

ikonica
17. feb 2017

@hari_
@hari_ ja mam pocit, ze presne to sa stalo... ze sa upchali tie cievky... babo sa prestalo vyvijat vraj v 8-9 tt a ja som sa to dozvedela az v 11-12ked som si uz mala ist po tehuknizku... idem dnes k lekarke a gyn, tak drzte palce nech mi jeden alebo druhy da papierik na vysetrenie....

ikonica
17. feb 2017

ja som od zaciatku tehu brala duphaston... to mi asi tiez neprospelo... ale tak lekar nariadi, asi vie co robi... a predsa som mala protichodne pocity, ci to brat ci nie... mozno keby som to nebrala... teraz tazko zistime... ja len chcem vylucit alebo potvrdiet aspon jednu moznu pricinu... vy mi snad rozumiete...

hari_
19. feb 2017

Ked som bola tehotna .... a nevedela som ze mam syndrom lepivych dosticiek ako som uz pisala, tak som v 8 tyz. zacala trocha krvacat, mala som na maternici hematom, bola som hospitalizovana, a brala som tiez duphason a dokonca aj dicynone, myslim ze som to uzivala skoro 3mesiace.... ale potom som uz ziadny problem nemala, ked som bola potom na tie testy tak som sa tej lekarky pytala ci to moholo mat suvis, to krvacanie myslim v 8 tyz. so syndromom lepivych dosticiek, tak mi povedala ze urcite nie. Ono je to tazko povedat, lebo napr. gynekolog mi povedal ze ked budem zase tehotna tak budem pichat fraxiparin cele tehotenstvo, hematologicka zase, ze uvidime podla vysledkov, ze mozno bude stacit len anopyrin. Mne vtedy doktorka povedala ze ten syndrom nie je ziadna tragedia, predstavuje to zvysene riziko v neskorsom veku co sa tyka vzniku trombov.... my to mame v rodine, a vsetky moje tety,ktore uz maju velke deti .... tiez im to zistili az teraz ked maju 40 a viac rokov, a rodili normalne, kazda ma po 3 deti .... a nevedeli o tom, ani nic neuzivali a bolo v pohode. Myslim si, ze privela nad tym potom rozmyslame a psychika robi potom svoje. Prepac, necitala som celu diskusiu, ja som chodim do centra hemostazy a trombozy v Presove, ale ked mas problem s vajickami, ze sa ti netvoria ako si napisala, neviem, aj ked som lezala v nemocnici, tak viacero zien, ktore malo podobne problemy s otehotnenim, chodilo na kliniku do Martina....

alexiss27
19. feb 2017

tak aby som nadviazala na to co som uz pisala mam syna 9 rokov nevedela som zemam dosticky v pohode bez problemov som donosila nasledne 4 potraty a po druhom potrate zistili na hemoske dosticky , hned ako doslo dalsie tehu pichala som automaticky na nariadenie hematologicky fraxik a pichala duphaston, no aj napriek tomu som vzdy do 9 tt potratila. Teraz minuly rok v novembri sme boli na umelom, pretoze sme uz nechceli riskovat ze opat potratim kedze vylucili ze to moze byt z dosticiek. Od vtedy som bola 2 x v nemocnici kvolik krvacaniu a to druhe pred 3 tyzdnami bolo masaker ze som si myslela ze o babatko pridem nakoniec v nemocnici mi povedali ze to krvacanie bolo sposobene prave fraxikom nasadili anopyrin fraxik vysadili a pomalicky ideme do 5 mesiaca...tolko moja skusenost. Anopyrin beriem 1 za den. Plus k tomu ascorutin, duphaston a vkladam progesteronove cipky. Drzim vam babule palce aby ste uz mali pokoj a aby sa aj vam podarilo donosit zdrave krasne babatko ❤❤❤

jajawka
28. feb 2017

Moja skusenost je takato. Po potrate v 8. tyzdni a nasledne problemom s dalsim otehotnenim ma zenska lekarka poslala na hematologicke vysetrenie na vylucenie syndromu lepivych dosticiek do Martina, kde mi toto ochorenie bolo aj zistene. Na vysledky sa naozaj cakalo 2 mesiace (+termin na objednanie tiez tak). Zaroven muza poslala na spermiogram a s nim aj na geneticke vysetrenie nas oboch do Ziliny. Tam sa caka na vysledky 3 mesiace. Niektori lekari maju zrejma problem vypisat vymenny listok na hematologiu a cakaju na "viac" potratov, ale asi musi byt zena v tomto nekompromisna a vyslovene si ho vyziadat, ak tusi alebo si mysli, ze by mohol byt problem aj v tejto oblasti.

ikonica
28. feb 2017

listok som dostala.. nemal vaznejsi problem vydat ho... pojdem zaciatkom aprila do hemomediky v presove... volala som aj do ke ci nedostanem skorsi termin ale tam mi dali este o 6 sni neskor... pytala som sa preco tak daleko objednavaju... myslela som, ze kvoli velkemu poctu pacientov, ale bolo mi povedane, ze vysetrenie sa ma robit az 2mes po potrate, aby neboli skreslene vysledky... inac hari ja nemam problem s vajickami.. aspon o tom neviem.. duphaston som brala na udrzanie tehu nie na upravu cyklu