Syndróm P(re)CO? II
Tak Vas vsetky vitam v druhom pokracovani nasej diskusie o syndrome PCO....v prvom fore sa podarilo viacerym dievcatam (napriek tejto nie zrovna najprijemnejsej diagnoze) stat sa mamickami. Tak nech taketo uspechy v hojnom pocte pokracuju aj v tejto druhej serii 😉
Ahojte babulky dlho som tu nebola a ani neprispievala ...potrebovala som trosku vypnut...
Tak dnes sme zacali s folikulometriou...ukazala som dokimu grafy, pochvalil ma ze som vzorna pacientka 😉 ...a kedze moje cykly su 45 a vic tak nepredpokladal ze nieco uvidi vraj je to skoro...ale aj tak mi spravil usg a boli sme obaja prekvapeny dnes som 11DC a na pravom vajecniku mam krasny 17mm folikul...no samozrejme nevieme ci to nieje z minuleho cyklu ....to povedal doki...sice som o tom nepocula ale asi sa to stava ..tak idem na dalsi usg v utorok 😉 ...takze uvidime... 🙂
sharka..stava sa aj take ze folikul ostane z minuleho cyklu ...a nieje to skoro mat v 11DC 17mm folikul ???
a po dalsie bol zlaty ...lebo ked som nanho vytiahla grafy ..tak uznal sam, ze duphaston az po ovulacii a to ma veeeeeeeeeeeelmi tesi.... 🙂 🙂
ďakujem kočky ste veľmi zlaté ako sa tu navzájom podporujete 🙂 🙂 🙂 , viem , že nám všetkým zostáva len čakať ale dokedy????? 😢 ,
aj ked mi hovoríte, že cykly mám ok, bez liekou by to nebolo tak a o ovulácii ani nehovorím, tá nie je (tento rok bola raz).
Ahojte,
vydim, že veľa z nás má problém so syndrómom PCO. Aj mne zistili a vraj by som mala ísť na laparoskopiu. Boli ste už niektorá?-ak áno tak by ste mohli napísať, že čo to obnáša?
Dik
Držím každej palce ;)
ahojte babule. Nejako vás nestíham posledné dni 😒 .
A akoby to nestačilo, dnes si na mňa dovolil nejaký bacil, tak sa snažím nejako liečiť 😖 . Som zvedavá, čo mi to urobí s BT 😒
pgaba, ja som bola na laparoskopii v septembri tohto roku - ide o zákrok v celkovej anestéze - teda aspoň ja som mala a laparoskopicky ťa prezrú, prípadne urobia priechodnosť. Mne tiež lekár povedal podľa hormonálneho profilu a aj podľa usg, že mám pco, ale pri laparoskopii sa to nepotvrdilo.
Ahojte,
no ja cakam zajtra mrchu...teplotu mi nejde pomerat lebo sa mi teplotmer pokazil,takze graf nedokoncim 😀
Dik Govinda,
chcela by som sa este spytať, že kolko si sa zotavovala a či si po zákroku marodila?
caute...pgaba...ja som bola tiez na laparoskopii...v stredu som nastupila do nemocnice, vo stvrtok rano ma operovali, v sobotu som isla domov a v utorok do roboty (bola by som isla do roboty uz v pondelok, ale musela som ist k doktorovi na ukoncenie PN-ky)....ale inak uz vo stvrtok vecer po operacii som sa citila fajn a vysedavala pred telkou....nebyt diety, ktoru musis mat po laparke min. 1 den (aby sa creva neposkrucali) tak by som bola isla domov uz v piatok 😉 podla mojich skusenosti laparka nebola nic....vsetko islo ako po masle.....pocas nej mi prezreli priechodnost vajcovodov, obrezali vajecniky, spravili drilling vajecnikov a odstranili jeden zrast medzi maternicou a crevami...a som rada, ze som bola....aspon mam istotu ze s vajcovodmi nemam ziadne problemy 😉
a inak po laparke mi nabehla aj ovulacia....neberiem ziadne lieky a po laparke som mala zatial kazdy cyklus ovulku 😉
fakt ju vrelo odporucam 😉
ahojte
mna trapi mrcha... uz mi koncila,vcera nic a dnes som prvy raz po chorobe v robote a tak no a dnes ma bolia krize ako keby zacinala a aj mam zase krv 😖
katka....aj u mna je bola mrcha tentokrat uplne ze strasna.....asi to bude vsetko tou chripkou....mne sa tahala cez 8 dni a este stale spinim....a tie krize ani nehovorim....a este ma k tomu strasne boli hlava....no proste otras ☹ ....no hold, dufam ze za tieto trampoty na zaciatku cyklu budeme na konci nejak odmenene 😅 😀 😀 😀
ja mam furt aj antibiotika..uz zvazujem ci to nebolo aj tym,ze som si vecer dala preventivne este acylpirin - fakt uz som z toho magor...9ty den 😖
katka....mozno je to tym acylpirinom....alebo celkovo chorobou....umna bola divna este aj tym, ze vobec nebola silna....inokedy mavam minimalne 1 den na zaciatku mrchy taky silny, ze musim menit vlozku pomaly kazde 2 hodiny....a teraz nic take....v pohode by mi vystacila aj jedna vlozka vely den.....no hold, netusim, co sa to deje....u mna to bola fakt divna mrcha a snad to teda bolo len tou chripkou a nic vaznejsie sa nedeje 😒
ano ano - aj ja som teraz postradala "silny" den - dokonca jeden den to tak aj vyzeralo a stoplo sa to normalne - tusim prvy druhy den som mala mrchu "len doobeda" a poobede nist-potom normalne take slabsie..potom spinenie, potom nic a dnes zase krv - ako fakt nechaaaaaaaaaaaaapem - a to som mala hned po ukonceni ist k dr - idem asi teda zajtra-lebo uz je to 10 den - len dufam,ze uz to fakt aj prejde...
katka....tak to fakt netusim, co sa to s nami deje.....ja dnes este spinim ale dufam, ze uz naposledy a zajtra bude uz pokoj.....ja este tento mesiac kaslem na doktorov a davam tomu volny priebeh....no a po novom roku to zacnem riesit....asi sa skusime popytat ohladom IVF...alebo aspon IUI na zaciatok 🙂
inak mna aj napadlo, ze co ak som napriek tomu krvacaniu tehula....lebo brucho ma boli strasne cely cas...inokedy pri mrche boli len prve 2 dni....ale podla dnesnej teploty je to pase 😀 😀 😀 ...takze to vsetko nakoniec pripisujem iba k tej chorobe....nic ine to nemoze byt 😉
pravdu povediac to napadlo aj mna - a nemeriam teplotu - ale skusala som krcok a bol makky a hore - neviem no..asi zajtra uz zmeram aby som videla..ale bolo by to naprd...antibiotika plus som si dala aj proti kvasinkam fluconazol 😔 takze radsej nech nie som a je to chorobou 😔
ja som tiez tieto posledne dni hodne popijala a napchavala sa liekmi....ale podla mna aj keby to bolo tehu, v takom rannom stadiu to asi az tak nevadi, nie?....ved kolko je takych bab co zistia ze su tehu az v nejakom 7 - 8 tt....a tiez si dovtedy nedavali pozor....
i ked velmi by som ti tehu priala, osobne si myslim, ze je to tou chorobou....pripadne postavenim hviezd alebo nejakym podobnym sialenstvom 😀 😀 😀
neviem hivus..antibiotika ani nebyvaju taka tragedia ale viem,ze ten fluconazol co sa prehlta proti kvasinkam problem byva - ale ja si myslim,ze je to tiez tou chorobou alebo acylpirinom...mozno tym prudkym ochladenim..ani nemozeme vediet na co vsetko nase telo reaguje...
ahojte kočky 🙂 . Čo nové?
Ja som bola dnes na folikulometrii a folik veselo rastie, už má 19mm 🙂
govi...super....a uz ti aj pichol pregnyl alebo este nie? a bude vobec pichat?
u nas nic nove....s katkou nas obe trapi mrchana a choroba....uvidime, co z toho bude 😒
hiva, nebude pichať pregnyl. V stredu idem zas na folikulometriu, očakávam ovulku práve tak na stredu, tak uvidím 🙂
A choroba trápi aj mňa, chytila som nejakú virózu, takže aj ja teplotujem a potím sa a dnes som bola u svojho lekára, ktorý mi predpísal antibiotiká - to pre prípad, že by mi do pár dní nebolo lepšie 😒
no ja som to nejak prezila zatial bez antibiotik....len cajicky, med, citron ....ani vylezat som nemala kedy....som taka koza...miesto toho, aby ma to preslo za tyzden, uz sa s tym morim 3 tyzdne 😠 ...no ale sak cez Vianoce hadam trosku zrelaxujem....akurat neviem, kto za mna uprace, napece a navari 😠
govi, tak drzim palce....a poriadne sa snazilkujte 😉
hiva, no tak mňa to chytlo v piatok, ale mám taký nedobrý pocit, že mi to celé prešlo na priedušky - to preto mi dal antibiotika, ale mám počkať aspoň do zajtra a ak, tak si ich mám nasadiť práve zajtra. Uvidíme, ako mi bude 😒
jasne...uvidis, ako sa budes zajtra citit....inak mne to sadlo asi na komplet cele telo....este aj hlava ma priserne boli....no a kaslem riadne uz 3 tyzdne.....ja osobne sa snazim vyhnut akymkolvek liekom....a hlavne antibiotikam.....neviem preco....viem, ze mozno je to blby nazor....ale nejak som si na to zvykla.....antibiotika som brala za svoj zivot 2-krat....raz penicilin ked som bola v kontakte s babou s meningitidou.... a raz asi pred 3 rokmi ked mi odumrel zub a isli mi ho trhat...vtedy mi ANTB nasadil zubar, aby sa predislo zapalu....neviem preco, ale nejak sa antibiotikam branim a vyhybam 😅 ...ja chripku vzdy sama pretrpim a necham moje telo, nech sa s tym vysporiada ako chce....i ked sa vravi, ze chripka by sa nemala prechodit...ale co uz, ked to inak nejde 😒
Dik Hiva za vysvetlenie. Chcela by som sa este spytat, ci si bola aj v kupeloch v Luckach??
Pred Laparkou si mala aj ty nepravidelny menzes?
Dik
pgaba...nie....v kupeloch som nebola...ani neviem, preco by som mala.....ja som pred laparkou mala sice viacmenej pravidelne, ale dlhe a anovulacne cykly ....cca kazdych 33 - 38 dni som mala MS....ale na zaklade Hormonalneho profilu, Ultrazvuku a BT potvrdenymi anovulacnymi cyklami bola u mna jasna diagnoza Syndrom PCO....najprv mi doktor nasadil na 3 mesiace Diane 35 na znizenie testosteronu a potom hned mesiac a pol nato som isla na laparoskopiu z dovodu drillingu vajcnikov a celkoveho vysetrenia 😉
a este laparke som sa vobec nebranila lebo nakolko manzelov spermiogram je v celku OK, na odsuhlasenie umeleho oplodnenie u poistovne je pri diagnoze PCO potrebne potvrdenie diagnozy laparoskopicky....takze ak sa niekedy rozhodneme na IVF snad uz budem mat vsetky potrebne vysetrenia za sebou 😒
hiva, ja antibiotiká beirem tiež sporadicky 🙂 . Naposledy mi ATB dávali po laparke v infúzke 😀 . A ani neviem, kedy som predtým ATB brala, no pre istotu mi ich napísal a že keď budem cítiť, že mi to prešlo na priedušky, že si ich mám nasadiť, zatiaľ nie. Zatiaľ je to taká viróza, kýcham, kašlem, teploty - klasika, na to ATB nepomôžu, ale bolia ma priedušky, tak pre istotu, aby som k nemu nemusela behať cez sviatky.

ahojte dievčatá , pripájam sa aj ja k Vám, my sa snažíme 4roky a nič.... tiež mi zistili PCO ..... keďže nijako oi nejde a veeeeľmi chceme bábo ,tak sme sa rozhodli pre centrum asist. reprodukcie , sme objednaný na január.....