icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

kristulkamarulka
19. feb 2014

Baby, chcem sa spýtať, či ste aj maródili, keď ste začali brať Esmyu? Podľa toho, čo čítam, neviem neviem, či zvládnem chodiť do roboty na 12 hodín. 😲 ( ešte k tomu by som bola na ľudí jak drak 😀 ) A po operácii je to asi koľko?

anulkaba
19. feb 2014

@modrooka172 ahoj,aj ja sem chodim zriedka,takmer vobec,len ak mam nejaky problem sem nazriem a je fajn,ked tu baby poradia alebo si precitam aj ich skusenosti. Presne pred rokom ma Bielik operoval v BB,bola dohoda ze mi myom odstrani,len bohuzial mi oznamil ,ze ako sa aj on obaval pri prvotnom ultrazvuku ze to bude adenomyom.adenomyom mi zredukoval, vybrat sa neda lebo je vrasteny do maternice ☹ ...a to jedine ak chcem mat pokoj ,tak len vybrat maternicu celu. Vtedy sme to este neriesili ,kedze som planovala dieta,lenze dnes to bude zrejme nevyhnutne kedze lekari ani moj gynekolog mi velmi sance nedavaju a navyse adenomyoza mi sposobuje masivne krvacanie. Coskoro idem do Banskej na konzultaciu ,dohodneme sa na operacii. Uz vazne chcem mat pokoj,klud,zit bez bolesti a neriesit vlozky 😉

ivaaanka
21. feb 2014

Ahojte tak bola som na kontrolu beriem esmyu dva mesiace a zatiaľ nič, nezmenšil sa ani o milimeter. Tak je to blbé. Už som sa rozhodla, že sa skontaktujem s Dr. Bielikom , som zvedavá čo mi on na to povie. ☹

marunka123
22. feb 2014

@kristulkamarulka Ahoj,já jsem nemarodila,když jsem brala Esmyu.Dalo se to vydržet,jen prvních 14 dní bylo horší,hučení v uších,bolest hlavy a žaludku a únava a pak už dobré.Ale že by se myom nějak hodně zmenšil,to ne,už bych jí dnes nebralaJinak na operaci jsem byla v prosinci a doma do konce ledna,ale je to u každého jinak.Píšou 4-6 týdnů.Podle toho jak se cítíš a co děláš za práci.Přeji hodně štěstí 🙂

ingrid0105
2. mar 2014

Ahojte babenky,
k tym myomom. Ja som mala myom na prednej strane maternice mal 6 cm a operoval ma Doc. Bielik, on je jednicka v tomto na Slovensku. Moj gynekolog mi chcel vybrat celu maternicu. Po 6 tyzdnoch som bez problemov nastupila do prace, krvacanie sa mi upravilo a uz som bola v centre GIN FIV lebo sa chystame na babatko, a to mam 39 rokov a nikto sa nad tym nepozastavil. V BB su strasne mili, ustretovi a ochotni a oplati sa tam ist na konzultaciu. Ak tam povie Doc. Bielik ze sa to da odoperovat, tak sa to naozaj da. Mam kontakt ak by ste niektora potrebovala. Drzim palceky kazdej z vas a nezabudnite nadej umiera posledna 🙂

kristulkamarulka
11. mar 2014

kočky, neskúšali ste niektorá alchcemilkový čaj? Ja som o ňom čítala, že ak ho pijete 6 mesiacov každý deň, myóm by sa mal zmenšiť. Odkedy ho pijem, mám kŕče (ako pred menštruáciou). Moc sa mi na operáciu teda nechce 😒 tak to skúšam aj takto...

lauritka
11. mar 2014

@kristulkamarulka hmm no neviem ci ma az take ucinky.. to je skor na sliznicu maternice.

ja pijem lapacho a vilacora

kristulkamarulka
11. mar 2014

hmmm, žeby si nakombinujem? 😀 ja som jeden čas pila ajurvédsky nejaký a spravila sa mi cysta na vaječníku 😲 , neviem, či z čaju alebo len náhodne v tom čase, ale radšej som ho prestala piť. Uvidíme, čo toto. čítala som, že je dobrý aj na tehu 😉 vyskúšam, uvidím. Aj tak mám začať brať tú strašnú Esmyu. Dúfam, že pomôže, keď už si mám zasviniť organizmus.

lauritka
12. mar 2014

@kristulkamarulka este kuk, idem vyskusat od nasleudjuceho cyklu ;) http://www.fertility.sk/sk_SK/terapie/ricinovy-...

kristulkamarulka
13. mar 2014

@lauritka wow.. no vyskúšam aj ja... aj tie obklady na semenníky 😀 (nie na sebe samozrejme :P )

hanilla
20. mar 2014

Ode dneska mám brat lék Esmya. Myom mám 5x6cm. Žádné problémy alenemám . Otázka zní...i kdyby se myom zmenšil, tak v budoucnu začne zase růst? Stejné musím myom operaci odstranit, chápu to dobře? Mám zkouskove období a strach z vedl.účinku Esmye. Dekuj

kristulkamarulka
21. mar 2014

@hanilla Ahoj, mne môj teraz povedal (po veeeľmi dlhej diskusii), že je možné, ak sa myóm zmenší na cca 1 cm, nasadiť ešte raz liečbu a potom skúsiť mimi. Ale to bude treba hneď po ukončení liečby. Je to
vraj nebezpečnejšie, lebo ten myóm môže rásť s bábätkom.. vraj.. u každej je to podľa mňa iné (uloženie myómu, problémy, vek..) Buď rada, že ti nerobí problémy 😉 Ak chcete bábatko, skús aj iné varianty s ním prediskutovať... možno aj s iným lekárom, nech máš nezávislé výsledky. Alebo si pomáhaj s čajíkmi a obkladmi, ak Lauritka radí 🙂

marieria123456
24. mar 2014

@hanilla ahoj, prosím Tě kdo Ti v čr Esmyii předepsal ?

emino29
24. mar 2014

Ahojte,
mala som 2 myómy a jeden bol umiestnený veľmi nešťastne, spôsoboval mi veľmi silné menštruácie...PN v práci, sexuálny život na bode mrazu, prvé dva dni menzesu som ani nevyšla z domu....môj gynekológ mi povedal, že myóm rastie+som anemická=vybrať maternicu+krvná transfúzia...mám už 2deti no myslím si, že každý orgán v tele plní určitú funkciu(tete vybrali maternicu, znášala to veľmi ťažko a momentálne bojuje s prolapsom panvového dna) a transfúzia krvi v dnešnej dobe?!?iba ak by to bola posledná možnosť...hľadala som iné alternatívy...teraz som pri Mudr.Paľovej(vrelo odporúčam)po 3mesačnej liečbe Esmyou sa mi myóm zmenšil a hlavne úplne som prestala na 4 mesiace menštruovať, čím sa mi upravil krvný obraz takže trasfúzia nebola potrebná a namiesto odstránenia celej maternice mi vybrali len myómy a maternicu ponechali....🙂

mamicka242
25. mar 2014

stalo sa vam baby ktore uzivate liek esmya ..totiz ja ho uzivam 6den a mam strasne nafuknute brucho ako pred porodom a tvrde..vacsie ako prdtym ako som zacala brat?co to je??inak mam navaly tepla,bolesti v bruchu.,obcas bolesti hlavy a priserne zaludocne bolesti totiz myom najvacsi mam pod zaludkom..

ria191
26. mar 2014

Ahojte tak tie obavy z operácie myómov sú úplne normálne aj ja som ich mala. Ale musím vám vrelo odporučiť Doc. Bielika Tibora v B.Bystrici pri ňom určite neprídete o maternicu v tomto je veľký macher. Ja som sa tiež bála a teraz mám už za sebou dve laparky pri ktorých mi odstránil 13 myómov a jednu hysteroskopiu kde mi odstránil myóm zo zadnej steny maternice, ktorý mi vrastal do vnútra maternice bol veľmi ťažko dostupný ale ako hovorím je to odborník pri ktorom sa nemusíte báť že prídete o maternicu. Esmya je iba krátkodobé riešenie čo problém nerieši iba ho oddaľuje. Mne sa teda život vrátil do normálnych koľají. Ms úplne v pohode iba 5 dní čo predtým bolo aj 9 dní aj intenzita krvácania sa upravila. Ja vôbec neľutujem, že som to podstúpila 3 krát 😀 😀 😀

natasa24
31. mar 2014

Ahojte brala som Esmyu zhruba pred rokom.. Doktor mi este hovoril ze som prva pacientka, ktorej Esmyu dal pretoze je to uplne novy liek...Dovod preco mi ju dal bol ten ze som mala myom a strasne som chcela otehotniet a neslo to asi koli myomu... Brala som Esmyu 3 mesiace a myom sa mi zmensil o polovicu nemala som absolutne ziadne neziaduce ucinky iba som 3 mesiace nemenstruovala ale to bolo ziaduce pretoze som mala koli myomu aj silnejsie menstruacie.... A dnes som v 7 mesiaci tehotenstva 🙂

lucy215
8. apr 2014

@kuriatko31, nebola som tu velmi dlho :( neziaduce ucinky su v pribalovom letaku, cize som to vobec neriesila.....bohuzial v mojom pripade ani vysledok nebol dobry, kedze sa myom zmensil velmi malo.....po poslednej prehliadke z 1,8 cm sa mi zvacsil na 3,8.......do toho mi este zistili potravinove intolerancie, tak som sa citila na slucku.....gynekologicka mi povedala, ze mi nasadi liecbu znovu ale odmietla som ju, tie stavy nechcem mat znovu, myom mi teraz nic nerobi a citim sa fajn, snazim sa zdravsie stravovat a viac sportovat, nejako verim tomu, ze je to vsetko psychika

lucy215
8. apr 2014

@tamimacko ...ahoj Tamimacko, dlho som tu nebola :( kontrola dopadla tak, ze sa myom zmenil len o 2 mm, na jesen minuly rok bol stale 1,8 cm, chodila som na akupunkturu, uz som to zacala riesit alternativne, myom nerastol bol stale rovnaky, v januari tento rok bol stale rovnaky ale vo februari mi zblbla perioda objavila sa aj cysta a myom mal zrazu 3,8 cm....ja ho vsak necitim a citim sa dobre, nerobi mi ziadne problemy, dokonca som zacala pocas periody aj cvicit co sa mi predtym nedalo....stale si myslim, ze kopec veci je spojenych s psychikou a stravovanim, v januari mi totiz zistili intoleranciu na lepok a laktozu, od kedy som zmenila jedalnicek je to este lepsie......v lete sa chystam na pol rocnu kontrolu, esmyu som znovu brat odmietla.

kuriatko31
9. apr 2014

@lucy215 ajoj to je v pohode 🙂 no mne sa zmensil este minuly rok som ju brala..ale nakolko chceme babo tak by sme sa mali snazit..snazit sa nesnazime bo moj jazdi na kamione tak to nechavame na nahodu ...no bo keby som uz povedala ze nechcem tak by som musela ist na operaciu ale stym stylom ze mizno dojdem aj o maternicu...tak uvidime ako to pojde...

lucy215
9. apr 2014

@kuriatko31 ahoj, drzim palceky, pokial nerobi problemy odkladaj operaciu ako sa da, ja nemam deti, chcela by som ale zatial to nejde, hovorim si co ma prist pride 🙂

saxana15
10. apr 2014

Ahojte.ja tu tiez pisem po dlhsej dobe.nuz,kedze mi ermya nepomohla,skor uskodila,operacia ma neminula,sla som do toho.bola som u doc. BIELIKA.odstranil myomy,zrasty,endometriozu a dal mmi to tam vraj vsetko do poriadku.teraz,to je po dvoch mesiacoch som zas v programe IVF,uz treti krat a zacinam stimulovat.velmi si zelam,nech to uz tentokrat vyjde! Drzte palce,aj ja vam kocky!

kuriatko31
14. apr 2014

@lucy215 ajoj 🙂 dakujem aj ja ti drzim palceky nach ti to vide 🙂 no uvidime ked nebude rast tak necham tomu pokoj nakolko chceme este babo...🙂 zatial nemam ziadne problemi ani bolesti co je super 🙂...nechame vsetko tak..ked ma nieco prist aj same to pride ked to najmenej budeme cakat 🙂

kuriatko31
14. apr 2014

@saxana15 ajoj ..no ja tiez uvidim ako dopadnem zatial vsetko v pohode...🙂 a to ma mrzi ze si postupila operaciu ale tesim sa stebpu ze vsetkp je tak ako ma byt 😉drzim ti palceky 🙂 a aj vsetkym kocenam dtrzim palecky...

marieria123456
26. apr 2014

zdravím Vás, kdyby jste některá měla nedobrané tabletky Esmye ráda odkoupím výhodně pro Vás.
děkuji mnohokrát

ingrid0105
27. apr 2014

@hanilla mas pravdu esmya je len docasne riesenie a je otazne ci ti vobec zaberie, skor by som riesila radikalne - operacia a je to raz a navzdy vyriesene, ja som mala myom 6cm na prednej strane maternice,
uspesne zoperovane laparoskopicky a yajtra idem na vklad emryjka do centra 😀

kristulkamarulka
12. máj 2014

Kocky,chcem sa spytat...minule som si zabudla dat esmyu-dala som si ju o dve hodiny neskor. Odvtedy je mi strasne zle,stale ma napina,boli ma hlava a ledva stojim na nohach ☹ doteraz som nemala nic z vedlajsich, akurat som nemohhla spavat,a cil toto. Ide ma porazit. Nedokazem sa ucit na skusky ☹
Moze to byt esmyou,ci radsej k obvodnej??

ejmi131
12. máj 2014

čaute babi som tu nova chcem sa spytat končim prvym balenim esmya dostanem menzes a potom mam ist na kontrolu alebo to nemam prerušit je medzi jenim baleni a druhym neaka pauza

viva5
14. máj 2014

Ahojte! Pred liečbou som mala myóm 7x7,5cm. Teraz beriem tabletky Esmya (už 3.balenie). Pred tým som vyskúšala kadečo ( 2x kúra Indonal, púpalka, magnety, rôzne výživové doplnky, graviola, vilcacora - všetko dlhodobo) a nič. Myóm krásne za 3 roky narástol. Nakoľko sa už nechystám rodiť (mám dve deti), tak mi traja gynekológovia odporúčali hysterektómiu. V podstate mi teraz myóm ani nespôsobuje žiadne problémy, tak operáciu vytrvalo odmietam. Liečbu Esmyou znášam úplne v pohode. Žiadne návaly, vyrážky alebo nadváha. Skôr som asi 2 kg schudla (ale je pravda, že si trošku dávam pozor na stravu a pridala som viacej šalátov). Samozrejme som počas tých troch mesiacov nemala menzes (to bolo na tom super), ale tie pseudo pocity ako počas cyklu sa sem-tam objavili. Taktiež sem-tam pískalo večer v ušiach (ale s tým mám problém už dlhšie). Najväčším momentálnym pozitívom bolo, že som teraz, keď beriem Esmyu nemusela vôbec užívať Olynth, ktorý som počas posledného roku užívala minimálne večer pred spaním, keďže som mala skoro vždy opuchnuté sliznice v nose (presne takéto problémy som mala aj počas celých dvoch tehotenstiev-teraz mi z toho vychádza, že je to asi u mňa hormonálna záležitosť). Takže, teraz už mám s tabletkami len posledný týždeň. Potom počkám na menzes a ide sa na kontrolu! Dúfam, že sa mi teraz konečne môj myóm zmenšil 🙂 . Držte palce.

viva5
14. máj 2014

@ejmi131 Liečba Esmyou sa nesmie prerušiť. Nerobí sa žiadna pauza medzi baleniami. Choď si dať predpísať druhé balenie. Menzes budeš mať až po dobratí 3.balenia (vraj za 4 týždne).