icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

zoe7
9. mar 2013

Ahojte , pripajam sa k diskusii. Ja som po liečbe esmyou uz 3 tyzden. Myom sa mi zmensil z 3x2 cm na 1,3x 1,2 ale len ako tmave miesto na maternici, uz to nie je ako myon. To bolo ked som doberala poslednu tabletku. Odvtedy neviem, cakam na menzes a potom idem na kontrolu. Kedy to dostanem neviem, ale uz by som bola rada. Drzim palce vsetkým.

entuzia
10. mar 2013

@lucy215 a prosim te, jak se na to dlouho ceka nez to lekarna ma pripraveno k odebrani?

entuzia
10. mar 2013

Dobrý den, ve vedlejších účincích je psáno - zesílení tloušťky endometria. to ale znamená , že čím je děložní výstelka silnější tím pak bude o to krvácení intenzivnější?

matana1
12. mar 2013

@lucy215 teraz v marci končím s liečbou, mám počkať kým dostanem cyklus a potom niekedy v apríli na kontrolu. Verím, že myom bude minimálnej veľkosti, alebo tam už nebude vôbec 🙂 . Cítim sa skvele, nepociťujem už vôbec žiadne tlaky ani bolesti v podbrušku. Keď budem po kontrole, dám vedieť.

matana1
12. mar 2013

@entuzia u môjho lekára to funguje tak, že zavolám, že si prídem v ten a v ten deň pre recept a už stačí ísť len do lekárne, kde na mňa Esma čaká. Ja osobne som nemusela nič objednávať, všetko zariadila sestrička. 😉

helom
12. mar 2013

Ahojte, tiež som absolvovala kúru tabletkami Esmya, nemala som žiadné závažné vedľajšie účinky a na váhe som nepribrala. Dnes som bola na kontrolu mesiac po ukončení liečby. Pred tým som mala myom 6cm a 4,2mm, dnes mi merali 4cm a 3cm. Teraz neviem či sa minule pomýlil pri zapisovaní toho druhého myomu, alebo sa mi zväčšil. Na kontrolu idem o pol roka. Lekár mi povedal, že by sa to malo ešte zmenšovať. Potom sa kúra môže ešte zopakovať. Som rada, že zatiaľ nemusím podstupovaťoperáciu.

zoe7
13. mar 2013

@helom ahoj, kedy si dostala menzes? Kebo uz mam pomaly 4 tyzden po a este som nedostala.

paris75
13. mar 2013

Ahojte, Esmyu beriem od januára a po prvom mesiaci sa mi myóm zmenšil z pôvodných 6cm na 5cm v priemere. Prvé týždne som mala bolesti v podbrušku, návaly tepla a celkovú slabosť. Teraz nepociťujem žiadne vedľajšie účinnky okrem vynechania periódy a väčšieho "hladu" 😉 . Na konci apríla sa chystám na operáciu, nakoľko plánujeme bábo. Doktor povedal, že v takom prípade iba Esmya nestačí, pretože jej účinok nie je trvalý.

helom
16. mar 2013

zoe7, menzes som dostala po troch týždňoch po ukončení liečby.

lucy215
17. mar 2013

@entuzia lekarka mi povedala, ze mi to vsetko zariadia ale ja som si to sama objednala v lekarni, po prvom bali som povedala na ktory datum potrebujem obidve balenia a boli pripravene

lucy215
17. mar 2013

@helom ja som dnes dobrala poslednu tabletku....bolo krvacanie bezne alebo silnejsie, mala si vacsie bolesti? Pytam sa co sposobila absencia cyklu....viem, ze je to individualne ale na co sa priblizne pripravit...vdaka

lucy215
17. mar 2013

@matana1 drzim palce, ja mam kontrolu 4.4. uvidim ako dopadne...ja dufam, ze dobre...drzim vsetkym palce, ozvem sa 🙂

entuzia
17. mar 2013

kdo mi pomuze sehnat lek esmya na 3 mesice dam odmenu za snahu ve vysi 250eur

dada6666
18. mar 2013

neviete mi prosim vas poradit ako mam uzivat esmyau...zabudla som sa spytat gynekologa a neviem sa mu dovolat...dakujem

zoe7
18. mar 2013

@dada6666 Kazdy den 1 tbl. v tu istu hodinu, 12 tyzdnov nepretretrzite

dada6666
19. mar 2013

ahoj zoe7...môžem ich začať brať kedykoľvek...v príbalovom letáku je uvedené, že sa majú začať brať 1 deň menštruácie (menštruáčného cyklu).

zoe7
19. mar 2013

@dada6666 mne povedala lekarka, ked dostanem menstruaciu a poriadne sa rozkrvácam tak ich mam zacat brat, to je tak na druhý den

lucy215
20. mar 2013

@dada6666 ja som ju zacala brat hned v prvy den menstruacie

dada6666
20. mar 2013

Ďakujem pekne za odpoveď

adkica
21. mar 2013

AHOJTE KOCKY ,JA MAM ZA SEBOU KURU ESMYOU POSLEDNU TABLETKU SOM UZILA VO FEBRUARY OD VTEDY PRESLO 31 DNI A MENZES STALE NEPRICHADZA POCITUJEM SILNE TLAKY V PODBRUSKU BOLIA MA PRSIA TEST SOM SI ROBILA TEHOTNA NIESOM ASPON PODLA TESTU ,JA SOM ESMYU ZNASALA DOBRE LEN AKURAT ZE SOM MAVALA TAKE MENSIE MDLOBY ALE DALO SA TO ZNIEST VZDY SOM SA PREKONALA ,JA SOM MALA MYOM ,1,5X1,5CM ,PO 2 MESACNEJ KURE SA MI MYOM KRASNE ZMENSIL ,O BABO SA ZNAZIME 6 ROKOV A UZ SME SA USKROMNILY STYM ZE STOHO NIC NEBUDE UZ NAKOLKO MAM UZ 41 ROKOV ,IVF NEUPREDNOSTUJEM,CHCELA SOM TO PRIRODZENOU CESTOU ,ZIJEM V ZAHRANICI A PRISTUP LEKAROV TU JE ZLY NAKOLKO NA VYSETRENIE ZAKATE AJ POL ROKA ,ESMYA MI BOLA PREDPISANA NA SLOVENSKU A NA SLOVENSKU SOM SI TO HRADILA PLNE A VYSETRENIE TIEZ KTORE MI HNED NA MIESTE BOLO POSKYTNUTE ,TERAZ TRPIM POLESTAMI NO MENZES STALE NEPRICHADZA UZ SOM SA OBJEDNALA NA VYSETRENIE NO ZIAL TU SA OBVODNY LEKAR VYJADRIL VRAJ NA KAMERU BUDEM CAKAT AJ 2 MESIACE TAK DOVTEDY SA ZOSALEJEM ,TO VSETKO Z MOJEJ SKUSENOSTI.PAPA.AK PODREBUETE NEJAKE IFORMACIE ,PISTE MI NA EMAIL MONIKAGODLOVA@azet.sk

adkica
21. mar 2013

ESTE VAS PROSIM AK NIEKTORA MALA TAKE BOLESTI AKO JA 4 TYZDNOCH UKONCENI ESMYOU NAPISTE MI PROSIM NA MOJ EMAIL.MONIKAGODLOVA@AZET.SK. PROSIM .A DAKUEJM

zoe7
21. mar 2013

@adkica ja som tiez uz skoro 5 tyzden po liecbe a menzes nikde. Vcera som volala lekarke, ze co s tým tak mam este pockat. Teraz idem lyzovat na týzden mimo, tak ked to dostanem tam, tak ma šľak trafí. Tiez som si robila tehotenský test a nic, clovek už mysli na vsetko. Mne bolo tiez tak sem tam blbo, hlavne sa mi krutilo v hlave a hucalo v usiach. Bolelo ma brucho a aj prsia. Vysledok som mala uz v priebehu liecby, myom sa mi zmensoval, a naposledy uz tam bolo len take tmavsie miesto na USG. No uvidime po periode ci sa to stratilo, sama som zvedava. Teraz som aj ja taka nedockava, uz aby som to dostala a tiez som taka naliata, niekedy ma tak boli brucho, ako keby uz uz som to mala dostat a nic. A to kazdy den chodim cvicit a skacem ako diva aby som tomu dopomohla, ale asi tabletky boli silnejsie. A pracuje aj psychika.

zoe7
21. mar 2013

@adkica a ešte ma dost boleli kríže a este aj teraz sem tam, a tiez mam 41.

pupafka
21. mar 2013

ahojte babenky, myom mam už tri roky, na poslednej preventivke mi doktor predpisal esmyu, začala som ju uživat ale po týždni som ich prestala. Mala som snaď všetky nežiaduce učinky ktore sa stupňovali, neskutočne bolesti hlavy spojene s malatnostou,navaly horučavy, nespavost. po 6 dňoch som zavolala do ordinacie dohodla som sa že pridem na konzultaciu a prekvapil ma lekar, nakričal na mna a vobec si nevypočul ako to znašam tak neviem čo mam robit trapi ma že sa doktor ku mne tak choval. dokoncami povedal že sa vratim.
Prajem vam aby vam to pomohlo moj organizmus sa nevie dat do normalu po tom tyždni užívania.

adkica
22. mar 2013

ZOE7 .DAKUJEM TI STRASNE SI MA UPOKOJILA UZ SOM SI BRALA DO HLAVY ZE JE TO SOMNOU ZLE ZE MI TO NEJAK USKODILO VELMI MA UPOKOJILO CO SI MI NAPISALA TAK NAM NIC NEOSTAVA LEN CAKAT AZ TO DOSTANES DAJ MI VEDIET DIKY.

adkica
22. mar 2013

ZOE7 ESTE SOM ZABUDLA MAVAS TAKE BOLESTI AKO JA?SILNE TLAKY V PODBRUSKU AKOBY UZ UZ BY SA TEN MENZES MAL SPUSTIT A NIC PROSIM DAJ VEDIET.DIKY

zoe7
22. mar 2013

ahojte prave dnes som to dostala presne 33 deň po ukončeni liečby, boli ma hlava brucho a cela ja

entuzia
22. mar 2013

@pupafka prosím Tě, pokud ti léky nedělají dobře mohla bych si od tebe zbytek léčby koupit? napiš mi do mailu a dohodnem se na ceně. ejram@seznam.cz

zoe7
22. mar 2013

@adkica ano presne som mala take bolesti ako ty a to aj ked som to dobrala, tak dufam, ze po periode to bude vzdy lepsie

adkica
23. mar 2013

ZOE7 TAK MUSIME CAKAT JA UZ SOM 4 TYZDNE AJ 5 DNI PO POSLEDNEJ TABLETKE A ESTE STALE NIC ZIJEM V ZAHRANICI ESMYU MI PREDPISALY NA SLOVENSKU TU V IRSKU SA NAMNA VYKRICALY LEKARY VRAJ KED SOM UPREDNISTILA SLOVAKOV TAK MAM IST NA SLOVENSKO SA DAT VYSETRIT TAK SOM BUKOVALA LETENKU A IDEM NA SLOVENSKO LEBO TU NA PREKLIATU KAMERU SA CAKA AJ 4 MESIACE DAJU TA NA CAKACI LYST A HOTOVO NECUDO ZE TU V IRSKU LUDIA UMIERAJU NEUREKOM AZ DOSTANES DAJ MI VEDIET A DIKY