icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

tamarka79
13. jún 2016

@lanvin no tak to ti neporadím. dr vravel že ak nepomôže tak neublíži, no vieš ... 🙂
na isto vravel že max 3 mesiace a opakovať sa to dá koľko treba.
a ako si znášala liečbu ? a výsledok ? takže si spokojná ? podľa mňa je všetko lepšie ako operácia ...

biba76
14. jún 2016

Ahoj, ja som tiez brala Esmyu a lekar mi povedal, ze max 3 mesiace a potom musi byt pauza 2 mesiace. A s takymito prestavkami to mozem brat donekonecna. Tak nejak je to pisane aj v tom letaku k Esmyi. popytaj sa na to blizsie.

martinaxy1
15. jún 2016

Moja mamina akurat dobrala uz treti cyklus liecby Esmyou. A musim povedat, ze toto je fakt skvely liek. Uplne jej zmenil zivot.... Velmi krvacala a doktor ju chcel poslat na hysterektomiu (vybratie maternice). S tym, ale nesuhlasila, kedze sa za prve operacie bala a za druhe citala o moznych komplikaciach a to nie je ochotna riskovat. Esmya, ale jej problemy vyriesila, po liecbe sa jej myomy zmensili a co je najdolezitejsie, tak krvaca uz normalne a nie ako kedysi.... Doktor povedal, ze je vo veku, kedy sa blizi menopauza a potom sa vraj vyriesi vsetko same. Dovtedy ak by sa jej krvacanie vratilo, tak moze liecbu Esmyou opakovat.....

janul4835
15. jún 2016

@zuzana075 Ahoj, po prečítaní Tvojho príspevku som mala pocit akoby to bolo o mne, s tým rozdielom, že po dobratí 3 mesačnej kúry som si myom dala pred dvoma týždňami vyoperovať a teraz čakám na prvú menzes od februára. Musím priznať, že som si na tento stav aj celkom zvykla...)))

zoe1221
16. jún 2016

@lanvin ahoj, moja známa ju berie dlhodobo, už má tuším štvrtý cyklus a je v pohode. Mala veľký 9 cm myom a zmenšil sa jej na polovicu a už vobec nkrváca, ja beriem druhý cyklus a som tiež veľmi spokojná, odporučila mi Esmyu práve tá moja známa a vobec nelutujem, doktor mi hovoril že teraz možem brať Esmyu bez obmedzenia, akokolvek dlho, len si vždy musím dať dva mesiace pauzu medzi cyklami. Ja by som chcla otehotnieť, tak som rada že je liek ako Esmya lebo inak by som musela pod nož :(

jankak80
16. jún 2016

Ak chcete pocut moj nazor na Esmyu, tak musim povedat, ze dar z nebies... Uz som bola pomaly aj zmierena s tym, ze pojdem na operaciu, aj ked sa mi vobec nechcelo, lebo sa strasne bojim uspatia..... Ale to krvacanie bolo neznesitelne, vylozene ma to obtazovalo, nikam som v podstate nemohla chodit a nosit som mohla len tmave oblecenie.... Potom mi doktor doporucil Esmyu, ze nech vyskusam a taky vysledok som skutocne necakala.... Krvacanie prestalo za tyzden a pocas liecby som nemala vobec menstruaciu.... Ja by som ju kludne brala aj stale, ale vraj musim mat teraz 2 mesacnu prestavku a potom mozem liecbu opakovat... Lekar povedal, ze mam prist ak sa vratia problemy, tak snad bude dobre a nebudem potrebovat ist za nim....

laurita83
21. jún 2016

Esmyu pouzivala moja mama 3 mesiace, myom sa zmensil trochu, ale hlavne konecne nekrvacala. Uplne ina kvalita zivota. Uz vraj nemusi byt po nej operacia. Mama nesla. Presla medzitym do menoupauzy.

l1993aura
22. jún 2016

ja som mala esmyu pred pol rokom, zmensil sa myom a prestala som krvacat, teraz som na atnikoncepcnej naplasti Lisvy, lekar povedal ze by to malo byt ok... zatial som spokojna, esmya mi zlepsila zivot, vobec som nepribrala a nemala ziadne problemy, len radosti.

dominik1991
5. okt 2016

@martinaxy1 Môj prípad je presne taký ako Tvojej maminy. Teraz som rok po liečbe 1. dávkou. Bola som minulý týždeň na kontrole a myómy sa mi oproti poslednej kontrole zmenšili ešte o 0,5 cm. Momentálne užívam Indol 3C vyrábaný v ČR (nie Indonal, tam nie je také množstvo účinnej látky). Užívam ho s menšími prestávkami. Gynekológa som vymenila. Nemám žiadne problémy, takže hysterektómia nateraz zažehnaná.

pillabea
8. okt 2016

dievčence, ja mám len 35 a ešte bábo nemáme, no mám 2,5cm myom v maternici vo vnutri. doki mi navrhol Esmyu, no neviem :/ povedal že 1,5-2roky kým sa po tom dám dokopy a môžem začať plánovať bábo... :( máte tu niekto takú skúsenosť, že po Esmyi ste otehotneli?

jarhal
26. okt 2016

dievcata, beriem esmya tabl uz treti cyklus ..cize 3x 3 mesiace...myom sa zmensil na polovicu mal 8cm...preoblem nastal teraz ked mi zsistili vysoky krvny tlak ale ze 180/110 je to aj viac....zacala som brat teblety na tlak prenesan...po 4 dnoch brania prenesan a zaroven ked pokracujme z esmyou som s arozkrvacala ale ze ako pred rokom...nestacim v noci vylievat kalistek dne som bola 4x a prezleikam celu postel co s auzaspinila o kupelni ani nepisem ,,musim do sprchy zakazdym ...nie som schopn aani malu odviest do skolky musel manzel ...strasne krvacam..mam kalistek pol hodiny a uz preteka.. a musim sa istit este aj dvomi vlozkami....je to mozne?..mal to uz niekto? dakujem

guinevre
7. nov 2016

@matka2525 12kg?? Normalne si mala z toho taku chut do jedla, ci si pribrala aj bez toho aby si vela jedla? Ja mam zacat brat Esmyu o tyzden, ale neviem si predstavit, na moju vysku, ze by som mala pribrat 12kg, fakt sa toho trosku bojim.

jarhal
15. jan 2017

Priatelky,zajtra nastupujem do nemocnice kvoli myomu ktory mi lekarka liecila rok brala som esmyu 3x 3 mesiace ..zaplatila si 9x13 e.......jedine co bolo na tom fajn ze som vobec nekrvacala. ..moj nazor na esmyu? Uz by som do toho nesla ..a pride mi podozrive ze vacsina tych co ju ospevju alebo pekne pisu sa zaregistrovali a uz svoje niky maju neaktivne....tie co sa pytaju tie su stale tu....nie som paranoidna ale podla mna to bolo ucelove a preco tu potom tie zeny niesu ? Napisu jedn dva prispevky a zrusia nik?Esmya nepomohla..NEODPORUcAm iba ak ju chcete brat do konca zivota😒

zuzicek88
15. jan 2017

Aj ja uzivam Esmyu uz druhy mesiac,dam ti potom vediet ako som dopadla,zatial som akurat tak pribrala,no uvidime..

jarhal
15. jan 2017

Ja som bola velmi spokojna mne to vyhovovalo nemat mrchu a pribrat som nepribrala skor naopak ked som ju prestala brat bola by som len jedla vzdy vsade vsetko😝

zuzicek88
15. jan 2017

Prosim ta a ked si dobrala Esmyu kedy ti prisla ms? co som citala niekedy to trvalo aj dva mesiace,ze nevedela prist,toho sa dost bojim

jarhal
16. jan 2017

@zuzicek88 hned 10 den. naposledy mi prisla aj napriek tomu ze som este brala tbl...

isis
16. jan 2017

Chcela by som sa pridat k teme, aj ked som esmyu nikdy nebrala. Chcela som ju brat ale pred tym som to konzultovala nezavisle od seba s troma gyndosmi. Pre mna bola prioritna otazka ci je esmya hormonalny pripravok. Ten moj mi povedal ze samozrejme ze je, ale nemal problem mi ju predpisat. Druhy mi povedal ze naco sa staram ze ked mi pomoze nech ju zoberiem. Ten treti taktisto povedal ze je to hormonalny pripravok. Okrem odpovede na otazku som tiez pochopila ze kym ju zeny beru, tak sa im myomy zmensia, po vysadeni zasa porastu... Tak som si velmi rychlo rozmyslela ci mam brat hormonalnu liecbu do konca zivota alebo ist na zakrok... a pri rozhodovani u mna tiez zabrala skutocnost, ze mi pride nefer ze na lieku nie je jednoznacne napisany fakt ze je to hormonalna terapia....

karinka
18. jan 2017

Ahojte, ja som bola začiatkom decembra na operacii, hysteroskopia sa to tusim vola, vyberali mi myom, no nakolko sa nedal cely, pretoze doktor mi nechcel zahrabnut do maternice, dostala som esmyu.Beriem momentalne druhy mesiac a ziadne problemy nemam, jedine to vyhadzanie ako pubertacka 🙂))) inak vsetko ok a vazit sa ja radsej nevazim, lebo ja sama som si uz pred par roki dopomohla k 10 kilam navyse.Mozno uz aj viac, ale nevazim ...
Este ma caka 3 mesiac brania a potom uvidim, ci ta cast myomu zmizla

jarhal
18. jan 2017

@isis mas pravdu brala som ju 9 mesiacov kym som brala bo to bez krvacania ...ale ked som prestala myom sa opat zvacsil..a ano je to hormonalne dievcata treba ratat ze bud brat dozivotne a platittak farmacofirmam prepojenym na poistovne alebo to dat von..

karinka
18. jan 2017

baby a mala ste niektorá pri braní aj taký problém, že na začiatku vás boleli bradavky?
mna cez ten prvy mesiac dost a potom to preslo

zuzicek88
18. jan 2017

@karinka mne prvymesiac nebolovobec nic a tento druhy som aj pribrala,aj byvam dost unavena a bolia ma klby,ale da sa to vydrzat

karinka
19. jan 2017

@zuzicek88 dakujem, no to ci priberam som este nezistila a radsej ani nechcem 🙂, ale dakujem za radu, ja zatial nic ani unava ani klby, chvalabohu

zuzicek88
19. jan 2017

@karinka ja som zacala cvicit,tak v pohode,neriesim,ako priberiem,tak schudnem,hlavne aby to pomohlo a potom napisem pekny den ti prajem

tamarka79
3. feb 2017

@isis Ty lekári by mali vrátiť diplom ak tvrdia že je to hormonálny prípravok. Nie som Dr. no mám primerané vzdelanie aby som pochopila mechanizmus účinku.
Brala som Esmyu 3 mesiace a pravdepodobne ešte budem brať. Netvrdím že je to všeliek, no mne pomohla. Zbytočne tu budeme viesť odborné diskusie. Môj názor, všetko čo pomôže vyhnúť sa operácii stojí za to vyskúšať ak je možnosť. Možno ani ja sa vzhľadom na vek nevyhnem operácii, no ktovie.

jarhal
3. feb 2017

@tamarka79 beries 3 mesiace? esmya pomaha iba ked ju beries...ak prestanes myom sa zas zvacsi...este som nikde nepocula nenasla necitala aby zmizol vzdy sa iba zmensi..nekrvacas co je super ..ziadne migreny nie su..ale ked prestanes si tam kde si bola...riesenim je odstarnenie..ale dovtedy je to dobry biznis...pre zeny ktore sa brania rezaniu..

laura9019
3. feb 2017

@jarhal ahoj, áno 3 mesiace. . Pred tým menzes 8-10 dní, otras. Počas užívania úplne nič. To bolo neskutočné. Teraz som 3 mesiac po. Na prehliadku mám prísť po pol roku po dobratí alebo keď sa znova vráti silné menzes. Inak menzes som dostala tak do mesiaca, no bola celkom normálna. Bála som sa lebo čo som čítala a aj Dr ma upozornil tá mohla byť hneď silná a som v tom znova. Zatiaľ je to ok. Mám menzes ale oveľa slabšiu ako som mávala. Myóm nezmizne a po určitej dobe bude znova robiť problém, to mi je jasné. No kým to bude fungovať na esmyi, alebo na hocičom inom aspoň takto ako funguje na operáciu nejdem. Hysterektómia je konečné riešenie... vyrieši myóm a odštartuje x iných problémov...

jarhal
3. feb 2017

@laura9019 ake myslis ze odstartuje, dalsie problemy?ty si myslis ze brat denne liek tabletku je lepsie? setrnesjsie pozerala si kolko ma neziaducich ucinkov? tiez som si myslela naivne ze je budem moz no jedna z tisic co myom uz nebude robit problem..ale som rada ze idem na operaciu..nebojim s atesim s a ze skoncia tie migreny a po tolkych rokoch migreny od 15r...budem mat konecne pokoj...samozrejme ak nemas deti alebo este chcete chapem ze nechces radikalne riesenie..no ja som uz vo veku je pre mna je hystrektomia vykupenim

tamarka79
3. feb 2017

@jarhal súhlasim s laurou. Nechcem tu robiť reklamu nani nahrávať pharma firmám. Jednoducho kým je možnosť odmietam ísť dobrovoľne na operáciu. Brala som zatiaľ 3 mesiace. Teraz som v období pozorovania. Počas užívania žiaden menzes. Teraz už menzesujem no je to ďaleko lepšie. Zatiaľ. Viem že to nebude pernamentné a buď sa liečba zopakuje alebo to budem musieť riešiť inak. Mňa inak Dr. rovno upozornil že to nemusí pomôcť vôbec, chvalabohu mne to pomohlo a zatiaľ pomáha.

laura9019
3. feb 2017

@jarhal chápem a možno to u mňa tiež takto skončí...
esmya vraj začala ako predoperačná liečba, len časom sa to posunulo do opakovaného použitia. zatiaľ využívam všetko a vyskúšam všetko čo oddiali zákrok.
Inak vraj aj hormonálne teliesko pomáha, to mi však odporúčané nebolo.
Je to strašné tieto myómy...