Tabletky Esmya
Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?
Ahojte
prepáčte, že sa až tak nezapájam do debát, ale nikoho tu nebudem kritizovat ani velebit, len si precitam vsetky vase komentare a pridam ten svoj.
Vsetkym , ktore mate uz po operacii prajem rychlu rekonvalescenciu a tie , ktore to caka vela sil a nebojte sa.
Ja som pred 3 tyzdnami dobrala 3 balenie esmye a zacinam trosicku krvacat, ale fakt len minimalne sa to rozbieha.
zajtra ma caka kontrola, doktor si chce pozriet, ako to zabralo
Príjemny den baby
@zoe1221 zdravím. Opísala som svoje skúsenosti ved o tomto je táto diskusia. Po prejdení takmer celej diskusie sa dá vyniesť názor, že esmya nepomohla. Ak pomohla tebe tak super ale si asi v tých 20%. Stačí napísať svoju skúsenosť a nie pretláčať iba svoj názor a robiť z esmye zlaté teľa. porovnaj si čo je hlavnou zložkou ellaone a esmya - ulipristal acetát. Potratová tabletka je dostupná aj cez magister.sk. takže žiaden zákaz. Ono papier znesie veľa tak to tam vôbec nemusí byť uverejnené. Ide hlavne o bizinis. Hovorím, že doktori nevedia prečo myomy vznikajú a ani ich nevedia liečiť inak ako operačne. Chemicky to nejde. Názor lekárov na esmyu sa dosť líši. tieto prášky sa len skúšajú na ženách že čo to dá. Nemyslím si že jarhal podstúpila operáciu len aby nahnala lekárom pacientky. Tak či tak sa za operáciu dopláca. Skôr to vychvaľovanie esmye z tvojej a fake bety135 mi príde ako pretláčanie aby to ženy pchali do seba. Každý má slobodnú vôľu tak nech sa každá z nás rozhodne. Toť vsjo. Prajem ti krásny deň.
@bety135 u mňa tiež platí čo som napísala. Nie nedal a ani neponúkol žiadnu antikoncepciu. Len rovno - že máme nový liečik, žiadna otázka o mojom zdravotnom stave nič. . Mám ohľaduplného manžela. Porovnaj si čo je hlavnou zložkou ellaone a esmye - ulipristal acetát. Čítala si čo povedal aj doktor csc phd Mára? že esmya je zbytočná a len nákladná? Asi nie lebo farma by z toho nemala nič. určite ťa platia dobre za písanie týchto príspevkov.
@zoja75 esmya sa predpisuje zenam ktore este nerodili,alebo ako predoperacna liecba,lebo pravda je naozaj taka,ze esmya pomoze,ale len docasne,po douzivani esmye po case myomy zasa zacnu rast,ja mam toho o esmyi a myomoch nastudovane naozaj vela,okrem ineho je to hormon a ak by zena uzivala ESMYu a ma rakovinu na prsnikoch,alebo na maternici,staci naozaj len v zarodku,vdaka ESMYi jej to moze prepuknut a rychlo zacat rast,to viem od svojej gyn.takze kto douzival ESMYu rychlo treba na mamografiu a stery s krcka maternice ,takze dlhodobe uzivanie ESMYi by som si velmi dobre rozmyslela,aj ked s prestavkami
@zuzicek88 konecne to tu niekto pomenoval presne tak ako to je, esmya sice pomaha ale len na chvilu potom myomy rastu opat a samozrejme ze ide o pripravok na baze hormonov, vsetky diskusie su uplne zbytocne. A zasa ak to niekomu nevadi sak nie je problem nech berie kolko chce rovnako ako HAK, to mi nevadi. Som len rada ak sa veci pomenuju take ake su
@zuzicek88 vďaka za info to som nevedela že sa to predpisuje ženám ktoré nerodili. Tak prečo to tlačia do žien hlava nehlava? Asi zbytočná otázka. A teraz možme čakať síru od fake bety135 a zoe 1221. V žiadnom prípade to už pchať do seba nebudem robiť pokusného králika pre farmu tiež nie.
@zoja75 trosku zle som to napisala,nie zenam ktore nerodili,ale ktore este chcu rodit,aby im pri zakroku neposkodili maternicu.Napriklad mna nikto nenutil do Esmyi ja som navrhla primarovi,ci by mi nepredpisal,lebo kedze som mala vela myomov hrozilo mi pri operacii,ze pridem o maternicu a z dovodu,ze aj napriek mojmu veku,by som este chcela babo a po douzivani Esmyi,ked som sa pytala primara,ci sa mi podari otehotniet,mi povedal,ze preco by sa nemalo,takze takto.
@zoja75 vypisuješ tu stále dookola a vyjadruješ sa k niečomu čomu vôbec nerozumieš. Z mojich vyjadrení si vytrhávaš isté časti z kontextu a na tie potom reaguješ. Prečítaj si ešte raz tú správu ktorej link si sem sama dala.
To isté platí aj čo sa týka Dr. Máru. Myslíš si že lekár, čo žije z operácií, bude chváliť liek, čo mu môže vypúšťať jeho rybník? Si naozaj taká naivná alebo sa len hráš na naivnú a skrýva sa za Teboz jeden z tých operatérov?
Naviac podozrievaš urážaš a mnoho poctivých lekárov, ktorú chcú pacientkam skutočne pomôcť a nechcú len operovať.
@bety135 píšem iba vlastnú skúsenosť a podávam dalej informácie. Nech sa každá žena rozhodne ako uzná za vhodné - vyskúšala som esmyu aj ja a píšem svoju skúsenosť s lekárom a s tými práškami tak asi tomu budem aj trošku rozumieť. Ja tu prášky ani operácie nepresadzujem. Nezapredala som sa som slobodný človek ale je neetické aby tu farma troll robil reklamu esmii. Ked som povedala lekárovi že esmya je vlastne potratová tabletka - nepovedal ani mäkké F. Ved za operáciu si slusne priplatím tak prečo by som to mala propagovať. Neurážam nikoho. Dnes je všeobecne známe ako to funguje u lekárov. Takže ty asi budeš jedna z tých poctivých predpisujúcich lekárov ked tak brániš tú chémiu. Bojíš sa že ju ženy odmietnu??Vždy budete mať čo predpisovať tak sa nemusíš o svoj príjem obávať.
@jarhal ja mam mať teraz vlastne tri cykly pauzu a potom si mám dať ísť predpísať ďalšie tri balenia
No naozaj neviem čo mám robiť
@zuzicek88 ahoj, rada by som doplnila svoje info, ked vidim, ze info o Esmyi su nepresne. Mne to lekar dost podrobne vysvetlil, lebo som sa dost zaujimala, co to idem uzivat. Esmya nie je hormon, ale selektivny modulator progester. receptora, to znamena, ze v maternici posobi tak ako je to potrebne pre liecbu tazkosti myomov a na ostatne tkaniva s prog. receptormi nevplyva. Dokonca vraj na prsniky sa tato molekula ukazuje ako s priaznivym efektom.
A k tej tabletke po, ucinok lieku je vec davky ucinnej latky v tabletke a rezimu uzivania a tym sa dosahuje pozadovany efekt. Tabletka po a Esmya sa nedAju porovnavat i ked maju rovnaku ucinnu latku.
@jarhal Ďakujem za radu
Tiež ma na tom najviac hnevá že som si celkom pokazila cyklus doteraz pravidelny ako hodinky
Po douzivani prvého trojbalenia som krvacala 16 dnI A teraz mi druhý už piaty deň mešká
taky jsem nastvana ze jsem je jedla zbytecne ja uz jsem mela menstruaci dvakrat do mesice tnic jineho mi asi nezbyde nez jit na operaci a mam strach aby nebyli nejake komplikace a nevzali mi delohu kdyz jeste nemam deti a jjeste mi esmya rozhodila cyklus
Kocky moje info od gynekologov. Esmya -ked tak pred zakrokom.aby sa zmensil myomu kvoli ľahšiemu vybratiu.alebo pokual myom nerobi problemy az jak zacina menopauza.aby sa ten prechod preklenul.po menopauze uz myomy nerastu. A nakoniec dalsi gyn.ak by nieco na 100 % na myomy zaberalo.tak nemusime operovat.
Moj novy gynekolog mi ju vyslovene neodporucal.lebo tiez ju povedal.ze po dobrati to znova zacne rast 😩 pokial myom neeobi problemy.tak len sledovať.pripadne preventivne brat nejake vitaminove doplnky napriklad indonal.Ze keby sam vedel co naozaj pomoze tak by mi to odporucil.
Ahoj. Já jsem také užívala Esmyu 3 měsíce. Zkusila jsem více lékáren. Někde po mě chtěli za 3 balení (3 měsíce užívání) skoro 1500 Kč. Nakonec jsem sehnala v jedné lékarně doplatek za 300 Kč (za všechny 3 balení), tedy 100 Kč na jedno balení. Během užívání tabletek jsem se snažila být aktivní, takže jsem na váze nepřibrala. Byla jsem hodně unavená. Při kontrole na gynekologii mi zjistil zmenšení myomu z 3,5 cm na 2,5 cm.
Ahojte no ako tu citam tak som z toho jelen.brala som esmyu nov-januar kontrola bola zmensil sa o par mm co ja som mala myom 16mm a na maternici endometrioza(neviem ci som to dobre napisala)po 4tuzdnoch dosla ms sice slaba ako za dusicky ale bola.po ms kontrola a vajecniky 4cm cystami tak injekcie ocakavana dalsia ms ani neviem ci bola lebo spinenie dva dni ako taka krv a odvtedy uz pomaly 14den spinenie.a cysty jedna sa zmensila druha narastla.doktor sa nwjak nevyjadril ci je to tou esmyou ale moj pocit ze asi hej .lebo cysty boli aj predtym a spineniemedzi cyklami som nemala.uz ma to uz nebavi chodim k nemu ako na klavir rok a po.zobral krv na onko tak uvidime kontrola zasa o tyzden teda teraz stredu. Ale aspon jedno plus endometr.na matwrnici uz zmizla😊
Drzim vam palceky nech ste ok a nech uz mame pokoj..
Tak, musim sa ospravedlnit, vcera som bola u lekara, a vraj Esmya zabrala. Mala som 3 myomy: cca. 6cm, 3cm a 1,5cm. Z prepustacej spravy moj gynekolog zistil, ze sa myomy zmensili (Esmyu som dobrala 1,5 mes pred operaciou) na 3cm, 1,8 cm, a treti tam uz nebol. Ja som si spravu detailne neprecitala, ale 6,7cm bol rez, nie myom. Takze, Esmya predsa zabrala v mojom pripade!

@jarhal no dobre,ja ti verim,ale niekomu vadia niekomu nie,mozno boli inak umiestnene,aj ja by som bola radsej keby uz v maji rodim a je to pre mna velmi bolestiva zalezitost a nerada sa k tomu vraciam,nemozes to tak brat,ze tebe nevadili,ty si donosila.Niekto sa lieci z rakoviny a vylieci sa,niekto ma tu istu diagnozu a zomrie,mozno iba Boh vie,preco to tak je.Mne esmya pomohla,zostal mi len jeden myom,takze teraz uz len verit,ze otehotniem a porodim zdrave babatko a nechcem sa uz naozaj k tejto teme vracat,lebo to aj tak nikam nevedie