Tabletky Esmya
Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?
@marunka123 dakujem, no uvidime o tri mesiace, ze co bude. 🤐
@marunka123 ahoj, ja mám myom 10cm v obvode, a mám ho 8 rokov, nemohla som otehotnieť, aj sme to vzdali, a nakoniec sa mi narodila dcérka, má 1,5 roka a myom sa v tehotenstve nezvačšil, prve sa natiahol po celom oblúku maternice, ale hrozilo cele tehotenstvo, že potratím, teraz užívam esmyu a som zvedavá ako zaberie, totiž po porode som mala myom 6 cm ale sa hnusák zase dal do povodného stavu
@lauritka chcem sa spytat k akemu dr.chodiš?lebo ak k dr.Matyimu,...tak ten ti v živote žiadnu liečbu na myom nenavrhne,...vykašle sa nato a az potom ked myom bude asi 6cm ti povie tak treba to vybrat...ale uz laparoskopicky sa neda...je prilis velky...ale kym bol maly tak LSK nenavrhol vobec...len kontroly a tak som sa za 6rokov dopracovala z myomu0,80mm na 7cm 😢 ale chvalabohu aj napriek tomu mam krasneho 10mes.syna splodeneho prirodzene 😉 takze nadej umiera posledna... 😉 a inac esmye sa bojim aj ja lebo tiez trpim silnymi migrenami 😖
@sunny15 no jasne. k nemu 🙄 ja som bola na LSK v roku 2009, ale vtedy tam nic nebolo.
a otehotnela si pri tom myome takom velkom ?? a v tehu nerastol ?? a teraz ho stale mas ????
uz som siobjednala nejake potravinove doplnky, tak uvidime. skusim sa trosu liecit sama a uvidime v oktobri kontrolu.
😖 veru,to on má v paži ,liečiť svoje pacienky... 😠 😠 ja sa ho chystam zmeniť...ale ešte som k tomu nedošla pri malom...ale už určite k nemu viac nepojdem 😖
ano otehotnela som s tym myomom...zistili mi to v 19tke...mal len rozmery 0,80mmx1cm...ale vtedy Matyi este nemal usg tak mi to zistili v medicentre na terase...vtedy to neriešil lebo bol maly...a ked som sa rozhodla otehotniet v r.2010 to som mala 22rokov tak to neriešil tiež,...akurat som po 2mes snž otehotnela ale v 8tt.som mala spont.potrat.. 😢 .to bol myom velky 4cm ako mas ty teraz...nakoniec som opät otehotnela v r.2011 v juli ale bolo to biochem.tehu takze nakoniec mrcha dosla ...aj ked mi dr.potvrdil graviditu v 4tt... 😢 a potom zas som otehotnela v r.2011 v decembri a to som potom bezproblemov donosila synceka a porodila v 39tt sekciou...ale Matyi nic neriesil len to ze ak tehu nevyjde treba ten myom vybrať 😠 😠 a myom rastol v tehu z 4,5cm na 7cm...a potom v nemocke po porode meral 5cm ale Matyi o 6tyzdnov nato videl zas 7cm tak neviem odvtedy som s tym nebola a mam ho tam stale...a pot.doplnky som neskusala len pila alchemilku...
@sunny15 😨 tak to si mala velke stastie, ze si donosila chlapceka, ze ti akurat ten myom netlacil na plod. a mas ho tiez priamo v maternici ???
inac som citala, ze existuje este jedna metoda, myom sa nemusi vyrezat, striekne sa do neho taka tekutina a vlastne sa ako keby vysusi, zastavi sa privod ciev do neho. cize nebude ani rast... len to je este nove na Slovensku , myslim ze od januara.
vola sa to embolizacia .
@djubka Ahoj.Mě trošku těhotenstvím s myomem straší potratem a předčasným porodem.Zkoušeli jsme to rok a nic.Tak zkouším ted Esmyu a pak uvidím.Nabídli mi odstranit myom s rizikem,nebo mě napadá jen umělé oplodnění jestli by to šlo s myomem.I s tím rizikem,že to může být problém.To si měla štěstí,že si měla těhotenství bez problémů.To je super,trošku mi to pomáhá psychicky,když vím,že má někdo úspěch.Tak přeju at Esmya zabere.pak napiš,jak si dopadla.Já jdu za týden na kontrolu po měsíci užívání,tak jsem zvědavá.Už si zvykám i na tu únavu a hlava tolik taky nebolí.
@lauritka ano viem,o embolizacii som citala viackrat uz pred par rokmi ale to sa u nas vtedy vobec nepraktizovalo....uff a inac tam hrozi akurat riziko ze moze s myomom znekrotizovat aj cast maternice a potom v tom mieste sa vajicku nepodari uhniezdenie...ale to myslim ze je jedina taka komplikacia....a sa mi to zda setrnejsie ako operacia...kde mas potom dlhu rekonvalescenciu a hrozi ze po operacii sa ti vytvoria zrasty...a ja mam myom v svalovine maternice a netlaci dnu- cize na drobca netlacil ,len na mocovy mechur...rastie dovonku...preto chodim aj casto na wc.
@sunny15 no ja viem, ze je len v materici, ale presne umiestnenie netusim.. uvidim teda, ci pripravky zaberu.
pripadne by som to este konzultovala s nejakym inym lekarom ked to nemoze. asi s dr. Dosedlom... on mi robil aj laparku a je to velmi dobry gynekolog a porodnik. pracuje v Saci.
ano viem,poznam ho on mi robil sekciu 😉 a on mi povedal ze musim mat sekciu ak nechcem riskovat lebo myom bol presne ulozeny za placentou a prirodzeny porod by mohol spustit predc.odlucovanie placenty...a pritom Matyi mi tvrdil dovtedy ze mozem kludne rodit s myomom spontanne 😠 😠 😠 😠 chapes,ohrozil by mna a moje dieta 😠 😠
a ake pripravky chces vyskusat?
@sunny15 juj si ma neoznacila a az teraz citam prispevok hihih.
objednala som si enzymy a vitaminy. kupila som si JODISAN v lekarni. a mam pit caj roibos, silny antioxidant..
nasla som clanocek a bude sa toho trosku drzat. 🙂
inac som citala, ze na liecbu nadorov je aj INDONAL.. ale je to drahe, tak neviem... 😕
kuk zdroje. :
http://rng.nazory.eu/rubriky/m/myom
@lauritka jooj prepač...ja som si ani nevšimla,ze som zabudla označiť spravu 😅 indonal som brala už pred 6rokmi ked prišli na trh....su dobre-vtedy mi myom nerastol ked som tu užívala...odporucam to...treba v kazdom pripade skusit vsetko...operacia je na poslednom mieste...a ty ako ?dieťatko sa zatial nepodarilo počať...?
spomen mu to,no a nad zmenou doktora neuvazujes?
Zdravím všechny.Dnes jsem byla na kontrole a mám dobrané první balení Esmye.Ted jsem začla druhé.Tělo si už zvyklo a je lépe.Maximálně jsem unavenější.Psala jsem,že mám myom 9cm a doktor měl z minula napsáno asi bez milimetru 10cm.Ted naměřil jednou 7,91 a z jiného úhlu podruhé naměřil 8cm.Takže pokud je změřeno správně tak o 2 cm méně.Určitě se ozvu po dobrání prášků jak jsem dopadla.Všem držím palečky.
@marunka123
Dobrý den, mám také myomy a před týdnem jsem byla na kontrole na gyndě a lékařka mi nabídla Esmyu s tím, že
od 1.7. 2013 je léčba s ní hrazená pojišťovnou a je tam nějaká spoluúčast, tak jestli mám zájem.Rozhodla jsem se,
že do toho pujdu. V lékarně to objednali a zaplatila jsem 470,-Kč na měsíc.
@pavkas Dobrý den.Už jsem to také slyšela,že to má pojištovna doplácet,ale co jsem se ptala kdo to zatím bere,tak všichni platili plnou částku.Já ted byla pro druhé balení a opět jsem platila plnou částku.Oběhala jsem si všechny lékarny a všude mi řekli přes 4000.Mám pojišťovnu 207,je možné,že některá pojištovna už to hradí,nevím.gynekolog mi řekl,že to do budoucna hradit budou.Tak nevím ☹ Děkuju za info a přeji úspěšnou léčbu.
Ahojte, podelim sa s vami o moju dalsiu skusenost. Ja som dobrala esmyu minuly rok, zaplatila som za to cez 500 eur lebo to poistovna este nepreplacala 🙄 , ale kedze sa mi asi ako nikomu nechcelo ist na operaciu. vedlajsie priznaky ako vacsina z vas, myom sa o polovicu zvacsil - z 10 na 15cm 😒 . o mesiac operacia, modeloval mi dr prednu stenu maternice na novo, von som ju nechcela dat ani za nic. ale neviem ci bolo dobre. do pol roka od operacie mate narok na liecenie. to som absolvovala s pocitom ze vec vybavena. ale teraz 2 mesiace po lieceni mi nasli dalsie 2 myomy.
takze zaver. esmy mi nezabrala, a na operacii som si mohla dat vybrat maternicu a bol by pokoj. opakovat to vsetko sa mi vobec nechce ☹ ☹ 😠 a uz vobec brat esmyu...
Novinka: vyhladovať myóm
Na Slovensku však existuje už aj ďalšia šetrná metóda: tzv. embolizácia myómov. Robia ju vo viacerých nemocniciach na Slovensku, najmä vo väčších mestách, v Bratislave, Martine, Košiciach. Ženy, ktoré podstúpili embolizáciu myómov, si nevedia vynachváliť prístup docenta MUDr. Bielika z Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, ktorý práve embolizáciou myómov zachránil maternicu už desiatkam žien. Ide zatiaľ asi o najšetrnejší prístup k liečbe myómov u nás.
Spočíva v tom, že špeciálne vyškolený rádiológ zastaví zásobovanie myómu krvou a namiesto chirurgického odstránenia sa nádor jednoducho nechá vyhladovať. Navyše sa všetko deje bez veľkých rezov a len pri lokálnej anestézii. Pri embolizácii sa má myóm zmenšiť už počas troch mesiacov.
@lauritahoj.pri tom rozmere sa to nemoze robit, lebo ten myom by "odpadol do tela". To by tam robilo saraparu. Mne to uz bolo vidno - som
mala nafuknute brucho...

@lauritka Jj,to máš pravdu.každému nepomůže.Já v to doufám.Ale já už mám myom velký a je to poslední možnost a pak operace.4 cm není ještě tolik,pokud neporoste.Čajíky atd určo zkus.Držím palečky.