icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

marunka123
10. sep 2013

@letan Ahoj.Děkuju.Nás zatím nikam neposlali,zkoušeli jsme to rok a když jsem šla na kontrolu a myom byl 10 cm,tak mi řekli dělohu ven.Ale to já ani za nic,takže Esmya.Já problémy neměla žádné,jen trošku větší bříško a trošku bolest v boku.Jinak vše normál.Ted jsem objednaná do Prahy a pokud půjdu na operaci,tak tam.Jinak jsem Esmyu první 2-3 týdny snášela špatně.Bolest a hlavy,hučení v uších,únava,závratě a bylo to hrozné.Pak se uklidnilo,ale mám hroznou plet.Zkusím ted ještě nějaké bylinky,ikdyž už jsem také vyzkoušela lecos.Ty jsi už začala brát esmyu?

lekniiinek
12. sep 2013

Zdravím Vás,i já už beru Esmyu. Měla jsem silnou menstruaci a vyplýtvala jsem všechno železo v těle,z čehož mám další potíže 😠 . Na gyndě mi zjistili,že mám myom, který propouští hodně krve. Snažili se mi to zastavit antikoncepcí,po které se všechno zhoršilo a krvácela jsem prakticky 10 měsíců v kuse, krom 5dní v měsíci,kdy jsem brala ještě navíc hormony na zastavení. Ale v nejsilnější dny jsem prakticky seděla na záchodě. Ani výškrab dělohy nepomohl 😔 Domluvila jsem si Esmyu s tím,že nejdůležitější pro mě v tuhle chvíli je,že na chvíli nemenstruuju. Je mi 26let a děti nemám. V ČR už je hrazena,ale pacientka musí splňovat kriteria,kterým vyhovuju na knap. Beru ji 1.měsíc a už jen špiním,takže úleva! Mám návaly a jsem spavá,ale to v podstatě poslední rok. Doktorka mi říkala,že je to cílená léčba před otěhotněním,pak myomy zase asi narostou. Tak se možná po dobrání pokusíme o mimi,když si teď můžem končně vrznout 🙂
Jinak děkuji za tuhle diskuzi,protože informací o léčbe je stále málo,držím všem palce,ať léčba zabírá!!!!!!!!

tamimacko
12. sep 2013

Lauritka... cize ty si nepristupila na liecbu Esmyou?

tamimacko
12. sep 2013

@saxana15 ahojky.. tak ako si natom dnes? Ja mam v okt. kontrolu u Dr. BIELIKA. uvidime, ci sa mimyom zmensuje..

tamimacko
12. sep 2013

@saxana15 ahojky.. tak ako si natom dnes? Ja mam v okt. kontrolu u Dr. BIELIKA. uvidime, ci sa mimyom zmensuje.. esmyu beriem mesiac a dva tyzdne teraz. Mam tazkosti no zvladam to. Hlavne denne bolesti hlavy no nie neustale.. unava, ospalost, nervozita. No proste len savovladat a vydrzat to ;) Menzes nemam vobec. Len 2x som spinila, ale to len velmi malicko ...

saxana15
14. sep 2013

@tamimacko ahoj no ďakujem za opýtanie,musím priznať že si telo asi zvyká,alebo som to ja čo si zvyká na tabletky.kontrolu mám po dvoch baleniach,doktor posúdi či mi treba aj tretie,ja myslím že áno.takže tiež v októbri.menzes vôbec nemám.

lauritka
14. sep 2013

@tamimacko mne ju ani moj gyndos nenavrhol, len spominal kontrolu teraz v oktobri... 😒
takze som si sama pozistovala nejake info.. a uvidime teda ci tie enzymy a jod zaberu

modrooka172
18. sep 2013

Ahojte žienky...o dva týždne mi končí 3 mesačná liečebná kúra Esmyou...vedľajšie účinky som nepociťovala , až na to, že občas na jemne zabolelo v podbrušku, menzes som mala aj po vybratí 1 a aj druhej dávky- krvácala som síce slabšie, ale o to bolestivejšie. Bála som sa, že naberiem dajaké to kilečko navyše, ale ani to sa neudialo...až mám obavy, či vôbec nastala nejaká zmena v maternici...alebo ostalo všetko po starom :( Mám 5cm myom na zadnej stene maternice, vraj veľmi zle položený a ak sa nezmenší, tak musím na konzultáciu do BB za Dr. Bielikom...ozvem sa, až budem vedieť výsledky. Držte palce

kalista32
24. sep 2013

@modrooka172 no moja držím palce 😉 ja som užívala esmyu 2 mesiace a zo 4 cm. som zmenšila na 2,5 cm. ja ten myóm mám tiež tak debilne medzi hlavnými cievami ☹ veľa šťastia 🙂

ingrid0105
29. sep 2013

@simuska567 ahoj, podtupila som teraz v septembri, 5.9. , 9:9 som bola doma, minimalne bolesti ale velke nadeje na tehotenstvo. uzasn lekari a personál 🙂

tamimacko
29. sep 2013

All...
Tak, co baby? Ako ste na tom? Zmensuju sa vam MYOMY ?

kalista32
1. okt 2013

@kalista32 🙂 🙂 🙂 😉

saxana15
6. okt 2013

caute kocky. ozyvam sa po dvoch mesiacoch, dvoch baleniach esmye. bola som na ultrezvukovej kontrole. vysledok? bez nejakych zmien, myomy su rovnako velke. :( neviem ci mam plakat, ci byt nastvana, tie lieky ma nicia, vsetky vedlajsie ucinky sa na mna valia, a liecba nezabera. 😒 predpisal mi este 1 balenie, po dobrati kontrola... neverim uz. odporucaju mi operaciu, ale ja zasah do maternice nedovolim. v drzim vam palce 😢

lauritka
6. okt 2013

@tamimacko
@saxana15 mna caka kontrola tento mesiac po alternativnej liecbe, takze uvidim, ci to vobec malo nejaky ucinok na myom. 😝

saxana15
6. okt 2013

@lauritka no tak to som zvedava, ja som kombinovala alternativnu, s liecbou esmye a prdlajz z toho !

lauritka
6. okt 2013

@saxana15 jj.. tiez nechme ist na op :(

tamimacko
7. okt 2013

@saxana15 ahojik. Mozem sa spytat, ako pokracujes v liecbe? Ja este dva a pol tyzdna a mam po 3mesacnej kure. Uvudime, co povie Dr. BIELIK... Teraz sa citim hrozne nakiata hlavne brucho :(

tamimacko
7. okt 2013

@tamimacko ach jaj baby.. som akasi vystrasena, ked citam, ze sa vam myomy nezmensuju atd... uz sa neviem dockat buduceho tyzdna, ked mam po 2,5 mesiaci kontrolu...

tamimacko
7. okt 2013

@lekniiinek a ty si ako dopadla s Esmyou ?

lekniiinek
8. okt 2013

@tamimacko Ahoj,beru teď měsíc a půl. Byla jsem u doktora,protože krvácení pořád nepřestává. Ale myom se prý trochu zmenšil. Vedlejší účinky už přešly. Ale asi budu muset zkusit operaci ☹ Pokusím se zjistit ještě nějaké informace o léčitelích.....Ozvu se,jak budu vědět něco nového.

saxana15
9. okt 2013

@tamimacko drzim palce, a daj vediet ako si dopadla. ja po dvoch baleniach bez akejkolvek zmeny ☹

kalista32
9. okt 2013

@saxana15 mne sa po dvoch baleniach esmye zmenil 4 cm. myóm na 2,5 cm. čo považujem za super možno potrebuješ 3 mesačnú kúru držím ti palce .

tamimacko
10. okt 2013

Buducu stredu vam napisem, ako som dopadla kocky. Sama som uz nedockava, ci sa mi zmensil myom.. a vam vsetkym drzim palceky :-*

noemi0311
11. okt 2013

Zdravím Vás všetky bojovníčky s myómami.
Už som tu kedysi písala, ale zaujímajú ma výsledky liečby u Vás ostatných a to aj napriek tomu, že moja liečba bola úplne neúspešná. Myóm nielenže sa nezmenšil, naopak narástol o takmer dva cm za tri mesiace liečby!!!!! Je to dosť
deprimujúce. Jediné "pouzitívum" tejto kontraproduktívnej skúsenosti je, že som mala len minimálne vedľajšie účinky. Teraz čakám na konzultáciu s lekárom, ako budeme postupovať ďalej. Myóm je veľký a mám z neho brucho ako tehotná, i keď iné výraznejšie problémy nerobí. Dá sa to zvládnuť, ale keď bude naďalej rásť tak asi operácia bude nevyhnutná. Viem.....nepotešila som hlavne tie, ktoré ešte esmyu len užívajú, ale žiaľ asi nie som jediná u ktorej to bolo zbytočné dodávanie svinstiev do organizmu. Napriek tomu Vám všetkým držím palce. Noemi.

lauritka
11. okt 2013

@noemi0311 je mi luto.. a uz nie je mozne ani urobit tu embolizaciu ci ??

noemi0311
11. okt 2013

Myslím, že nie. Embolizácia sa robí pri malých myómoch.

lauritka
11. okt 2013

@noemi0311 takze co , musis ist na op potom ?

noemi0311
11. okt 2013

Teraz mám ísť na konzultáciu k inému gynekológovi. Uvidím čo mi povie. Možno odstránenie len myómu, ak sa bude dať, možno celú maternicu. No isté je len jedno, že myóm len tak sám od seba nezmizne. Už som skúšala aj všelijaké prírodné metódy, no nič nezabral. Žiaľ.

lauritka
11. okt 2013

@noemi0311 ale uz mas deticky ?