Ťažká dysplázia krčka maternice
Ahojte dievcata,aj napriek pravidelným kontrolam,hygiene a jednom partnerovi už roky rokuce,mi lekar oznámil ťažkú dysplaziu krcka maternice (CIN III) a HPV vírus. Idem na ďalšie dodatkové vyšetrenia.avsak nepovedal mi,ČO NEMAM ROBIŤ. Napr kúpať sa nesmiem,že?
Mala niektorá z vás niečo podobne ? Ak áno čo Vám povedal čo nesmiete robiť?
Taktiez dala to niektorá z vás aj bez konizacie?
@lienocka2808 nic viac neviem, len som si vsimla na papieri napísané ťažká dysplazia.
@lienocka2808 žiadne iné vyšetrenia nerobil, len keď zobral vzorku na cytologiu tak len pozrel s mikroskopom ako pri bežnej kontrole a pohmatal. Lenže nemôžem ísť zatiaľ na kyretaz keďže mi ms mešká a urobil mi test poobede ale vyšiel zatiaľ negatívny, tak mi pochli injekciu na vyvolanie, pár dní ma uz pichá vo vajecnikoch a aj bolia kríze a strasne som unavena.
@saska.j tak pri tazkej displazii sa uz robi konizacia, tam uz moc priestor na zlepsenie nie je. Urcite by som ju absolvovala, budes mat lepsi pocit a pokoj. Ja mam opacny pripad, ja chcem ist na konizaciu a moja gynekologicka to nevidi na operaciu este, ze mam len lahke zmeny zatial.
Tak cakam a skusam kade co 😉

@saska.j a robili ti este nejake vysetrenia? Typizacia hpv virusu, biopsia, expresia onkogenov, imunomarkery? Ci iba cytologiu? Ta ti vysla aka? Hsil?